Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: vadenje krvi - kontrola krvne slike

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno vadenje krvi - kontrola krvne slike

drage cure,
    trebala bih jednu informaciju.
    naime moja curica koja je pred nesto sitno navrsila 5 godina, nikada do sada nije vadila krv. sto naravno nije problem. globalno je zdrava i nismo imali nekih vecih zdravstvenih problema, osim uobicajnih prehlada, uha i slicno.
    medutim pedijatrica - kucna prijateljica roditelja mog supruga i njegova pedijatrica kada je bio mali, nas uvijek pita i vrti glavom, kako to da nikada do sada nosmo kontrolirali krvnu sliku.
    ja sam prije par godina pitala pedijatricu (mi i ona smo u becu) nase curice da li je ta kontrola potrebna. ona me je malo zacudeno pogledala i rekla da se to radi ako postoje indicije, a inace misli da je to maltretiranje djeteta. to mi je izgledalo plauzibilno, pa se nisam vise brinula.

sada me stvarno zanima (a i moram imati neke odgovore kucnoj prijateljici ) da li se u hrvatskoj to rutinski kontrolira ili ne?
    molim i cure iz inozemstva glede njihovih iskustava?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apsolutno ne vidim razloga - zasto bi se zdravom djetetu vadila krv reda radi? :?

Pa krv se vadi kad postoji neka indikacija za to.... Neee?

Mislim da je ovo vadjenje krvi (bez nekog pretjeranog razloga) ustvari trazenje problema gdje ga nema

ivarica

Početno

mislim da se rutinska kontrola radi tek za skolu.
    inace ne vade zdravoj djeci krv. jednom ivarovom frendu su vadili za vrtic, ivaru nisu pa pretpostavljam da nije obavezno.

jedan drugi frend ima pedicu koja mu nikad nije vadila krv niti ga poslala na ikakve pretrage, ali mu "prepozna" streptokok kad otvori usta, daje cesto antibiotike, daje cak i lijekove za alergiju bez pretraga.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

jedan drugi frend ima pedicu koja mu nikad nije vadila krv niti ga poslala na ikakve pretrage, ali mu "prepozna" streptokok kad otvori usta, daje cesto antibiotike, daje cak i lijekove za alergiju bez pretraga.
    brrrrrr....grozno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ivarica, bas si me nasmijala.
    ali bez brige nasa pedijatrica je vise homeopatski tip, i antibiotici samo u krajnoj nuzdi sa predhodnim pikanjem u prstic - ima u ordinaciji nekakav aparatic, pa moze odmah pogledati kap krvi iz prstica i vidjeti da li je bakterija ili ne.
    veseli me da to ni u zg-u nije rutina, ocito je kucna prijateljica malo stara skola (vec je i u mirovini).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vadjenje krvi mi djeluje kao prilicno traumatican dogadjaj u djetetovom mladom zivotu, a u cilju zadovoljavanja roditeljske sujete ili ogradjivanja pedijatra. Bez neke zesce indikacije, ni govora, moja djeca u svakom slucaju ne!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E ja mislim sasvim drukčije,tj.da treba kontrolirati krv.
    Ne bih objašnjavala u detalje,samo bi rekla budite sretni ako sve bude OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •