Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kada se ciste vrtici?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Kada se ciste vrtici?

Jel znate mozda?

Zanima me jel to u vrijeme dok su jos djeca tamo, dok traju dezurstva...

Kakva su vasa iskustva?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kak misliš, čiste? Jel neko veće čišćenje, dal misliš na svakodnevno održavanje, na koje prostorije konkretno...?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas za vrijeme popodnevnog izlaska

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sve u svoje vrijeme.
    Prostor gdje se jede iza svakog obroka, sanitarije dva puta dnevno, u jaslicama i češće zbog pražnjenja koševa za smeće i kahlica ( spremačica je u stvari stalno tu ). Veća čiščenja ( prašina , usisavanje, pranje tepiha, pranje podova ) rade se dok sva djeca odu. Eventualno spremačice iskoriste vrijeme kad su djeca vani ( prijepodne), pa operu prozore, očiste prašinu i slično.
    Nakon dječjih aktivnosti ( a znamo napraviti veliki nered ) tete čiste odmah.
    I tako sve u svoje vrijeme.
    A sad znatiželja,a zašto te to zanima?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u našem vrtiću teta spremačica čisti pred kraj radnog vremena. od 15 do 17 sati u vrtiću je osjetno manji broj djece i onda 4 grupe spoje u dvi i one dvi sobe koje ostanu slobodne čistačica odma čisti, pere, usisava. između 16.30-17 čisti treću sobu dok su preostala dica u jednoj sobi.
    wc pere i dezinficira između 16-17.
    u ovom razdoblju ja dolazim po Šeficu pa vidim kad šta čisti.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mene je zanimalo čime čiste, jer mi djetetu ponekad ostaju izbjeljene fleke na rukavima a i rukice mirišu na nešto tipa Domestos.
    Rekoše da isti ne koriste, nego Izosan - G.
    Mene smeta što se njime briše stol neposredno prije jela; ni ne osuši se dobro, a djeca već posjedaju.
    Čemu dezinfekcija jedaćeg stola? Bolje fleke od npr. vodenih bojica nego klora. :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Čemu dezinfekcija jedaćeg stola?
    koliko ja znam sasušena hrana ima dosta bakterija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teta spremačica je stalno tu negdje, zna sva imena djece i ovisno od dobu dana radi ono što treba. Ne znam točan raspored, ali Veki zna
    Ja ju vidim na kraju dana, kada pocinje cistiti sobe.
    I da nasa teta spremacica zbog loše izvedenog vrtića, ima jako puno dodatnog posla. Klince kad idu van, a isto tako unutra moraju proci kroz sobu. Fakat mi nije jasno da su takvu glupost napravili, a novi vrtic i ogromni novci u njega ulozeni

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    Čemu dezinfekcija jedaćeg stola?
    koliko ja znam sasušena hrana ima dosta bakterija
    i ne samo hrana...djeca pužu po podu, pa s tim rukama dođu na stol, neki stavljaju ruke u usta pa na stol, neki kopaju noseke pa s takvim rukama diraju stol, stavljaju igračke s poda na stol...koje je možda netko prethodno iliznuo...itd.

a sad...ako djetetu ostaju ručice s mirisom od izosana, možda dijete samo briše stol...što u biti i ne bi bilo čudno s obzirom da se djecu uči samoposluživanju...no onda bi, ako odgajateljicde to već nisu uočile,vi kao roditelj trebali urgirati i napomenuti što ste često primjetili kod djeteta...i lijepo pitati kako do toga dođe...kad s njima porazgovarate, sigurna sam da ćete to najlakše riješiti

možda dijete i ne briše stol...možda spremačica staviti malko više izosana nego što treba...možda, možda... najbolje pitati njegove odgajateljice da mi ovdje ne nagađamo bezveze

inače...kod nas spremačica čisti tijekom dana čim je to potrebno...veki je to opisala...sanitarije pobriše i po nekoliko puta u danu...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene je zanimalo čime čiste, jer mi djetetu ponekad ostaju izbjeljene fleke na rukavima a i rukice mirišu na nešto tipa Domestos.
    :/
    Dok sam radila u restoranu koristili smo taj izosan za dezinfekciju gotovo svega (pa i suđa).

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    :/
    Dok sam radila u restoranu koristili smo taj izosan za dezinfekciju gotovo svega (pa i suđa).
    mi smo u kaficu po sanitarnom zakonu morali to stavljati u vodu u kojoj smo prali case.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kod nas se koristi Asepsol.
    Koristim ga i ja u svom kućanstvu.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    i ne samo hrana...djeca pužu po podu, pa s tim rukama dođu na stol, neki stavljaju ruke u usta pa na stol, neki kopaju noseke pa s takvim rukama diraju stol, stavljaju igračke s poda na stol...koje je možda netko prethodno iliznuo...itd.
    Ovako je kod nas doma, valjda sam ja preležerna.

Citiraj bubička prvotno napisa
    možda dijete i ne briše stol...možda spremačica staviti malko više izosana nego što treba...možda, možda... najbolje pitati njegove odgajateljice da mi ovdje ne nagađamo bezveze
    Porazgovarala sam s njima; rekle su da će pripaziti sa se stol ipak posuši prije nego djeca sjednu za njega.

Inače, i naše tete spremačice su stalno u akciji, poznaju djecu, pomažu odgajateljicama... To su jaslice, pa je i posla za njih više.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hodnici svako malo, sobe kad djeca odu doma.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas za vrijeme popodnevnog izlaska
    ja sam za vrijeme nezaposlenosti bila na zamjeni u jednom privatnom vrtiću i čistila sam, brisala pod (laminat) i ormariće s igračkama te stolove i kupaonu i kuhinju kad su dijeca bila vani ili na spavancu i još sam jednom obrisala sve podove prije odlaska kući, dakle oko 4h

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u našem vrtiću se također koristi blaga otopina izosana za sve i za posuđe a i za igračke pogotovo u jaslicama gdje djeca stavljaju igračke u usta ali ne bi smjele ostajati bijele fleke na odjeći jer to znači da su napravili prejaku otopinu

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koristi se izosan ali u posebno blagoj otopini. tocno je sto dundo kaze - moguce je da ga cistacica u zelji da sve unisti stavi previse :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •