-
Ne znam zapravo što je laparatomija.
Ja sam miome operirala laparoskopski, nakon toga sam ponovo 'dobila' miome, ali sam se svejedno upustila u trudnoću. Za trudnoću je miom problem ako je nezgodno smješten što taj tvoj očito je.
Moja je trudnoća prilično drastično završila, porodila sam se u 32. tjednu i imala sam rupturu maternice. Po riječima doktora koji me operirao to se dogodilo jer je prilikom operacije mioma došlo do termičkog oštećenja stijenke maternice, ja sam dobila trudove, a maternica, tako oštećena, to nije mogla izdržati. To je, naravno, njegovo tumačenje onoga što se dogodilo. Ne bih te htjela nikako plašiti, a niti odgovarati od operacije (jer ako želiš iznijeti trudnoću definitivno moraš maknuti taj miom), samo te upozoravam da se dobro raspitaš kako se radi operacija i kakve posljedice može eventualno ostaviti. Meni je npr. doktor rekao da se u bolnici u kojoj sam ja operirala miom koristi 'struja' koja može napraviti ta termička oštećenja (ne mislim reći da je ta bolnica loša, dapače, mene je operirao vrhnski stručnjak i sigurna sam da sam ja jedna u milion kojoj se dogodilo to što se dogodilo). I obavezno kad ostaneš trudna budi pod nadzorom liječnika koji će te operirati, ili neka tvoj liječnik bude s njim u kontaktu. Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma