Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ugovor na određeno i porodiljni

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Ugovor na određeno i porodiljni

Haj!! Evo ako netko zna neka se javi, naime, meni ističe ugovor na određeno 30.06 ove godine, no tada ću biti trudna 5 mj. i mislim ići na održavanje trudnoće i porodiljni. da li postoji ikakva mogućnost da meni radna knjižica ostane u firmi cijelo to vrijeme? Inače je običaj stalnog produljivanja ugovora na 6 mj. u toj firmi. :? :?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam stručnjak ali ulijećem dok ti netko pametniji ne odgovori
    Kod mene je isto bio takav slučaj i dogovorila sam se sa šefom da mi produže ugovor do prvog rođendana malene.
    Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne, ne postoji nikakva zakonska obveza za nastavak radnog odnosa. Radni odnos je zasnovan na određeno vrijeme i istekom tog vremena on prestaje, bez obzira na trudnoću. Jedino ako se dogovoriš drugačije s poslodavcem...

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pokušaj se dogovoriti s poslodavcem da te prijavi još na neko vrijeme koliko ti fali za otvaranje porodiljnog 45 dana prije termina. Naime važno je da u firmi kao zaposlena započneš porodiljni dopust, a tada se ugovor može otkazati ako je istekao, ali tebi ide staž kojeg na mirovinskom upišeš kada ti dijete navrši godinu dana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Nisam stručnjak ali ulijećem dok ti netko pametniji ne odgovori
    Kod mene je isto bio takav slučaj i dogovorila sam se sa šefom da mi produže ugovor do prvog rođendana malene.
    Sretno
    A na koliko si bila prijavljena prije nego si objavila trudnoću?

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sezonski posao je bio, dakle: od 1.8 do 31.10 kada sam otišla na porodiljini (dućan se zatvarao preko zime) i onda su mi ga produžavali svaka tri mjeseca do njezinog rođenja kada je produžen na godinu dana!

Nisam dugo radila, ali su nadređeni bili iznimno korektni.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni nisu produžili ugovor u 7. mjesecu trudnoće, mada su obećali da će me držati do porodiljnog

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •