Draga moja Lagunčice, sve je u Božijim rukama. Toliko sam se puta u to u životu uvjerila. Ne mora značiti ako je FSH toliki da neće biti spermića. Mi smo se već davno dogovorili, ako ne bude ništa da uvijek ima opcija donora. To je jako teško, ja to razumijem, ali kad već tako odlučiš čini mi se nekako je lakše. U sve ulaziš nekako opuštenije. Pa zamisli moju situaciju, mm je izbjegao smrt za dlaku. Četiri godine se patio jako, svi su ga skoro bili otpisali. Primio toliko invazivne terapije da postoji rizik pojave drugih bolesti (i malignih i drugih), ali Dragi Bog je velik i nikome ne daje teret teži nego može podnijeti. On slijedeće sedmice ide na ultrazvuk unutarnjih organa, rutinski. Ali vjeruj u meni već ključa, ja već sanjam. Šta je tu je. Pokušaj sebe da utješiš da uvijek ima gore od goreg. Ja sebe tako nekako tješim. Šta možemo, nekome je lakše u životu, nekome je teže. S druge strane, nemaš pojma koliko si sretna što živiš u Italiji, pa zamisli nas u ovoj našoj BiH. Pa ovdje je opći haos. Ja da bih izvadila obične nalaze s toliko muke se moram truditi, hodati, lutati, moliti, podmićivati i opet dobijem uslugu ž kvalitete. Pa možeš li zamisliti da mi je osnovna briga ovih dana gdje uraditi spermiogram jer ni jedan laboratorij nije pouzdan. Užas!!! A sve užasno mnogo košta. Životni standard jako loš. Ja sam još i sretna jer imam koliko toliko dobar posao, pa mogu i razmišljati o odlasku van na tretman.