Na upit doktora iz doma zdravlja i doktora i sestara iz kliničkog centra ko mi je ginekolog, rekla sam da ga nemam. Pa ja narode moj lijepi nemam ginekologa jer ni jednom ne vjerujem u BiH (malo vjerujem Mehmedbašiću). Odlučila sam da kad (čitaj: ako budem tj ako bude spermića) budem bila u postupku stimulacije da će me voditi dr. koji je pratio stimulaciju Zani. F508,Y deletions i X fragile testiranje se nigdje u BiH ne radi. Na institutu za gen. inženjering uzimaju uzorak krvi pa šalju negdje u Brisel, ma cijela procedura. Evo danima ih zovem ali niko se ne javlja da ih pitam za cijenu. Skontala sam da ćemo to raditi kod dr. Reša u Slo. (valjda tamo to ima) ili u Briselu kao što je to uzarila Zana i njen mužić. Moram uzeti od ginekologa (nekog socijalnog) uputnicu za kariogram da i ja taj pusti kariogram uradim za svaki slučaj :/ . Mužu sam naručila slijedeće u jednoj apoteci danas ću otići da preuzmem:
Vitamin E (dnevno 400 IU), Vitamin C (dnevno 1000 mg), Vitamin B12 (dnevno 300mcg), folna kiselina (dnevno 800 mcg), selen (snevno od 100do 800mcg), cink (dnevno 60 mg), L-karnitin (2g dnevno), acetil-L karnitin (i g dnevno), L-arginin (4 g dnevno). Sve ovo će piti kao što sam napisala. Kad sam sračunala to će biti oko 20 tableta dnevno valjda će htjet piti. Da ja Vas nešto pitam, šta mislite jel opasno da on sve ovo pije ovoliko obzirom na njegovu dijagnozu (osnovnu bolest)? Joj ja pravo odužih ovo, ali šta ću kad nemam kome da ispričam šta sve radim osim mm i Vama. Naš slučaj niko ne zna u porodici. Ne želim da ikome išta govorim (mislim na prijatelje i dalju rodbinu) i da me gledaju sa onim odvratnim pogledom punim sažaljenja. Ne želim ni mojim ni njegovim da išta govorim ( da se ne sikiraju oni ako već moramo mi).