Fatamorgana, evo sada sam procitala post.Sto se tice progesterona, ja znam da se vadi na pocetku ciklusa (kao sto kazu u brusselu od 2-4 dana...iako je meni ovdje ginekolog rekao da izvadim 5. dan ciklusa-znaci sve je to ok i mozes ga izvaditi i 5. dan, mislim da nije problem).Znam da se progesteron vadi i 21. ili 22. dan redovnog ciklusa radi toga da se vidi da li je u normali ili ne jer on odrzava trudnocu.Ja cu ga napraviti i 21. dan bez obzira sto ga Brussel ne trazi.
Procitala sam da i zene trebaju izvaditi kromosom x i F-508, ali ne i y-deletions (samo muzevo to trebaju napraviti).A kariogram zene vade samo ako ce se raditi PGD (neznam da li je to u tvom slucaju).
Sve je tako zamrseno.MM je radio kariogram i y-deletions preko socijalnog i to sam trazila bolnicu po cijeloj regiji koja to radi.Sada pak moram zvati i za moj kromosom x.
Ako te to utjesi i ja nemam ginekologa.Prva nije imala ultrazvuk pa sam ga morala ici raditi negdje drugdje za "finu cijenu"...druga me "otpisala" kada je dobila rezultat spermiograma i rekla mi da mogu ostvariti trudnocu samo sa donorom (bez da nam je preporucila da pronadjemo razloge azoospremije).Cak mi nije rekla nista da poduzmem za malo povisen prolaktin (recimo da ga vadim 2 puta na dan da ga provjerimo...).Tako da niti meni ovdje bas nije bajno...za sve se snalazim sama, naravno i zahvaljujuci vama svima.
Mislim da vitamini ne mogu naskoditi...mi pijemo onaj caj koji sam procitala da daje Tesic, ali ga pijemo na moj nacin (jedan dan melissa, jedan dan kadulja i jedan dan geranium robertianum i to u svaki 5 kapi propolisa i zlica meda).Spermiogram je ostao isti, ali mozda "unutra" nesto nadju.