Prije nekoliko tjedana između mene i Sunca ispriječio se tamni oblak pa sam načela onu temu "mjesto za jadikovke". I bilo mi je lakše.
Zadnjih se dana osjećam bolje (do novog pada). I svjesna sam toga, tih malih, lijepih, sretnih, lepršavih trenutaka u kojima se osjećam dobro, dobro u svojoj koži i dobro u ulozi roditelja. Pa sam pomislila kako bi na forumu moglo postojati i neko mjesto gdje bismo sačuvali i takve trenutke, opisali kako smo uživali sa svojom djecom, kako smo neke stvari dobro obavili, kako smo uspješno odigrali svoju roditeljsku ulogu, kako su nam djeca uljepšala dan, razveselila nas, ispunila, obogatila i što smo mi sami lijepo, maštovito i kreativno učinili za njih. Ova bi tema, dakle, trebala biti u suprotnosti s onom vezanom uz jadikovanje - tema o nama u najboljem roditeljskom izdanju! Tako bismo ujedno uspostavili i nekakvu svemirsku ravnotežu.
![]()
Eto, ja bih, recimo, željela sačuvati sjećanje na trenutak kad sam pred neku večer svojoj kćerkici izmasirala stopala prije spavanja. Njezina slatka, smiješna mala stopala u mojim dlanovima i izgled blaženstva i opuštenosti na njezinom licu.
I to kako sam se spontano zainteresirala za njezine nove puzzle od 160 komadića i pomagala joj složiti ih, a inače to nikad ne radim jer mi se čini kao gubljenje vremena, i kako mi je odjednom, dok sam pokušavala pronaći odgovarajući od dvadesetak naizgled istih plavih djelića neba, sletio neočekivano njezin poljubac na lice.![]()
I željela bih sačuvati uspomenu na to kako je moj parmjesečni sinčić otkrio svoje ručice. Promatra ih sa zanimanjem, s divljenjem, "ooo, kakve su to krasne ruke...!" Bome jesu! A kako tek njihov dodir godi maminom licu... i srcu...
Pozivam vas da se pridružite! Nek se sve crveni od
![]()
![]()
![]()
... I nek se ova tema protegne na stotinu stranica... (A kad zagusti, nađemo se na jadikovkama!
)