prekrasnoo
(di ste to bili na moru?)
Uh, i ja sam baš uživala. Valjda i mi organizujemo takvo što dok malo porastemoKanga prvotno napisa
![]()
Drago mi je da vam se sviđa.![]()
Dugo mi je trebalo da se odlučim to podijeliti s vama - mislila sam da vam baš i neće biti zanimljivo (a meni puno znači, pa...).
Melange
Bili smo na Ugljanu. Sunca nam izlazi iza Zadra i Velebita.
Jel se mozda radi o Sv. Mihovilu?NetkoMiOteoNick prvotno napisa
po sjećanju, rekla bih da je sv. Mihovil viši od 130 m
joj predivno!NetkoMiOteoNick prvotno napisa
![]()
ovo potpisujemKanga prvotno napisa
![]()
Nije Sv. Mihovil (do njega vodi lijepi puteljak), nego Kuranj."Kanga prvotno napisa
Poslije smo još htjeli ići na Šćah - najviši vrh Ugljana - na zalaz Sunca, ali se vrijeme pokvarilo, navuklo se previše oblaka. Tako da je to ostalo za sljedeće ljeto.
Ajjj...
NetkoMiOteoNick Predivno! A kako si to lipo ispricala
Skroz sam se ufurala i baš mi bio gušt dočekati zoru s vama![]()
moja Ana ima virozu i kuri pa sam je prebacila na kat kod šogorice, ali to traje već treći dan i grozno je meni i njoj.
prebacila sam je jer imam bebu od nepunih dva mjeseca i ne bi volila da i on zakuri na 40.
jučer sam ipak otišla gore da je vidim jer preko telefona mi je..onoali sam joj rekla da se ne smijemo stiskat i ljubit
uglavnom, Ana je otišla pod stol di sam ja sjedila i zagrlila mi nogu i rekla- ovako te mogu dirati otišla na kauč, jedva sam suze stisla, sunce moje
Ajme, japanka, pametnica mala...![]()
Samo mi još reci na kojem brdu ste biliNetkoMiOteoNick prvotno napisa
![]()
Moj najdraži otoki definitivno najljepši izlasci sunca koje čovjek može zamisliti
Sada vidim da je Kuranj u pitanju.
Iz Čeprljande je bio jedan o.k. put za penjanje i nadam se da još uvijek postoji jer nisam se penjala gore godinama.
japanka prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
(Za utjehu, ako kuri već tri dana, trebalo bi uskoro proći, pa ćete se moći grliti i stiskati kako treba.)
Može li objašnjenje kako da ga pronađem?lara01 prvotno napisa
Kada su dečki išli po danu, našli su jedan put koji izlazi na onu, kakti, glavnu cestu koja ide duž cijelog otoka. Je li i tvoj put ide na tu stranu, ili kreće baš iz sela?
NetkoMiOteoNick![]()
ja sam zasuzila, a inače sam srca kamenajapanka prvotno napisa
I ja, mislim zasuzila, ali ja plačem svako malo![]()
Mima prvotno napisa
prošlu noć nam se otvorio prozor u spavaćoj i ja se probudim od hladnoće
skočim zatvoriti prozor, vratim se u krevet, a Vanja (5 god) budna
kažem joj:
- joj, kako sam se smrzla
a ona me zagrli, skroz se stisne uz mene i kaže:
- daj da se stisnemo, pa ću te ja ugrijati
NetkomioteoNick. Stvarno respect 8) Sin mora da je prepnosan na mamu frajericu, a i sin je kuler. Koliko ima godina?
Ja obožavam kd navečer svi zajedno gledamo neki film i zezamo se i kad svi zaspemo onak jedni prek drugih na krevetu metar40 - onda smo si baš ekipa - voli m kad se zabavljaju s nama i kad se smiju na naše fora, a tak su mali - pa valjaju svoje. To mi je najbolji tulum.
Iskreno, nemam pojma što misli i osjeća (nije čo'ek od puno riječi i pokazivanja emocija), ali mi postupci govore da smo izgradili jako dobar odnos.pikula prvotno napisa
Ima 15g, i da kuler je.
Stalno ima neke kul ideje: roni (na dah) sa utezima da bi mogao hodati po dnu, spušta se biciklom niz tobogan, logorovao bi u divljini - šator i vreća uz neko jezero i snađi se druže (nešto kao preživljavanje u prirodi), skakao bi s padobranom - da osjeti slobodan pad...
Super ste.pikula prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Ovo je jedan primjer pozitivnog utjecaja televizije na obitelj i zajedništvo.
ja ovo ne vjerujemaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
![]()
daj da se stisnemo, pa ću te ja ugrijati![]()
meni bi se ovako brat i sestra tako uvalili u krevet kad bi im bilo hladno i trazili da "stave noge u garazu"(tj svoje nogice izmedju mojih)
:shock:NetkoMiOteoNick prvotno napisa
uh, mora bit da si ti neka hrabra mama kad on to sve moze radit.![]()
Ali mislim da je to onaj isti sin koji voli razgovarati sa svojom mamom dok mu mama suši kosuzhabica prvotno napisa
![]()
Ako se dobro sjećam :/
Pa je.Anci prvotno napisa
On je meni govorio o nekim svojim kompleksima i kako ih riješiti - to je jedino što se mogu sjetiti da je on govorio o osjećajima. Ne. Bilo je još nekoliko izvještaja nakon vožnje biciklom kroz šumu: jesen, lišće na tlu, šareno lišće na drveću, mirišljavi zrak nakon kiše... Doživljaji iz Kopačkog Rita... Joj da, ima još dosta izleta o kojima je pričao i ma još raznih tema. A kada su materjalne želje u pitanju postaje JAKO razgovorljiv.
Ali ne leti mi baš u zagrljaj, ne govori kak sam super, da bolju mamu nebi mogao odabrati... To sam mislila kada sam napisala da nije čovjek od puno riječi.
Netkomioteonick, svrati na izletnički topic http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0 pa kad opet dobiješ inspiraciju nadopiši i tamo koju![]()
i meni se nedavno srce stislo:
često moram uveče odlaziti na sat-dva poslovno nešto obaviti. Odlazim ja tako i da ga (bar ovaj put) ne lažem kako moram po nešto u dućan, kažem mu da idem na posao i da ću brzo doći, pa čučnem i zagrlim ga.
On mi obuhvati ručicama lice i primakine mi se savim blizu:
- Nemoj ići pošo. Otani kod kuće!
I sad ti idi![]()
Ne znam koliko dobro poznaješ otok i sva naselja u njemu, ali put kojim sam se ja sa društvom penjala ide iz uvale Činta.NetkoMiOteoNick prvotno napisa
Postoji u turističkim uredima biciklističko / pješačka karta otoka za kupiti, tamo su odlično ucrtane sve moguće staze i stazice pa pretpostavljam da je onda označen i ovaj put o kojem pričam.
al je zato poseban kunst naći film za uzrast 3, 5, 31, 32 godina i oba spolaimate kakav prjedlog, a da nije crtić - kod nas je pravilo da navečer tata i mama gledaju tv, a klinici jedan ujutro kratki i popodne biraju ili crtić ili navečer s nama film. Ne svaki dan naravno to je maksimum - ako nismo bolesni onda je minimum
kaj da kažem to je moj život dalek od suvislog.
![]()
Netkomioteonick stvarno me zanima kako si uspjela da ti se s 15g obrati kad nitko od njegove ekipe ne može ići s njim. Mislim opaka je to konkurencija - moji su još mali, ali meni su starci sa 16 mogli samo staviti soli na rep - tako da stvarno nemam ispred sebe neki dobar primjer .
ja sam sa svojim roditeljima oduvijek sve radila tj oni s nama,
i baš smo nedavno mama i ja o tome razgovarale,
kako njima nije bilo nezamislivo s nama sjesti na sok u kafić u centru,
prošetati se predvečer, otići na večeru, u kino.
mama nas je isto uvijek vukla sa sobom po bankama i zap-u
(zavod za platni promet, tada),
u kupovine, na tržnicu.
oduvijek smo bili baš ekipa, uvijek neka zezancija,
ljetovala sam sa svojima do 17god i nikad mi to nije predstavljalo stravu i užas.
kad smo počeli kafenisati pa nas je tata nekad znao odvesti na kavu negdje, pa bi se uvijek sprdao kako ga se sigurno sad stidimo i molimo boga da nitko od naših prijatelja ne naiđe![]()
ali nikad nije bilo tako. jednostavno su nas tretirali kao osobe
koje vrijede jednako kao i oni, koje imaju svoje mišljenje i svoj pogled na svijet.
možda će malo grubo zvučati, ali ima roditelja koji imaju onaj stav "a šta ti znaš, dijete si, nemaš pojma" i onda se iz toga izrodi i to da jednostavno nemaš što raditi niti o čemu pričati sa svojim djetetom, jer je ono kao inferiorno i do svoje 18. ti ne može parirati ni u čemu, i onda to dijete napuni 18. i shvatiš da tek onda nemate o čemu pričati :/
Harry Potter 8)pikula prvotno napisa
Životinje su divna bica (ili tako nekako - mi ga zovemo Pijani majmuni)
Čarli Čaplin
Poznajem i Čeprljandu i Čintu (tu ljetujem od 1979, a ranije u Kukljici).lara01 prvotno napisa
Kartu o kojoj pričaš imam ali za Kuranj nema ucrtanog puta.
Ucrtane su samo one staze koje su i na terenu označene kao biciklističke ili pješačke. (ili nisam pažljivo gledala, a bivša orjentacistica sam
).
Kanga, misliš li na Ta divna stvorenja?
Harry Potter...hm, imaš jako naprednog trogodišnjaka![]()
ako je drugo ime 'pijani majmuni'Ailish prvotno napisa
sigurno misli na 'ta divna stvorenja'...
btw, ni luka ne bi skuzio pottera ali brijem da bi ga s gustom pogledao, uz moje komentare ili svoje![]()
...
-kada siki i odjednom zastane, pogleda me i pomazi drugu siku i kaže :daaga (draga)
-kada dok siki gura nožice u moj stomak
-kada se veseli i stisne šake i cijeli se protrese kao da je pod strujom
![]()
![]()
![]()
mora da je takolucky day prvotno napisa
, thx na ispravci (nemamo hrv. prijevod)
sto se tice Harry Pottera, jasno da ga trogodisnjak nece dozivjeti jednako kao sedmogodisnjak, ili 35-ogodisanjak, ali naci ce ponesto zanimljivo. ja sam imala malo rezerve u pogledu nekih strasnijih scena, ali jedina posljedica je da je Relji jedna od omiljenih igara postalo da ja glumim trola, a kad se previse uzivim u ulogu i atmosfera mu postane emocionalno prenapeta, uvede novitete u scenarij: „Ej, ej, ja cu biti tvoje dijete!“
![]()
![]()
Ja obožavam kad ju nosim za uspavljivanje šnjofkati njen malčice znojan vratić. To taaaaaako miriši.
Obožavam kad mi važno kaže mama.
Sinoć sam uramljivala crteže svoje curice. Ma nema tog slavnog slikara čije bih radove radije gledala na zidovima! Samo me zapljuskuju valovi topline dok ih gledam; to je Ona radila svojim ručicama...![]()
moji aktualni pokretači:
...kad mi Relja, s potpunom sigurnošću da mi radi najveću uslugu na svijetu, kaže: “Dam ti leđa” ili “Dam ti glavu”, ovisno o raspoloženju (u prijevodu: “Češkaj me, umoran sam...”)...
...kad Tonka deklarativno izjavi da ne voli Relju, a onda satima uživa s njim u igri, čvrsto ga drži za ruku kad prelazimo cestu, ili mu brižno poravnava kapu...
...kad postane jasno kao dan da Jerko ne odbija surađivati, nego samo pronalazi način da se ponaša u skladu s nickom i potpisom (Ako imas dvije opcije, obavezno izaberi trecu) Lucky Day...
Kanga prvotno napisa
![]()
Ovoga ima i kod nas.
Prvo onako ozbiljno izjavi: Zašto si je baš morala roditi?
Onda je za minutu zove da plešu...ili skaču po krevetu...pa je hrani...
ja imam noćne more od harry pottera. Cijelu noć sam se borila s onim zločestima iz filmaOstali prjedlozi su mi super. Joj ja sam slaba na pozitivi ovih dana. Na žalost.
[quote="Anci"]Kod nas je: Jesi ga ti stvarno zeljela roditi??Kanga prvotno napisa
A kad je u najboljem raspolozenju, onda: Pokusat cu zacarati da volim Relju.![]()
Ili: Joj mama, krivo sam narasla - i dalje ne volim Relju... (to na moju da ce ga mozda zavoliti kad naraste...)
A cuva ga ko oko u glavi![]()
Moja "previse srednja" cura, nije njoj jednostavno...
sestrinsko-bratska ljubav![]()
![]()
(čuvajte takve crtice, bit će vam glavna tema prepričavanja na obiteljskim ručkovima jednog dana)
Već sam to negdje napisala, ali sad ste me sjetile.
Moja curica, tada stara oko tri godine mi je rekla za maloga bracu :
" Mama, baš ti hvala šta si mi rodila bracu. Tako mi je falio dok se nije rodio."
Znam da sam tada imala knedlu u grlu i suze u očima jako dugo. Pa tko ne bi tada bio siguran u svoju odluku da ima više djece.
Ja sam oduvijek znala da želim barem dvoje djece, ali sada kad ih vidim skupa, rastapam se.
Malog zovemo " sekina sjena" i " sekina jeka". To je tako preslatko kad mali pišulinac radi sve kao i njegova velika seka. Najljepše mi je vidjeti kao su obzirni jedan prema drugome, kako se paze i kako se zaljubljeno gledaju.
Znam da ovo sve zvuči jako pekmezavo, ali takva je tema, pa si dajem oduška![]()
Ajme," Mama, baš ti hvala šta si mi rodila bracu. Tako mi je falio dok se nije rodio."rascmoljla sam se totalno
Rastop i raznjež na ovo
i ovouglavnom, Ana je otišla pod stol di sam ja sjedila i zagrlila mi nogu i rekla- ovako te mogu dirati otišla na kauč, jedva sam suze stisla, sunce moje
" Mama, baš ti hvala šta si mi rodila bracu. Tako mi je falio dok se nije rodio."![]()
podizem ovaj super topic jer san se upravo raznjezila do suza na nesto o cemu sam prije mastala, a dogodilo se prije par minuta:
nasla sam kockicu koju je zhabac u igri ostavio medju loncima u ormaricu za posudje.![]()
mozda je to nekom bezveze ali meni je simbolican znak prisustva djeteta u kuci, u obitelji, kad nadjes stvari koje nikad tu ne bi ostavio na nekom neobicnom mjestu, a dijete ih je ostavilo u igri. kockica u sudju.![]()
slatki, sitni, zuti podsjetnik na moje najvece blago. tu sam.![]()
![]()
![]()
![]()
zhabice, svu si me rascmoljila
i nije uopće bezveze, i meni su takve sitnice nešto najdraže![]()
MM je kad je L. bila beba našao neku njenu igračkicu u koferu kad je bio na službenom putu i sav se rasmoljio![]()
malom slatkom preslatkom jedna![]()