evo jos suzim ... a boze ... a moran rucak spremat ...Anci prvotno napisa
i tebi![]()
![]()
evo jos suzim ... a boze ... a moran rucak spremat ...Anci prvotno napisa
i tebi![]()
![]()
nadam se da si prvo izvadila kockicu iz loncazhabica prvotno napisa
![]()
zhabice baš slatko i meni je to nešto najdraže
ja sam jutros odvajala Sarinu dugačku robicu od proljetos (koju je prerasla) i naišla sam na par komada bebi odjeće koja su slučajno u tu kutiju....
nemoram vam opisivati koliko sam se raspekmezila nad tom malom robicom, tako mi je brzo narasla...![]()
Ah, igračkiceiPosebno raspekmeze kad djeca nisu uz nas, nered na podu dok su doma nas obično manje ushiti.
![]()
Ovog ljeta dok je moja mala bila kod bake ja sam, naravno, imala veliko spremanje. I micala jedan ormar, da bi ispod našla jedan komadić slagalice, koja nam je uvijek falila za cijelu sliku. I uvijek kad bi slagale tu puzzle bi žalile, "joj što bi lijepa bila da nam je taj komadić".
I naravno, odmah sam je morala zvat kod bake, i priopćit veselu vijest.A ona sretnaa, smije se.
A onda si pak mislim, jesam i ja djetinjasta.![]()
Ma nisi djetinjasta.
Ili se ja tješim- i ja razmičem kauče u potrazi za slagalicom koja fali.![]()
Taj dan je sva ozarena tatu dočekala "gle što je mama našla"![]()
kad u pospremanju naiđem na malu robicu od T.
kad J.. viče "ja ću sam!"
kad mi T. sam od sebe dođe i zagrli me, da pusu... kad tužan dođe meni u krilo i samo se stisne...
kad gledam mm kako se glupira s njima, a oni vrište od smijeha...kad male ručice grle i kad se maze...
kad J navečer kaže " cuvali te andeji (anđeli), mmice daga"...
Kad gledam njihova blažena lica pred zoru i slušam spokojno disanje mojih dječaka, osjećam se istinski blagoslovlena...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ovo ljeto moja mama je u kuci pronasla L. bodic od prije 2 godine, kad je imala 3mj.
negdje se zagubio.
boze, kako je tanucan![]()
Kad se Luka sam zaigra, a ja ga promatram iz prikrajka![]()
To su trenutci koji mi uvijek uljepšaju svaki dan i nebi ih mjenjala za ništa na ovome svijetu![]()
Ljetos Sonja i moja nečakinja u sobi nešto pričaju a ja u drugoj sobi čitam (ne JJ-a.) i čujem Sonju kako veli -ma reci to svojoj mami ona će ti najbolje znati što trebaš. Na to će ova druga malena -Joj ma nebi vikat će na mene. I tad čujem nešto što nikad neću zaboraviti... Sonja veli "onda ćemo mojoj mami, ona ti je najbolja mama na svijetu i nikad ne viče kad joj tako nešto kažem, uvijek mi pomogne..."
yaya![]()
Imam sličan odnos sa sekom i nadam se takvome i s Lukom![]()
yaya![]()
Danas se tuširam i moja mala (22 mj) mi se uvači u kupaonu i kaže: vojim te. puno. idem pa pa.![]()
-kad me zove "na-na"
- kad mi iz čista mira ubere cvijeće dok se penje po stepenicama
razgovor juraja i njegovog najboljeg prijatelja kojeg je mama (odnosno ja) slučajno uhvatila. inače, prijatelj ima osam godina, juraj ga obožava i jedinac je. a danas je cijelo popodne bio kod nas i čim su došli iz parka, mara ih je zaskočila u svom stilu - da mora svoj nos svugdje zabiti i dok nisu preselili igru iz dnevnog boravka u jurajevu sobu, i zatvorili vrata, dobro ih je nanervirala.
prijatelj: meni je tako super što nemam niti brata niti sestru, nitko me ne gnjavi, je li bi ti volio biti isto sam?
juraj: ne. skoro svaki dan mi bar malo ide na živce, ali skoro svaki dan me jako nasmije i toliko me voli da i ja nju sve više volim.
a ja iza vrata - otprilike ovako
naravno, one lijepe suze.![]()
cvijeta73 prvotno napisa
a mis mali slatki
![]()
zhabicazhabica prvotno napisa
![]()
i to je još rekao onim polufrajerskim tonom, pred svojim starijim frendom...
Juraj![]()
![]()
![]()
Jucer se igramo nesto na temu Harry Pottera pa dodjeljujemo uloge - mm je Snape, Tonka je Jenny, ja sam Hermione, a Relja bi da bude Harry (inace je uvijek Ronn). Tonka: "Ali, Relja, ne mozes ti biti Harry kad je Jerko Harry." Jerko je jos kod bake na moru, pa se ja ukljucujem "Tonka, ali Jerka sad nema ovdje". T: "Ima, ima!". Ja:"Ima? Ma gdje je, molim te lijepo?". T, zagonetno se nasmije i pokaze na prsa:"Tu u mom srcu...". I prihvati Relja biti Ronn
![]()
kad ih uspavljujem na našem krevetu a T se odvoji od cice i počne ljubit M. a on se hihoće i viče nisi me, nisi me, a ona skače po njemu ne bi li ga sočnije poljubila i onda stane i prstom pokazuje gdje da on nju poljubi
,a on neće jer je veliki deko i onda nakon 100 puta hiti jednu brzinsku pusu
, pa sve iz početka
.
slatkiši mali![]()
evo me opet ovdje...
dakle, neki dan smo išli vidjeti novi stan moje rodice i njenog muža. imaju nešto malo preko 40 godina i nemaju djece - to je tabu tema već deset godina u toj familiji, pa se ne zna razlog.
no, posao im ide super, ima se para, kupila se etaža vile pored mora, uredila se onako, bez štednje.
a ja, kao ljubiteljica lijepih stvari i revnosna čitateljica elle dekora, jedva dočekala poziv, da bar pasem oči.![]()
i tako, vrt prekrasan, sve uređeno, svaka biljka na svom mjestu, a odmah do mora, iz vrta ulaz u dnevni boravak - dizajnerski namještaj, sve po pravilima struke, svaka stvar na svom mjestu. i ostatak kuće po tom principu - ma prekrasno. opet, bez obzira na dizajnerski namještaj, nema se onaj osjećaj hladnoće, nego baš stan iz snova. i onda smo došli do kupaone - svemirska kupaona, kada kao bazen itd.
i onda me najednom, kod te kade, nešto puklo i sjetila sam se svoje kade i u njoj šarene marine igračke i jurajev spiderman. i osjećaj divljenja najednom je zamijenio osjećaj besmisla, sve to mi je postalo jaaako jaako tužno. i preplavio me osjećaj ispunjenosti pri pomisli na svoja dva klinca.![]()
ne znam zašto baš kada, triger je mogao biti i dnevni boravak bez igračaka, ali podsvjesno ga i ja valjda želim bez igračaka![]()
OT: cvijeta73 i ja sam revna u čitanju Elle decora, Brava casa, Moja 4 zida, Moj stan i sl. časopisa.
Bez obzira na trenutnu preokupaciju s uređenjem našeg stana, jednostavnolistati, gledati fotke, dobijem xy ideja
![]()
A sad tema: potreban je i ovaj pdf, da pišemo i o pozitivi!![]()
Npr. rastapam se kad se seka i braco zagrle, kad K. brižno hoda pokraj P. i pazi da ne padne, pa kad mu dodaje igračke, pjeva neku pjesmicu ili mu nešto objašnjava, ili ga zove:"Braco, dođiiiiii ...!"
Rastopim se kad me djeca zagrle (svi smo na podu), pa mi K. kaže: "Mama, najbolja si mi!¨", a P. kaže: "Voli mamu"., pa mi dade slinavu pusu.![]()
Ili MM se izrazio pjesnički: "Hodao sam iza tebe i osjetio sam da ti kosa miriše na more." Ima još tih poetskih izričaja.![]()
Ehhhh.![]()
Hm, kad mi u gluho doba noći tuli alarm na pećnici, jer je L prčkao po gumbićima koji sviraju![]()
Danas je Sara iz čista mira prekinula igru i došla do mene, zagrlila me i rekla "ja volim mamu"![]()
došlo mi da zaplačem od sreće
obožavam je promatrati kad se sama zaigra i nešto priča sa svojim bebama ili kad uzme svoj novčanik pod ruku i dođe meni u kuhinju i kaže "idem papa" i maše mi
tako je mala a tako velika![]()
meni je pozitiva sve sitacije osim situacija koje potpadaju pod kutak za mame vrištalice![]()
sitacije - situacije
Moj se mališa već neko vrijeme sam po noći dovuče do kreveta,a da ja toga nisam ni svjesna.
Prije par dana u 7 ujutro me probudi nježni poljubac u vrh nosa uz poratno"Mama ajmo se probudit". Ne moram ni reći da sam se rastopila. I od tad svako jutro...
jako sm se bojala kako će proć prvi dan škole jer T nije pokazivao nikakvo zanimanje zadnjih dana. i u ponedjeljak ujutro, dok je sjedio i gledao predstavu kraj svojih prijatelja, sav retan i nestrpljiv, ja shvatim... pa on je tako velik i pametan... i dobar...
moja beba za koju sam mislila da neću znati ni pelenu promjeniti ide u školu... zasuzile mi oči, a on kao da je osjetio, okrene se k meni i pogleda me sa svojim velikim okamai masmije se, onak, "mama, sve će biti ok..."
i od tad sam stvarno sigurna da će sve biti ok...![]()
![]()
![]()
novo od danas, ja stavim ruku, on svoju malu na moju
ja ispružim kažiprst prema njemu, on stavi svoj na moj
sve to u miru, na krevetu, gledamo se i smijemo
ima samo 6 i pol mjeseci
da pozitiva..srce mi je ko kuća veliko
... i ja svaki dan cmoljim nad skoro svime što on radi i ne radi![]()
![]()
Rastapam se na najsitnije djelove kad nešto radim npr u dnevnom boravku i onda u poslu uđem u kuhinju i susretnem se s njim koji baš stoji i pokušava otvoriti ormarić ispod sudopera.. i onda nam se pogledi sretnu a on završti, onako cikće od sreće i ponosa "gle mama!!" i đipa na tim svojim štrkljavim nogicama
A nema ni 8 mjeseci moj veliki mali dečko![]()
![]()
![]()