Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Mali guzobrisatelji :)

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Mali guzobrisatelji :)

S koliko je godina dijete dovoljno spretno da može samo sebi temeljito i "kvalitetno" obrisati guzu? Puštate li svoju djecu da to sami obave ili im pomažete? Pritom ne mislim na vrtićke situacije jer su tamo uglavnom prepušteni sebi, a, koliko čujem, ponekad to rade i jedni drugima. Svojoj petogodišnjakinji to još uvijek radim ja. (Najprije suha pa vlažna pa opet suha maramica.) Pitam se nije li malo prevelika za to... :/ A opet, ne mogu podnijeti pomisao da nije dobro obrisana... Imate li kakav savjet, ideju?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja je imala taman pet godina kad je počela sama, ja sam joj prvo samo pomagala, kad sam vidjela da joj ide, pustila sam ju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

V ima 2,8 god i uvijek joj prije dopustim da sama to (pokuša) obaviti, a onda ja "popravim"

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj ima 3,5 godine i još ne briše guzu sam.
    Kada će, ne znam, kad mu dođe.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj je skoro pet i jos to radim ja ponekad sam ali jako rijetko.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Otprilike sa 5 godina.

Sad je prvašić i u školi nema vlažnih maramica, kao u našoj kupaonici, ali zato se peremo svaku večer, božemoj.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MOj briše guzu sam zadnjih godinu dana (znači, od 3,5 g) s tim da ima perioda kad mi da da popravim, a ima perioda kad ne da

Sva sreća da najčešće uopće nije zmazan

Nemamo nikakvih problema s upaljenom kožom i sl.
    Ne koristimo vlažne maramice otkako smo prestali koristiti pelene.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curka će uskoro 3 g
    kad piški briše se sama, a kad kaka onda zove da ju obrišemo. u vrtiću sve sama radi jedino ako baš teta naleti pa vidi, tamo ih nezove. neznam zašto? valjda nema vremena.
    do kad ćemo tako, neznam, ali i ne zamaram se s tim. u biti mi ovako i paše

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je počeo negdje sa 4,5 god. Ali to ne znači da i dan danas, kad ima skoro 8, povremeno, par puta godišnje, žica tatu ili mene da to obavimo

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oko pet su imali i ida i noa, kad su poceli sami brinuti o tome. imamo doma (a i kod none, a i blizi prijatelji svi imaju ) vlazan toalet papir, pa brisu prvo s njim, pa sa suhim. na pomazemo nit kontroliramo.

ida za skolu ima u skolskoj torbi isti taj mokar toaletni papir, al pakiran pojedinacno ako joj bas zatreba u skoli...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj ima skoro 6 godina i tek sam ga sad uspjela dobiti da to radi sam - jer se to nejmu gadi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A moja se mišica od četiri i pol neki dan rasplakala kad smo pričali nešto o odrastanju i samostalnom životu. Išlo je otprilike: Kako ću ja živjet sama kad si ne znam sama ni guzu obrisat, ni kuhat ni..." Onda smo zaključili da svakako mora nać muža koji to zna, sigurno je sigurno.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja ima 4,5 i pokušava sama. poslije male nužde uvijek sama, a poslije velike pokušava isto. doma imamo mokre maramice, a u vrtiću samo papir i mislim da to tamo rade sami.
    F je isto tak nekak počeo.
    OT ali se zato frajerica već dva tjedna sama tušira i namaže mlijekom i obuće...sva si je ponosna :D . ja stojim izvan kabine i još samo podsjetim kojim redom vrat, ispod ruke, pipica, guza, noge. pitam za pomoći ali neće. i to je jako dobro odrađeno.
    ali zato susjeda ide u drugi razred i zove mamu da ju obriše :shock: . a kaj je još gore, trpi u školi jel ju nema ko obrisati, meni to nije normalno i to sam rekla i njoj.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Pritom ne mislim na vrtićke situacije jer su tamo uglavnom prepušteni sebi, a, koliko čujem, ponekad to rade i jedni drugima.
    :shock:

Citiraj Sramežljiva prvotno napisa
    Svojoj petogodišnjakinji to još uvijek radim ja. Pitam se nije li malo prevelika za to... :/ A opet, ne mogu podnijeti pomisao da nije dobro obrisana... Imate li kakav savjet, ideju?
    ovako i ja
    s tim da mi nemamo vlažne maramice, nego dobro nasuho i onda u kadu oprat guzu, obavezno, ako je ne operem poslije (a i mi svi doma tako) imam osjećaj da nije čisto
    nekad se sama obriše, kad joj dođe, ali rijetko

s tim da moja u vrtiću i ne piša, a kakanje ni pod razno
    to samo doma u svom wc-u, dite materino
    srećom u vrtiću ne provodi dugo vremena, ali mene to brine, to suzdržavanje

Citiraj Magdalena prvotno napisa
    A moja se mišica od četiri i pol neki dan rasplakala kad smo pričali nešto o odrastanju i samostalnom životu. Išlo je otprilike: Kako ću ja živjet sama kad si ne znam sama ni guzu obrisat, ni kuhat ni..." Onda smo zaključili da svakako mora nać muža koji to zna, sigurno je sigurno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj ima 4 godine i tri mjeseca i ja ga pokušavam polako naučiti kako da to izvede, ali nije baš zainteresiran. Kad se popiški obavezno obriše papirom ''miša'' a kad se pokaki viče: Mama, obriši mi guzu!!! A ja vičem: Napravi to sam, a on meni: Pa to je go.... To se ne smije dirati! Bljak!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja cu svom nekompetentnom djetetu brisati i prati guzu dok ne budem sigurna da ce to sam obaviti kako treba...A kad to bude u stanju, odmah moze poceti i sudje da pere (interes vec postoji)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Šefica ima 3,5 godine.
    kad se popiški briše se sama.
    kad se pokaka, zavisi kakvog je raspoloženja, briše se sama ili zove mene. ja se uopće ne zabrinjavam je li se dobro obrisala ili nije kad to radi sama. ionako navečer peremo guzu i kokinetu, a ruke naravno odma nakon obavljenog posla.
    drago mi je što se želi sama brisati jer i na taj način pokazuje svoju samostalnost.

teta u vrtiću mi je par puta (ne znam zašto je imala zabrinutu facu) rekla kako joj L. ne dozvoljava da je briše. pa čak ni da netko bude u wc-u s njom.
    Šefica očito voli mir i tišinu, a nadasve intimnost, kad obavlja nuždu.

inače više volim kad joj ja brišem guzu jer se ježim (a to joj stalno tupim, pokazujem, objašnjavam) brisanja u smjeru nazad-naprid i prenošenja bakcila. za sada još to nije svladala.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brisu same guzicu, obje

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo probali sa treningom po jednoj dobroj preporuci:
    prvo ja da obrišem a onda G. da proba, pa sve tako dok ne nauči.

Ali sam skontala da je rano jer kako god papir da uzme u ruku on mu se izmakne
    a sve prste uvali baš tamo gdje ne treba

Gost

Početno

Naš ima 4,11 god i tata je brisao guzu tj.uvijek je njega zvao , no kako sam ja doma na posvojiteljskom dopustu nema izbora pa zove mene , ali isto tako dok kaka ili piški ne dozvoljava da mu je netko u kupaonici

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja se obožava sam brisati, ali naravno, ako je stolica malo mekša, tad zamaže i sebe i gaćice, i školjku i pola WC-a

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ima 7 godina, i tek se od 6'te godine brise sama...ali ja jos i dan danas prekontroliram i ako treba "popravim"! E ima 2 godine i sto se toga tice puno je naprednija od starije! Ide uvijek na wc kad treba kakati (i kad je doma)..i zeli vec sad sama brisati guzu (vidla od starije seke), naravno uvijek treba ponoviti postupak za njom....ali volja je tu! Piski jos u pelenu...ali na ljeto cemo i to rijesiti !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •