Results 1 to 11 of 11

Thread: Hej, vozači sobnog bicikla!

Default Hej, vozači sobnog bicikla!

Ima li vas ovdje? Željela bih da malo podijelimo iskustva - imam novi bicikl! Koliko često vozite? Kako se zabavljate pritom? TV? Muzika? Čavrljanje s članovima obitelji? (Ja ponekad čitam knjigu!) Koliko dugo vozite, koliko često? Koje dobrobiti primjećujete? Gdje držite bicikl? Kako razlikovati dobar od lošeg? Koliko mi vremena dajete prije nego što mi počne služiti kao vješalica za odjeću?

ana.m's Avatar

Ja ga ne vozi tgrenutno, ali sam ga vozila u srednjoj školi.
    Bila sam vjerna vožnji nekih 6 mjeseci svaku večer, krenula sam od 5 minuta i došla na pola sata. Vozila sam 20-ak km na sat. Nemam pojma koji bicikl je bio, ali eno ga u kući kod bake skuplja prašinu. Mada iskreno već mi je nekoliko puta palo na pamet da ga uzmem, dotjeram, podmažem i krenem voziti jer tada kada sam ga vozila stvarno sam smršavila, znam da su hlače doslovno visile s mene. I onda je došlo ljeto, praznici i na jesen više nije bilo šanse da se pokrenem .
    A dok sam ga vozila, slušala sam muziku. To mi je bilo najlakše. Gleanje televizije me opterečivalo, o čitanju da i ne govorim, samo bi mi slova mrdala ispred nosa, a i inače baš nisam neki knjigoljubac. Muzika me fino opuštala, zažmirila bih i uživala.

E sada si mi dala misliti. Da ga stgvarno uzmem i probam opet.

sve takve "aparature" su kod nas završile kao vješalo za robu

Ne znam koliko ima veze sa sobnim bicom, ali ja sam si kupila pravi bic. I sjedalicu za Mašu. Idem s njim na posao i nju vozim u vrtić. Oko 4 km u jednom smjeru. Preporodila sam se!

aurora8's Avatar

imamo Kettlerov super sobni bicikl.
    u početku sam ga vozila (prije 2 godine), a sada odavno ne .
    problem mi je bio sic koji me žuljao (ah, izgovora), pa kupili neki nastavak, malo je bilo bolje, ali svejedno ja odustala...
    vozi ga mm, i to po oko 45 min.- 1h intenzivne vožnje, bez pauze (kad ne stigne u teretanu, onda sjeda na bicikl).
    ima mp3 na ušima. nikakvo gledanje tv niti slično (kaže da takva vožnja nema nikakvog učinka i da je za bakice )
    stoji u jednom kutu u hodniku. kad ga vozi pomakne ga na sredinu.
    bio je tada najskuplji sobni bicikl kod nas (čak tog modela nije bilo u Hr, nego ga je dobavljač naručio izvana).
    uglavnom, da nema mm bio bi to bačen novac, ovako se isplatila svaka kuna.
    dosad je prešao oko 2 tisuće km.
    uz sve to i lijepo izgleda .

Ha! ovo mi je mrak.

da nabrojim kupljene gluposti na inicijativu MM-a
    1. sobni bicikl - eno ga u šupi stoji jer mu je glupo se vozit na ko majmun u kavezu
    2. obični bicikl, nejeftin, jer će mu taj kao bit bolji od sobnog :/
    3. stol za stolni tenis - trenirao kao mlad pa bi se sad kao tako rekreirao sa burazom
    4. robot za stolni tenis - sprava koja izbacuje loptice a on ih lupa nazad

e to je sve kupljeno jer mu baš to treba da se rekreira i jer ima previše kila i sad će on, evo smao što nije....hahahaha
    svaka ta stvar ga drži mjesec dana i onda skuplja prašinu
    sad već mjesecima slušam o pokretnoj traci za trčanje ali ne posustajem. NEDAM. kad ga vidim da trči po nasipu barem dva mjeseca besprekidno i ustrajno možda ću mu kupiti tu spravu.

ja sam pobornik teretane, ov sve drugo je bacanje novca.

Trina's Avatar

A ja sam pobornik prirode.Meni ništa ne može nadoknaditi moje kilometarske šetnje svaki dan(kad je lijepo vrijeme) sa djecom.Čim ne hodam osjećam se trulo

pikula's Avatar

kak uspijevaš s troje, moji se zabiju u park iza kuće (tu im je ekipa) - ne mogu ih natjerati na šetanje - jedino ako ih lovim na biciklima po prometu - to im je zabavno

babyiris's Avatar

Ja vozim pravi kad je lijepo vrijeme, inače vozim orbitrek. Neko vrijeme sam visjela na njemu (orbitreku) i obarala rekorde, a onda zatišje.

Opet zam se vratila, ali u nešto laganijem ritmu. U ušima mi mora biti mjuza i to neka koja ne da sjesti tako da ponekad i zaplešem na orbitreku. Fala Bogu pa me nitko ne vidi. Neko vrijeme vozim s rukama pa bez, s otvorenim očima, s zatvorenima i tako to. Najviše ga koristim kao antistresno pomagalo. Kad na njega stanem iz gušta, a ne iz samoprisiljavanja, oborim rekord i razmišljam kako bih mogla još i još. Volim sa samoj sebi hvaliti kako napredujem pa pri svakom silasku bilježim kilometražu i minutažu prosječna brzina varira budući da vozim prema raspoloženju, nekad turbo, a nekad...

Lukina mamma's Avatar

Quote Originally Posted by gita75
    Ne znam koliko ima veze sa sobnim bicom, ali ja sam si kupila pravi bic. I sjedalicu za Mašu. Idem s njim na posao i nju vozim u vrtić. Oko 4 km u jednom smjeru. Preporodila sam se!

Lucky2's Avatar

Svaka čast, mene ni pozamašna svota koju sam izdvojila za orbitrek
    nije uspjela natjerati da se pokrenem

Slažem se da je zabavnije voziti se po vani, a sobni je bicikl opet praktičniji kad pada kiša / snijeg, ugl. kad je vani toliko hladno da ti se zalede šmrklji u nosu...
    Za tebe još ima nade, ja skupljam pare za liposukciju