Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: kako odvojiti djete od bočice?

paca

Početno kako odvojiti djete od bočice?

nakon što smo prisiljeno morali odustati od odjenja,malena se zaljepila na bočicu.stalno ju traži i trpa se čajem... kako da ja nju odvojim od te boce?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nama ne pali ništa, ali čula sam svijetle primjere da pali voda u boci umjesto onoga što sada pije. Neka djeca odustanu kad vide da je to samo voda, a i da ne odustanu, dobro je da piju vodu, a za zubiće ne šteti, a neka tvrdoglavija - ko moj, ne fermaju i dalje traže svoje mlijeko :/

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To bi i ja voljela znati

I moj je prvo pio vodu,pa smo ne znam više ni kako prešli na mlijeko i sad je to sasvim normalno da mora popiti bočicu mlijeka za spavanjac
    Ne znam kad će prestati...kad sam odluči očito (ima 3 godine) !

Ne znam ti ništa pametno reći :/

I ja bi voljela neko čudotvorno riješenje

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisi napisala koliko je malena stara.
    S obzirom da su naši trogodišnjaci još uvijek prikopčani na bocu , mislim da ne treba raditi od toga neku silu osim u slučaju da na bočicu pije slatko, a pogotovo ako se time uspavljuje jer je to strašno nezdravo za zubiće.
    Možda da joj daješ običan nezaslađeni čaj, ako joj je već do čaja. Nikako ne one instant ili sa šećerom ili sokove.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kikica je ostavila bocu - nakon što joj je teta zubarica rekla da joj se zubići kvare ... ISTI DAN! :shock:

tjedan dana je bila kriza, i kupovali smo jeftine plastične fora čaše sa slamkama - ali bocu je uredno odbijala...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    kikica je ostavila bocu - nakon što joj je teta zubarica rekla da joj se zubići kvare ... ISTI DAN! :shock:
    koliko je bila stara, ovaj mlada

jer patriku je to isto nedavno rekao zubar (skorotrogodišnjak), pa je ostavio flašu za sve osim mlijeko za spavanje, iako moram priznati da je sad bar uredno i u polusnu ipak izvadi iz usta

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

22 mjeseca

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

22 mjeseca
    bome baš

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    22 mjeseca
    bome baš

???? :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Paca,nisi napisala kolko ti je dijete staro.Moja je 18 mj.i ja sam baš jučer "pukla" zbog tog naljevanja.. Demonstrativno sam spremila flašicu i u ponudu gurnula čašu na kljun(nije oduševljena) i opciju pijenja na slamku (s tim je oduševljena)
    Zna piti i na čašu al to joj je najmanje drago
    Za sad ide dobro.Traži flašicu al ja velimo da smo je izgubili i to je to.
    Za mlijeko ima drugi dezen pa uopće ne traži sok u nju

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja sam u razmisljanjima kako, kad i sto?
    naime njemu je ritual ujutro i navecer piti mlijeko iz bocice
    inace sve pije na casu preko dana

on se ne uspavljuje sa njom, nego eto popije i spremi (samo nekad kad je stvarno umoran zaspi uz nju...rijetki trenuci)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jednostavno jedan dan maknula sve bocice iz kuhinje, potrpala ih u vrecicu i u garazu i tamo su docekale sljedecu garaznu rasprodaju. Od tog trenutka jedino je opcija pijenja iz salice (s kljunom ili bez) bila dozvoljena. Bocice nema i gotovo.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

S (18mj.) preko dana pije iz bočice s kljunom, to već od godine dana. Ali mlijeko pije iz bočica s dudom. Mene muči to što ona neće mlijeko piti ako nije u krevetu, a ponekad i zaspi na bočici ili se bar umiri i nakon toga zaspi. Uglavnom, znam da to nevalja za zubiće ali ako joj nedam da pije prije spavanja (popodnevnog i večernjeg) mlijeko ona ga neće uopće piti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja je pila iz bočice, al popije i gotovo, nije stalno zalijevala i mućkala zube (baš iz razloga što sam znala da to ne valja).

da sam na tvoj mjestu...
    pokušala bih otići s njom u dućan i predložiti joj čašu s kljunom, kao sad je već starija. pa nek si izabere koja joj se sviđa i uvela taj način pijenja, a ove sve sklonila iz njenog vidokruga.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja ne želim doljevati ulje na vatru,moj se iz ne znam kojeg razloga nije navuko na bocu!pije iz čaše,a ako je po noći žedan pije čaj na čašu sa kljunom(da ne prolije)
    bilo ne strah kad se mala rodila,da će se možda navući,ali ona isljučivo doji,tako da u kući nemamo bočica!

probaj maknuti iz vidokruda,cendrati će 5 dana i kraj!
    mislim da sva "odvikavanja" moraju proći u suzama,osim ako nema 5 god. i razumno je!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    osim ako nema 5 god. i razumno je!
    Čini mi se da će kod nas biti tak nekako jer ja se ne mogu odlučiti baciti bočicu i trpiti njegove frasove!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mane recimo ne smeta što ona popije svoje mlijeko ujutro ili ev.navećer na flašicu jer kad popije mlijeko makne ju.Mene smeta naljevanje sa čajem,sokom,vodom.. Čim je ugleda stavlja je u usta i tak hoda s njom.Poludim :shock:
    Zato sam je sad makla i to je to.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lat prvotno napisa
    Mane recimo ne smeta što ona popije svoje mlijeko ujutro ili ev.navećer na flašicu jer kad popije mlijeko makne ju.Mene smeta naljevanje sa čajem,sokom,vodom.. Čim je ugleda stavlja je u usta i tak hoda s njom.Poludim :shock:
    Zato sam je sad makla i to je to.
    jao tako je i kod nas,ali me strah maknit ju to ce biti haos vec sad vidim ima 6 casa sa kljunom ali nece i nece

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni M. pije vodu od 5 mj. na casu (obicnu) od onda je na bocu samo mlijeko i on to zna

kad smo vani ima bocu sa sportskim cepom od jane, prije je imao didakticku sa kljunom, al nekako mu je to sporo islo

probaj mu kad je zedan ponuditi casu

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako vas to tješi, ima ih i iz susjedne skupine koji imaju bočicu
    Popije mlijeko za minutu, dvije, opere zube i ide spavati.
    Ali stvarno je obožava.
    Mlađa uopće nema bočicu i ne mislim joj niti davati.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod nas je još teži slučaj zvan "bočica"
    Ivan ju koristi od kada je prestao dojiti i u početku se redovito nalijevao čajem a sada barem pijem samo vodu. No to kod nas prelazi sve granice po noći jer nekad popije i 1,5 litru vode za noć što iziskuje mijenjanje pelena bar 4 puta. Čim se probudi viče daj, daj

Znam da mu je to navika ali ga nemam srca slušati kako se dere ako mu nedam, pa ako netko ima kakav recept za ovaj slučaj neka javi

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je uredno pio iz čaše ali bočica s mlijekom ujutro i pred spavanje.
    Nekad nije htio jesti jer bi se čuvao za bočicu i onda sam ja lijepo napravila veliku rupu, ne odjednom nego postepeno i na kraju nije mogao cuciti od ležeći i odustao

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Flašicu naš veliki problem nemamo od ljeta, tada je imao godinu i pol, pio je iz flašice po dvije litre čaja, po noći mjenjanje pelena po tri puta, uzela flašicu i dala čašu na kljun koja mu se nije baš svidjela, smanjio je pit, pa sam kroz neko vrijeme uzela i tu čašu sa kljunom, ostala nam je samo za po noći, a za neko vrijeme smo uveli običnu čašu i za noć ako se probudi i traži pit!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lita prvotno napisa
    Flašicu naš veliki problem nemamo od ljeta, tada je imao godinu i pol, pio je iz flašice po dvije litre čaja, po noći mjenjanje pelena po tri puta, uzela flašicu i dala čašu na kljun koja mu se nije baš svidjela, smanjio je pit, pa sam kroz neko vrijeme uzela i tu čašu sa kljunom, ostala nam je samo za po noći, a za neko vrijeme smo uveli običnu čašu i za noć ako se probudi i traži pit!
    Tako je najbolje, kad ima rupetinu izgubi mu cucanje smisao,
    moj i sad traži vode ba bar jednom. Ali kad legne i pokrije se nakon 5 min. obavezno ožedni...zezator mali.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Izbacis bocice iz kuce i to je to. Mejra je dojila 11+ mjeseci (drago mi reci godinu 8) ) i nakon toga se bacila na bocicu. Sa nekih 16 mj. sam ih pobacala i kupila casice sa gumenim kljunom. Sutradan je zaboravila bocicu.

Ahmed nije dojio, znaci bio je na bocici od rodjenja. Sa 15, mj sam uradila isto. S time sto sam isjekla dude na bocici makazama da nebi dosla u iskusenje. Ponudila gumeni kljun i fertig. Isti slucaj ko i sa Mejrom.

Mozda nije za vas al' ja to zovem tough love.

Priblizava nam se odvikavanje od dude. A. je naprosto lud za njom. Moli me i preklinje 'liiizzzzzzzz. (please) duuuuuuuuuda. :/ Cekam sta ce nam reci zubar za par dana.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja noću puno pije..kad stavim čaj sve ok a kad pokušam s vodom vrišti na sav glas i opet odem po čaj :/ pa kako to riješiti??

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nama je bočica služla za hranjenje. I to je to. Kad su počele jesti krutu hranu, pa navršile 1 godinu, boca je nestala. Kljun smo uvele prije, onu malu bocu Jane za vodu, a evo Jana sad traži da pije iz čaše.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    mislim da sva "odvikavanja" moraju proći u suzama,osim ako nema 5 god. i razumno je!
    ja znam curicu od 5 god koja nije nimalo razumna i place za bocicom, trazi piti iz nje...

moj ima kljunasiciu ali mu je draza casa, jedino mlijeko ujutro i navecer dobije na bocicu ali to je ukupno 10 min dnevno i ne zabrinjava me (JOS)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ja sam jednostavno jedan dan maknula sve bocice iz kuhinje, potrpala ih u vrecicu i u garazu i tamo su docekale sljedecu garaznu rasprodaju. Od tog trenutka jedino je opcija pijenja iz salice (s kljunom ili bez) bila dozvoljena. Bocice nema i gotovo.
    Kaj nije to malo prenasilno i potencijalno traumaticno? Kakva je bila reakcija?
    Mislim, ni meni se ne bi svidjalo da mi netko naprasno oduzme nesto na sto sam navikla, a kod djeteta koje se i emotivno veze uz predmete...nije mi to bas nacin...Barem ja ne bi tako postupila.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj Ancica prvotno napisa
    Kaj nije to malo prenasilno i potencijalno traumaticno? Kakva je bila reakcija?
    Mislim, ni meni se ne bi svidjalo da mi netko naprasno oduzme nesto na sto sam navikla, a kod djeteta koje se i emotivno veze uz predmete...nije mi to bas nacin...Barem ja ne bi tako postupila.
    Ne bi ni ja ! Ne znam...valjda svako zna što je najbolje za njegovo dijete,ali mom bi to bila baš trauma ! Mislim,da se razumijemo-i ja bi najrađe da je uopće nije nikada ni dobio,ali eto....
    A da je preveliki za bočicu-naravno da je....ali jednostavno mu ne mogu sad to baciti u smeće

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam micala jednu po jednu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja sam micala jednu po jednu
    Vrijeme mi je da onda počnem polako,mi ih imamo 6 :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zadnja se "slučajno " razbila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sa 2 godine smo obavili genocid bočica

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ari prvotno napisa
    Ivan ju koristi od kada je prestao dojiti i u početku se redovito nalijevao čajem a sada barem pijem samo vodu.
    ovako je i kod nas.
    možda će nekome zvučati glupo ovo što ću napisati, ali kako smo u stvari prisilno prestali sa dojenjem njemu je bočica postala zamjena za cicu, ne samo kao stvar iz koje curi nešto što će ga nahraniti ili napojit nego nešto što pruža utjehu. kako mame koje doje opisuju veselje i sjaj u okicama svoje djece kad vide cicu tako se moj veseli bočici. isto tako kad je tužan, nervozan ili kad se udari odmah se uvaljuje meni u krilo i viče nci nci (bočica).
    ne vuče za sobom plišance, dekice ni dudice, ali nci uvijek mora biti tu negdje. mislim da bi naglo oduzimanje bočice izazvao veliki šok i zato sam odlučila pričekati još neko vrijeme za odvikavanje. osim ako nekome ne bi pala neka genijalna ideja na pamet

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj Ari prvotno napisa
    Ivan ju koristi od kada je prestao dojiti i u početku se redovito nalijevao čajem a sada barem pijem samo vodu.
    ovako je i kod nas.
    možda će nekome zvučati glupo ovo što ću napisati, ali kako smo u stvari prisilno prestali sa dojenjem njemu je bočica postala zamjena za cicu, ne samo kao stvar iz koje curi nešto što će ga nahraniti ili napojit nego nešto što pruža utjehu. kako mame koje doje opisuju veselje i sjaj u okicama svoje djece kad vide cicu tako se moj veseli bočici. isto tako kad je tužan, nervozan ili kad se udari odmah se uvaljuje meni u krilo i viče nci nci (bočica).
    :
    Ovako i moje dijete.
    Mislim da je na ovom topiku definitivno najstarija.
    Ona je dijila 15 mjeseci, a kad sam s 14 počela raditi čuvalica joj je davala mlijeko prije dnevnog spavanja. Ona se totalno navukla.
    Još malo pa će navršiti 4 godine i na svaki spomen da spremimo bočicu-suze.

Tako da se ne bih kladila da je lakše nešto uzeti starije djetetu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo od početka morali kombinirati dojenje i bočicu. Kad je ostala samo bočica, odmah sam nastojala polako uvoditi čašu s kljunom (nije baš bila popularna) i slamke (puno popularnije) te jana bočice sa sportskim čepom (najpopularnije). Čaj i sokove doduše nisam uopće davala već je pila samo vodu. Bočica je isključivo bila za mliječni obrok. A čim je to bilo moguće, ubacivala sam (postepeno, da vidim kako će reagirati), one čaše s debelom slamkom (na likove iz crtića) za mliječni obrok. Prošlo je super. Nije ni primijetila da više nema bočice.

Već neko vrijeme nastojim "zamijeniti" sportski čep s pijenjem bez njega (iz jana boce) i iz čaše (to dok smo doma, vani moze i s.čep).

Uglavnom, ja sam za postepeno izbacivanje nuđenjem alternative...Da djetetu ne bude svojevrstan šok..

To smo riješili, ali zato dudu varalicu nemremooooo nikako

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Mi smo od početka morali kombinirati dojenje i bočicu. Kad je ostala samo bočica, odmah sam nastojala polako uvoditi čašu s kljunom (nije baš bila popularna) i slamke (puno popularnije) te jana bočice sa sportskim čepom (najpopularnije). Čaj i sokove doduše nisam uopće davala već je pila samo vodu. Bočica je isključivo bila za mliječni obrok. A čim je to bilo moguće, ubacivala sam (postepeno, da vidim kako će reagirati), one čaše s debelom slamkom (na likove iz crtića) za mliječni obrok. Prošlo je super. Nije ni primijetila da više nema bočice.

Već neko vrijeme nastojim "zamijeniti" sportski čep s pijenjem bez njega (iz jana boce) i iz čaše (to dok smo doma, vani moze i s.čep).

Uglavnom, ja sam za postepeno izbacivanje nuđenjem alternative...Da djetetu ne bude svojevrstan šok..

To smo riješili, ali zato dudu varalicu nemremooooo nikako
    Mi smo radili točno ovako!
    Isti problem imamo sa dudom. U jaslicama je uopće nema, tamo i spava bez nje, ali doma nema šanse zaspati bez "dudice". Kada zaspi izvadim je i po noći je uopće ne traži. Već neko vrijeme mu pričam o malom mišiću koji voli dude i i da bi mu trebali dati naše i da čekamo kad će doći po njih, ali se još ne usudim maknuti sve dude...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja je imala bocicu od prvog dana, prvo za mlijeko, pa sada za sok...Zna piti iz case i iz Jane, ali voli popiti caj ili sok i iz bocice. I ne namjeravam je odvikavati, dok sama ne pozeli odustati. (mozda i do 8g )

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Mi smo radili točno ovako!
    Isti problem imamo sa dudom. U jaslicama je uopće nema, tamo i spava bez nje, ali doma nema šanse zaspati bez "dudice". Kada zaspi izvadim je i po noći je uopće ne traži. Već neko vrijeme mu pričam o malom mišiću koji voli dude i i da bi mu trebali dati naše i da čekamo kad će doći po njih, ali se još ne usudim maknuti sve dude...
    s nama isto, ali s bocom mlijeka......
    u vrtiću zaspi u sekundi bez ičega, a doma mora imati flašu mlijeka i trajeeeeeeeeee.......................

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zna piti iz case i iz Jane, ali voli popiti caj ili sok i iz bocice. I ne namjeravam je odvikavati, dok sama ne pozeli odustati. (mozda i do 8g )
    uh
    ajde bar nas ima još

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Zna piti iz case i iz Jane, ali voli popiti caj ili sok i iz bocice. I ne namjeravam je odvikavati, dok sama ne pozeli odustati. (mozda i do 8g )
    uh
    ajde bar nas ima još
    I ja se tješim.... :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se još sjećam kako me tata pohvalio što sam pila iz čaše "kao velika". Onda možete misliti do kad je bočica bila u igri. Možda pokušajte s nekim pristupom da je čaša za velike (ali bez da ističete da je bočica "za male bebe").
    Inače, moje dijete ni ne zna piti iz bočice... meni je iskreno bila tlaka sva te sterilizacija, premda sam čak kupila i didaktičke kljuniće, ali najčešće joj dajem čaja na žličicu ili vježbamo piti iz čaše tako da ispod držim presloženu krpu. A još uvijek i jako puno sisa.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja se još sjećam kako me tata pohvalio što sam pila iz čaše "kao velika". Onda možete misliti do kad je bočica bila u igri. Možda pokušajte s nekim pristupom da je čaša za velike (ali bez da ističete da je bočica "za male bebe").
    .
    Mojoj to ništa ne znači

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo mogu ponosno ispričati kako smo mi uspjeli.Naša curka je bila ovisna o flašici,znala je popiti po 3-4 flašice soka(vode nikako)u roku sat vremena :? !Kako je krenula u jaslice,tamo je počela piti na čašu,a tete su joj tu i tamo davale bočicu.Jedno jutro vekli meni teta da je J.dovoljno zrela da pije iz čaše,i da u vrtiću tu i tamo se sjeti flaše.Doma ju je imala stlno u ustima.Tog dana sam sve flašice oprala,dude bacila(da ne posustanem),spremila da ne vidi.Kad je došla iz jaslica naravno traži soka,ja joj dam u čašu,no ona neće.Ljepo sam se kleknula do nje rekla da je došao striček,da su flašice fujjj,be-be i da ih je bacio u smeće.Ona je samo govorila fuj,be-be.Kako se uvjek uspavljivala flašicom,tri većeri nam je bilo,ne pitaj.Plakala je i vikala da hoće mljeka,ja sam joj donosila i u šalici,no ona hoće flašicu.Po sto puta smo pričali priču o stričeku koji je bacio fašice jer su be-be.Sve skupa nakon tri dana,kao da nikad nije bila ovisna o flašici.Bilo mi ju je žao navećer,no znala sam da moramo biti uporni,i uspjelo je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •