Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Par pitanja za friške i neiskusne platnenopelenaše

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Par pitanja za friške i neiskusne platnenopelenaše

Unaprijed se ispričavam ako ovakva tema ili odgovor već postoji ali nemam baš vremena pretraživati topice.
    Zanima me slijedeće:
    1. da li prljavu pelenu koju isperem pod vodom moram prvo osušiti pa tek onda ubaciti u kantu ili je odmah mokru ubacim? Bojim se ako ih ubacim mokre da će se usmrditi.
    2. da li tekući deterđent kod pranja ubacujem u bubanj (nemam posebnu posudicu za to) ili stavljam u pretinac gdje stavljam i prašak'
    3. da li je normalno da mi sve pelene (i uloškom unutra) već nakon sat vremena propuste (budu sasvim mokre) skroz do zaštitnih gaćica? Ne propuštaju sa strane već baš promoče.

To je to za sada ali sigurna sam da će biti još pitanja (tek smo jučer počeli sa platnenima)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovak ja radim:
    pokakanu pelenu operem u vodi i dobro ižmičem, pa mokru stavim u kantu. Popiškinu samo našpricam sa vodom u kojem je desetak kapi ulja čajevca (na litru vode). Perem ih svaki drugi, eventualno treći dan, tako da h ne bude previše u vešmašini, zajedno sa drugim dječjim vešom. Bez omekšivača, sa detrđentom u prahu, pretpranje, pranje na 60, dvostruko kompletno ispiranje (više puta centrifugira i uzima vodu).

Tekući detrđent ubaci u bubanj, posudicu imaš na nekim flašama detrđenta pa je drugi put uzmi, a dotle pokušaj s nekom sličnom posudicom od mekše plastike koja se neće zdrobiti u centrifugi.

Koristi Rodinu pusu, imam sedmomjesečnog pišonju i pelene promoče za oko dva sata. Uglavnom uvijek koristimo zaštitne, veselim se toplijem vremenu pa da skinemo pelene bar dok smo doma.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Par pitanja za friške i neiskusne platnenopelenaše

1. Pokakane isperem i stavim u kantu. Popiškene samo ubacim u kantu. Ne koristim nikakva ulja čajevca i sl. Pelene perem svaki treći dan. Najprije ih stavim na program ispiranja, potom na pranje 60 C, uključim tipku dodatno ispiranje i to je to.

2. Koristim malo praška, trećinu normalne doze, stavim u bubanj. Tekući sam stavljala u pretinac, ali ga rijetko koristim. Omekšivač ne stavljam.

3. Normalno je da pelena promoči do gaćica. Sve je ok, ako ti ne propštaju gaćice. Normalno je i da bebu često presvlačiš, pogotovo što je jako mala, pa često piški. Ja sam u toj dobi koristila jednokratne i presvlačila svakih dva sata, a platnene onda moraš i češće. Kad naraste moći će biti u peleni 2-4 sata bez problema.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tete u dućanu nisu nikad čule za ulje čajevca :? :shock:
    Slučajno našla u dm-u na neočekivanom mjestu...

1. Pitanjce: što je s pelenskim osipom? Jedna teta mi je rekla da je prestala koristiti platnene zbog toga...
    2. pitanjce: naručila sam 16 kom pocket pelena od Pahuljice (e da se ubijem sad se ne mogu sjetiti kak se zovu). Koliko mi zapravo treba za početak i zna li tko koliko im treba da dođu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj se čajevca tiče, ja pitala u Bio&Bio i teta mi je rekla da ne uzimam za malu bebicu, Iva je tada imala 4 mjeseca, tek negdje od godine dana, jer koliko god malo stavila to je preagresivno za tako mladu i osjetljivu kožicu.
    Eto...
    Kaj se tiče osipa, mi smo u p.pelenama malte ne od prvog dana i nikakvih problema s osipom, guza glatka i čista!

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Što se tiče čajevca, on zaista nije neophodan, a i kada ga korsitim strogo pazim da bude jedan od tri kvalitetne marke na našem tržištu, a to su Pranarom, Oshadhi i Primavera. S drugim se ne bih igrala...na podforumu 'A što kaže priroda' bilo je dosta riječi o kvaliteti eteričnih ulja, pa škicni tamo...

pitanjce: naručila sam 16 kom pocket pelena od Pahuljice.
    Koliko mi zapravo treba za početak i zna li tko koliko im treba da dođu?
    Mislim da ti je 16 pelena sasvim dovoljno za početak. Možda ćeš morati češće prati, ali se pocketice brzo suše. Stižu odmah, ako ih imaju na skladištu. Pitaj.
    pitanjce: što je s pelenskim osipom? Jedna teta mi je rekla da je prestala koristiti platnene zbog toga...
    Od početka smo u platnenim, a osip nismo nikad imali.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja stavljam čajevac na zmazanu pelenu, a ne na dijete. Nije neophodan, naravno, ništa se neće dogodit peleni. Samo neutralizira negodan miris (ne bih ja to nazvala smradom, ne smrde pelene)

Crvenu guzu je imao moj popišanac kad smo došli iz rodilišta, nismo ga odmah presvukli čim smo došli jer je mališa spavao. Zato se guza zacrvenila. Od tada je u platnenima i guza je zdrava.

off: Ne mogu prežaliti tih tri dana jednokratnih pelena, bile su velike vrućine, mališa se jako znoji i uopće ne mogu zamisliti taj užas plastičnih pelena na tako malenom biću.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Otprije znam da su doktori mama preporucali da koriste platnene pelene(one obicne tetre)kad bi doslo do osipa.Mi smo od pocetka u pp i nismo imali osip,po noci smo uredno po 10h u pp i nikad nista.U zadnje vrijeme nam cesce promoce pelene,al mi smo 8mj.
    Sto se tice et.ulja mi koristimo lavandu i to u kombinaciji s octom kao omeksivac.Negdje postoji topic o et.uljima koja se smiju koristiti kod beba.Mame su obicno napravile otopinu s et.uljem pa bi samo poprskale po peleni(zamazanoj)ako sam dobro shvatila.
    Mi smo isto krenuli s manjom od preporucene kolicine i nije bilo problema samo peres svaki drugi(kako je rekla aiswarya )a ne treci dan.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim!!
    Htjedoh reci da su mamama doktori preporucali....
    Sorry

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam sta mi je!
    Sorry aishwarya na krivo napisanom nicku.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Osip se dobije zbog neredovitog mijenjanja pelena kako jednokratnih tako i platnenih. samo što kod platnenih ne dolaziš u takvo iskušenje jer ništa ne odvlači šporkicu.

Ja perem svaki treći dan, držim pelene u suhoj kanti, pokakanu operem, popišanu uglavnom samo stavim (onu noćnu isperem jer je prepuna ). ne koristim čajevac, imam ga, ali zaboravim. kupila sam ga u bio ljekarni, ima i dm jeftiniji.

imamo oko 25 pelena, najdraže su nam poketice jer se osuše za 10 minuta na radijatoru ako je ružno vrijeme. ako uložak nije suh stavim tetre.

Normalno je da pelena ispod covera bude mokra, pogotovo RP i slične jer su tanke. ali sa dobrim coverom nema zime. po mom izboru to je ME na čičak i MIBov cover.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Micika_8 prvotno napisa
    Ja stavljam čajevac na zmazanu pelenu, a ne na dijete.
    A tko uopće stavlja čajevac na dijete? :?

Ja samo kažem što je žena meni rekla. Pitala me što bih ja s tim čajevcem radila ja sam rekla da bih stavila kap dvije u vodu u koju čuvam pelene i eventualno malo špricnula po peleni, aravno isto tako razrijeđeno vodom i teta je rekla NE!
    I ja ga ne stavljam.
    Ponekad malo octa stavim u vodu u kojoj pelen čekaju pranje i to je to.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ispravite me ako griješim.
    Ja ih jednostavno bacim u vešmašinu i tamo čekaju pranje .
    Ne vidim razlike dali su tamo ili u kanti .
    Bdw. tek smo par dana platneni pa se još učimo.

Otvorena sam za kritike i savjete.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ih takodjer drzim u kanti bez vode,pokakane isperem.
    Jedino kad kantu bas zatvorim imam osjecaj da se vise stvori neki miris (sto bi rekli pelene se udinstaju),onda sam pocela kantu poklapljati sa poklopcem okrenutim naopako i nikakvog mirisa ni unutra ni van.Nekad u kantu ubacim komadic vatice na koju nakapam et.ulja(rijetko).
    Perem skoro svaki dan u masini pa ih ne mogu tamo skladistiti,a ovako sam se vec i navikla.
    Napisala sam ranije da i nama zna promociti pelena preko covera,al to obicno bude prva ujutro poslije obilnog cicanja,veci smo pa vise piskimo,inace se redovito presvlacimo.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kahna, ja u ta tri dana dok skupljam pelene operem jedno 5 rundi drugog veša, tak da nema sanse da stoje u masini, jer je non stop u funkciji

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    kahna, ja u ta tri dana dok skupljam pelene operem jedno 5 rundi drugog veša, tak da nema sanse da stoje u masini, jer je non stop u funkciji
    Valjda ja imam sreće. Barem za sada.
    Operem možda 3 mašine veša u tjedan dana .
    Znaći nema nekih kontraindikacija za držanje tam?
    Tak sam krenula, dok ne nabavim neku kantu al mi se svidjelo.
    Ne znam, jedino me strah da ne smeta mašini :/

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Obzirom da je tipic otvoren za friške i neiskusne s određenim pitanjima, valjda nečete zamjeriti.
    Naime muči me sljedeće:
    Sviđaju mi se platnene i to da mi djete nije u onom najlonu, ali žao mi je kad mu skidam popiškenu pelenu pa vidim kako mu je sve crveno,
    okolo struka i na nogicama od same pelene i od gumice na coveru (imam ME i podesim na najšire, ali svejedno).
    Zatim, poludim kad mi promoći (pocketice - čine mi se jako nepouzdane) i kad ga moram presvlačiti.
    Ne zbog moje ljenosti, nego on naprosto mrzi bilo kakvo presvlačenje i svaki put se plače. To me svaki put iznova ubije u pojam i na rubu sam da odustanem.
    Onda se ipak skuliram, pobrojim - i + pa mi je malo lakše, ali svejedno me to jako muči.
    Kakva su vaša iskustva s tim ''nažuljavanjem''?
    Možda ja u nečemu griješim? Ili imamo krive pelene? Ne znam.
    Stalno imam neke dileme.
    Oprostite na dužini posta, ali jednostavno sam morala negdje

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Što se poketica tiče, nekim bebama jednostavno ne pašu, uvijek im procure i to nakon kratko vremena, dok drugima odlično pašu. Možda je tvoja beba od onih kojima ne pašu. Mom djetetu također ne pašu, imam 2 i stavljam ih obično navečer, ako će za 1-1,5 sata ići spavati, pa se ne stigne propiškiti, a i ako se propiški, robica tako i tako ide na pranje.
    Što se tiče nažuljavanja, nisam primjetila da nam se to događa. Možda ponekad bude crveno od nabora pelena, bitno je da se to ne događa na velikoj površini kože i da nije jako - moje mišljenje :/

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama poketice isto sluze za krace vremansko razdoblje,imamo dvije allin one i njih uglavnom furam van kuce radi jednostavnijeg presvlacenja.
    Nama se zna desiti da nas oko nozica nazuljaju pelene(rp koje imaju jace gumice) ili zastitne(kriva procjena kod odabira na koji druker zakopcati ),ako mi se to desi nastojim Ema pusti da se malo prolufta bez pelene.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala.
    Ja koristim ME air flow cover i drukere postavim na največe ali svejedno ga nažulja.
    Isto tako, pelena kad se namoči gdje god je nabor ostane mu crveni nažuljani trag. Okolo nogica stvarno jako.
    Od pelena koristimo FB, HH, HM, ME, RP i sve nas nažuljaju.
    Ne znam, možda ja u nečemu griješim ili on jednostavno ima takvu kožu (a opet nisam primjetila da je baš osjetljiv).
    Ne znam. Luda sam. Još sad kad vi kažete da vama nije tak.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Hvala.
    Ja koristim ME air flow cover i drukere postavim na največe ali svejedno ga nažulja.
    Isto tako, pelena kad se namoči gdje god je nabor ostane mu crveni nažuljani trag. Okolo nogica stvarno jako.
    Ne znam, možda ja u nečemu griješim ili on jednostavno ima takvu kožu (a opet nisam primjetila da je baš osjetljiv).
    Vjerojatno to svakome od nas izgleda drugačije, ovisno o tome što očekujemo. I E. ostaje crveni trag, i moja mama non stop negoduje oko toga. A meni ja ze očekivat da se dijete ne može u peleni osjećat kao da je gola, i u robi uopće...Čarape joj uvijek ostavljaju trag, a više od svega me zabrinjavaju hlače poput samterica ili traperica koje, tako se bar meni čini, presijeku dijete u trbuhu kada sjedne i totalno sputavaju dijete. A opet, kolika djeca to nose i ništa im ne smeta.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa
    Citiraj kahna prvotno napisa
    Hvala.
    Vjerojatno to svakome od nas izgleda drugačije, ovisno o tome što očekujemo. I E. ostaje crveni trag, i moja mama non stop negoduje oko toga. A meni ja ze očekivat da se dijete ne može u peleni osjećat kao da je gola, i u robi uopće...Čarape joj uvijek ostavljaju trag, a više od svega me zabrinjavaju hlače poput samterica ili traperica koje, tako se bar meni čini, presijeku dijete u trbuhu kada sjedne i totalno sputavaju dijete. A opet, kolika djeca to nose i ništa im ne smeta.
    x

Mi smo tjedan dana zbog puta koristili jednokratne koje takodjer imaju neku vrstu gumice oko nogu koje takodjer mogu nazuljati(narocito ako je netko buci kao mi).Uglavnom vise bi me to zabrinjavalo jer meni su jednokratne=kemija,nego sto nas ovaj pamuk oko gume na platnenima zna nekad nazuljati.

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisam do kraja odgovorila

Mi imamo osjetljivu kozu,gdje god ga primim ostane crveno.
    Kad god mi je prilika ostavim Ema da lufta guzu(on naravno uziva).
    Imamo i mi slican izbor pelena + kamarisove(stari kroj),najvise HM.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi budemo "zgužvani" i malo crveni, pogotovo nakon marame/poucha, pa onda biram da mu stavim bambus i vunu za takve prilike. Onda ga razmotam kad se presvlačimo, operem pa dobro proluftam i guza je za 5! Pocketice još ne nosimo jer bih radije da je bar prvih 6 mjeseci u prirodnom, a poslije ću vidjeti koliko će biti kooperativan za presvlačenje

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala vam svima na odgovorima, malo mi je lakše sad.
    Što se tiče pocketica - i ja odustajem, za sada, od njih.
    A samterice i traperice mu uopće ne oblačim. Jer koliko god mekane bile, meni izgledaju pre tvrde i ''ukočene''. A ona guma oko struka mi izgleda kao za mučenje.
    Svaka čast mamama koje to oblače i dječici koja to trpe, ali ja jednostavno nemam srca.
    Nije nam za cilj nekakvo ''šminkanje''. Mi smo najsretniji u onim slatkim, mekanim plišanim stvarčicama .
    Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, nikoga ne osuđujem. To je samo moje mišljenje

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam sličan problem kao kahna. Moje dijete ima atopijki dermatitis i prelazim na platnene zbog osipa u pelenskoj regiji. Više me ne zabrinjava previše što ostaju tragovi jer kad namještam pelenu dobro provjerim da li ju steže. Smeta me što na mjestu gdje su gumice zaštitnih gaćica se zacrveni i koža se osipa. Slično se događa i u peleni. Možda jer ju mažem pavlovićevom masti? da li vi mažete s nečim svoju djecu?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja ne mažem s ničim. Tako sam barem shvatila u svemu što sam pročitala.
    Krema smanjuje moč upijanja pelene.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Par pitanja za friške i neiskusne platnenopelenaše

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Unaprijed se ispričavam ako ovakva tema ili odgovor već postoji ali nemam baš vremena pretraživati topice.
    Zanima me slijedeće:
    1. da li prljavu pelenu koju isperem pod vodom moram prvo osušiti pa tek onda ubaciti u kantu ili je odmah mokru ubacim? Bojim se ako ih ubacim mokre da će se usmrditi.
    2. da li tekući deterđent kod pranja ubacujem u bubanj (nemam posebnu posudicu za to) ili stavljam u pretinac gdje stavljam i prašak'
    3. da li je normalno da mi sve pelene (i uloškom unutra) već nakon sat vremena propuste (budu sasvim mokre) skroz do zaštitnih gaćica? Ne propuštaju sa strane već baš promoče.

To je to za sada ali sigurna sam da će biti još pitanja (tek smo jučer počeli sa platnenima)
    1. ja ih isperem i objesim na vjesalicu (imam u kupaoni dvije preckice za rucnike pa na njih objesim mokre pelene dok se ne osuse), nemam kantu, ne koristim cajevec, ispirem i popiskene i pokakane
    2. ubacim u bubanj, ali ako nemas posudicu upali masini i uli direktno u poudicu za prasak
    3. i kod nas je bilo identicno kad smo bili tako mali, puno cicanja, puno piskenja

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Dionea prvotno napisa
    Imam sličan problem kao kahna. Moje dijete ima atopijki dermatitis i prelazim na platnene zbog osipa u pelenskoj regiji. Više me ne zabrinjava previše što ostaju tragovi jer kad namještam pelenu dobro provjerim da li ju steže. Smeta me što na mjestu gdje su gumice zaštitnih gaćica se zacrveni i koža se osipa. Slično se događa i u peleni. Možda jer ju mažem pavlovićevom masti? da li vi mažete s nečim svoju djecu?
    Mozda joj koza reagira na neprirodne materijale? Da probas sa vunenim gacama?

Inace za osip najvise pomaze luftanje.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni se dorian isto nocas osuo na dijelu gdje je me cover bio na trbuhu, bas onako cijelom duzinom covera :?
    istina, mozda je malo zmazan, probat cu ga danas oprati

inace nikad prije nismo imali takav problem.

u pocketice stavljam obavezno 2 uloska, pa mi drze koliko treba. korist smo ih poceli tek nakon godinu dana.

ja uvijek dorianu namejstim traperice i samterice oko struka jako labavo, ako imaju gumbic, najcesce je otkopcan. glomazna pelena ispod hlaca sprecava padanje istih

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Mozda joj koza reagira na neprirodne materijale? Da probas sa vunenim gacama?

Inace za osip najvise pomaze luftanje.
    Pokušat ću s vunenima. Kako ide toplije vrijeme, da li imaš neki tanji za preporučiti?

Sad joj 2x nisam mazala ničim te je i nakon kakanja koža zavidno solidno izgledala osim na mjestu gumica. Inače sam osip znala namazati 2-3 x Sudokremom i prošao bi kao da ničega nije bilo. Kako se odjednom javi i u istom danu gotovo nestane uz Sudokrem, mislim da se radi samo o iritaciji zbog osjetljive kože, a ne o pelenskom osipu. Luftam koliko mogu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu se tu nadovezati?

F je stara tri tjedna, u platnenima smo od povratka iz rodilista. Ono sto mene muci je kako hendlati noc s platnenima. F super spava, probudi se, popapa i nastavi spavati, meni se stvarno ne da i nju i sebe razbuđivati zbog presvlacenja pelena. A opet, strah me je da tako dugo lezi u mokrome. Iako, koliko ona piski, cim joj presvucem pelenu ona je opet mokra :/
    kako vi to rjesavate?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj, bila bi mokra, tj. upisana i u jednokratnim. Ovako je malo zdravije.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    mogu se tu nadovezati?

F je stara tri tjedna, u platnenima smo od povratka iz rodilista. Ono sto mene muci je kako hendlati noc s platnenima. F super spava, probudi se, popapa i nastavi spavati, meni se stvarno ne da i nju i sebe razbuđivati zbog presvlacenja pelena. A opet, strah me je da tako dugo lezi u mokrome. Iako, koliko ona piski, cim joj presvucem pelenu ona je opet mokra :/
    kako vi to rjesavate?
    navikneš se kad vidiš da im ne smeta.

uglavnom, grije ih toplina tijela, tako da nisu na hladnom, nije to tanki bodić koji se ohladi, ovo je toplo, tj. toplije od toga.

spring33 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedno 'tanjce u vezi pokakane pelene. Jucer je A. pokakala i stanicu i sefa stanice (to zna cesce), ima 2,5 mj. i kasastu zutu stolicu. Pelenu sam isprala, pospricala otopinom vode, cajevca i octa, te navecer oprala u masini (pretpranje, program+duplo ispiranje), ali i pelena i tetra (nosi ju zbog kukova) i posteljina su ostale zute. To se cesto dogadja i mrlje nestaju tek kada drugi put operem u masini. Sto bi morala uciniti da ne ostane zuta fleka nakon prvog pranja? Ah, da, imamo Kamarisove pelene.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stavi na sunce da se osuse. na suncu zute fleke nestaju kao carolijom

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

provjereno, nisam mogla vjerovati, ali sunce stvarno sve izvuce. Kako je ovih dana ruzno vrijeme ipak cesce susimo pelene u susilici i hodamo okolo sa zutim flekama 8)

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prekodivan cover
    Vuna je zakon, no svaki put mi bude malo žao što joj stavljam vunu po vrućini, kao, skuhat će se i to. S tim da mi naravno i okolina to nabada na nos. Kako se nosite sa tim "bit će joj vruće"?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neka gurnu prst u pelenu pa će vidjeti da ispod nije znojna, niti išta toplija nego negdje drugdje po tijelu
    meni je to dovoljan dokaz

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pokušavala sam ih uvjeriti da bi joj cijela glava bila znojna da joj je vruće no ništa od toga.

spring33 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Felix i Bubica, hvala! 15 min na suncu i sve do jedne fleke su nestale. Nisam mogla vjerovati (ja sam jedna od onih 'nevjernih')...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zaključali mi topic pa eto, ponavljam svoja pitanja ovdje. zahvaljujem u naprijed na odgovorima. mi se još od trudnoće spremamo preć na platnene ali tek smo sada kupili zaštitine gaće, nemamo još dovoljno pelena ali nadam se da će uskoro i umina guza bit "zelena".
    pročitala sam onaj rodin letak i nabrijala se dodatno!

evo mojih pitanja:

1.koliko otprilike platnenih pelena moram imati?
    2. di se u zg-u još mogu kupiti osim kod Rode?
    3. jer dobro bebi za bubrege i mjehur da u tom mokrom bude po noći?
    4. di se kupuje i stavlja čajevavc i lavanda koji spominjete? jer to ono obićno et. ulje kao za lampu ili neko drugo?
    5. koji detergent preporučate?
    6. do koje dobi/kilaže vrijedi s broj? uma je sad 4mj, 6kg?

to je za sada to, htjela sam pitati još svašta ali se ne mogu sjetiti.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj spring33 prvotno napisa
    Felix i Bubica, hvala! 15 min na suncu i sve do jedne fleke su nestale. Nisam mogla vjerovati (ja sam jedna od onih 'nevjernih')...
    8) i ja nisam vjerovala.........

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    1.koliko otprilike platnenih pelena moram imati?
    20-30, ovisi koliko cesto ih namjeravas prati i imas li susilicu

2. di se u zg-u još mogu kupiti osim kod Rode?
    kamaris u tklacicevoj, flafi (ili fluffy :?), luci, onda webshopovi pahuljica, bebuska itd

3. jer dobro bebi za bubrege i mjehur da u tom mokrom bude po noći?
    pa ne skodi joj, pelena ne dode do bubrega a nikad se ne ohladi ispod temp tijela tako da joj nije hladno za mjehur (to sam sad smislila, vjerovatno postoji inteligentniji odgovor na to pitanje )

5. koji detergent preporučate?
    ja koristim ecover za lolinu robicu i pelene, al svaki je dobar. stavim malo deterdenta u pretinac za predpranje i perem na 60 i sve ok za sad.

6. do koje dobi/kilaže vrijedi s broj? uma je sad 4mj, 6kg?
    to ti valjda ovisi o proizvodacu. svatko oznaci do koje kilaze pelena ide. al moras imati na mu i gradu tijela djeteta. neki imaju jace butice i pelene koje bi im po kilazi trebale biti ok ih prejako stisnu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cuckalica, tenx!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Prekodivan cover
    Vuna je zakon, no svaki put mi bude malo žao što joj stavljam vunu po vrućini, kao, skuhat će se i to. S tim da mi naravno i okolina to nabada na nos. Kako se nosite sa tim "bit će joj vruće"?
    Jesu li ikad vidjeli ovcu kojoj je vruće?
    Vuna ima krasnu sposobnost da održava toplinu tijela, što znači - zimi grije, ljeti "hladi", tj. ne dozvoljava pregrijavanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •