Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Grčevi u listovima

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Grčevi u listovima

ja sam u 2 tromjesecju (18tj) i poceli su me hvatati grcevi u nogama tj. listovima - onako skroz otvrdnu i loga boli za poluditi.
    Mislila sam da ce mi Mg u sumecim pomoci, a pijem i Centrum materna, ali nista, znaju me probuditi usred noci

ima vas jos kojima se to dogaca i sta raditi?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je šumeći magnezij pomogao. možda piješ premalu dozu?

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa 1x dnevno + 1 tableta Centrum materna, mislila sam da je to dovoljno :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja isto imam grčeve u listovima ali blage. ne uzimam ništa osim 2 dc donata dnevno ( pomaže mi i protiv zatvora i žgaravice ) i zasada mi je to ok. ne znam kada si počela piti Mg ali koliko je meni poznato potrebno je cca mjesec dana da osjetiš trajnije poboljšanje. sada vjerojatno osjetiš da ti pomogne kada ga popiješ ali nakon nekog vremena ' popusti '.
    ne znam da li postoji još nešto osim Mg za grčeve.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    potrebno je cca mjesec dana da osjetiš trajnije poboljšanje.
    onda ok, pijem ih cca 2 tjedna
    pila sam donat Mg tjedan dana prije toga, ali mi je receno da se to ne smije precesto, sad pijem mineralnu (opalim skoro 1litru dnevno - to mi jedino pase piti)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zašto se ne smije donat prečesto???
    daj mi molim te reci da je stvar u količini jer me jedino on spašava od žgaravice!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da centrum materina ne sadrži magnezij (provjeri za svaki slučaj). maksimalna dnevna doza je tri tablete od 300 mg. ja sam zbog kontrakcija i grčeva u listovima pila 2 do 3 šumeće tablete dnevno.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da ti kazem...pojma nemam!!!

mene je isto spasavao od zgaravice i zatvora i onda mi dr. kaze - ne precesto, moze tjedan dana i onda pauza od tri tjedna (PUF)
    e skoro sam se rasplakala
    i da, kakti max 1 deci dnevno

(sada vise ni sama ne znam) :shock:

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

donat mg smiješ piti. ja pila 900 mg šumećeg magnezija dnevno, a mislim da litra donata nema toliko magnezija. nemam doma donat mg pa ne mogu točno izračunati.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    pila 2 do 3 šumeće tablete dnevno.
    ajme - a ja mislila 1 dnevno da se smije

p.s. centrum materna ima
    beta karoten - 2mg
    vitamin E 12 mg
    C 110mg
    B1 - 1,2 mg
    B2 - 1,4mg
    B6 - 1,6 mg
    B12 - 3 pg (sta god to znacilo)
    D - 5 pg
    biotin - 0,1 mg
    folna kis. - 400 pg
    niacin 14 mg
    pantotenska kis. - 6 mg
    kalcij - 131 mg
    magnezij 100mg
    željezo - 15 mg
    jod - 200 pg
    bakar - 1000pg
    mangan - 1 mg
    selen - 25 pg
    cink - 7 mg

(pise preporucena dnevna kolicina za trudnice i dojilje, kakti)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koji šumeći magnezij imaš onaj od 100, 300 ili 350 mg?

centrum materna (po onome što si napisala) ima samo 100 mg magnezija, a to ti je premalo s obzirom na to da imaš grčeve.

recimo prenatal tablete koje sam ja pila u trudnoći uopće ne sadrže magnezij.

na kutiji magnezija piše i da se ne bi trebao uzimati zajedno sa preparatima željeza i tetraciklina, nego u vremenskom razmaku od 3-4 sata (zato prenatal ne sadrži magnezij).

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bilo je topica na ovu temu pa molim da ubuduće koristite pretražnik prije otvaranja neke teme.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=gr%E8evi+noge

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

centrum materna (po onome što si napisala) ima samo 100 mg magnezija, a to ti je premalo s obzirom na to da imaš grčeve.

na kutiji magnezija piše i da se ne bi trebao uzimati zajedno sa preparatima željeza i tetraciklina, nego u vremenskom razmaku od 3-4 sata (zato prenatal ne sadrži magnezij).
    pise da 2 tablete sadrže 300mg

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    bilo je topica na ovu temu pa molim da ubuduće koristite pretražnik prije otvaranja neke teme.

sori nisam vidjela :?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa

pise da 2 tablete sadrže 300mg

to je malo, a ti piješ samo jednu (znači 150 mg + onih 100 iz centruma je "samo" 250 mg dnevno).

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kupi pa probaj magnezij 300 Dietpharm ili magnezij 350 natural wealth. meni su bili ok

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e thanx, budem probala

možda i vježbanje malo pomogne (sada sam krenula), jer saam inace protiv previse lijekova, ali danas je skoro nemoguce sve vitamine uzeti iz hrane

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam imala grčeve u cijeloj desnoj nozi i osjećaj trnjenja. Pila sam samo Donat oko čašu dnevno.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prije trudnoće sam češće imala grčeve u nogama nego sad u trudnoći. Budila sam se po noći zapomažući pa se MM dizao jadan u šoku, uzimao moju nogu i stavljao mi stopalo tako da bude pod pravim kutem sa nogom. Pomaže momentalno! Pa sam sa vremenom naučila da kad me uhvati ili krene hvatati grč ne ukočim nogu jer me onda još više boli, nego je lijepo opustim i stavim si sama stopalo pod pravi kut. I vjeruj mi- grč ni ne počne, a već me prođe. Probaj i bit će ti lakše

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ninči, i ja sam to htjela napisati. Mene je isto noću budio grč i toliko me idući dan znao taj list boliti da nisam mogla hodati tj. petu spustiti na pod. Znači najvažnije je čim osjetite da grč dolazi dići prste prema tijelu, u prvokutni položaj. I sve super!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene zna zaboliti da me probudi po noci

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala Ivany, ti si to bolje objasnila! Ja se nikako nisam mogla sjetiti kako da objasnim taj položaj noge pa sam napisala to za pravokutan položaj A ne čini mi se tako baš lako za shvatiti

Tako je i mene znao boljeti list dan poslije! Čak sam se nekad jedva oslanjala na tu nogu!
    A to kad me grč probudi po noći mi je nešta najgore! Dok se snađem što se događa, mene već grč debelo uhvatio

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A ja sam opet čitala da treba nogu baš ispraviti i stopalom raditi gore-dole i to ne samo kad te uhvati grč, nego u toku dana nekoliko puta to ponoviti. Dok sam bila trudna ovako sam radila i meni je pomoglo.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dižem temu jer me već 3 dana za redom iz sna budi grč u listu od kojeg bi najradije plakala
    A pijem i Donat i Biolectra dodatak magnezija od 300 mg...
    Postoji li još išta što se može napraviti da manje boli?

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja udarala nogom od radijator. MM me gledao u čudu, i danas je njegov doživljaj trudnoće grčevi i jastuci po krevetu

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni nije ništa pomagalo,nego bi se nekako jako sa rukama uhvatila za tu nogu i cekala da završi grc.ali to iz sna je užas.ja sam plakala u snu od boli.a pila sam magnezij 300.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Već sam negde pisala da je meni za grčeve u nogama pomogla šolja dnevno čaja od lista maline. Opušta mišiće, pa mi je bio spas i zbog ranih kontrakcija (od 12. tt).

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ista stvar. od negdje 12. tjedna uredno svako jutro grčenje u listovima. kako tjedni odmiču nema naznake za poboljšanje, bez obzira na magnezij.
    mislim da se nesvjesno protežemo i to kako bi radile da nismo trudne onako sa ispruženim prstima, a onda nam to zgrči mišić lista. svako jutro ista priča... a tijelo se samo bori da se ne ukoči u položaju lijevi bok, koljena skvrčena...
    nisam doduše probala sa čajem od lista maline, hvala na info cikla!

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koliko ja znam,čaj od maline se ne pije na početku trudnoće već na kraju jer ima blago kontrakcijsko djelovanje na maternicu zbog čega može doći do spontanog pobačaja i uzima se tek pred kraj radi "lakšeg poroda".
    Ona se može uzimati prije trudnoće jer povoljno djeluje na endometrij maternice,da dođe do boljeg gnježđenja zametka.Kad nastupi trudnoća,prestaje se piti i uzima se tek krajem trudnoće,i to cca dva tjedna prije poroda.

Molim vas cure,pazite jako sa čajevima koje pijete u trudnoći jer biljne droge-čajevi nisu mačji kašalj.
    Prije svega se dobro informirajte..

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni je travar rekao da je to jedna od zabluda. Da on ne dovodi do kontrakcija materice, već do njenog jačanja i opuštanja i da ga slobodno pijem. Evo, redovno ga uzimam od 12. tt i nemam nikakvih problema. Čak mi je regulisao i rane BH kontrakcije zbog kojih mi je doktor rekao da usporim ritam još u prvom tromesečju i da više odmaram. (A ja krečila pre desetak dana) Pre par dana sam u nekom starom broju časopisa za majke i bebe našla savet da ako ste u osmom mesecu, a još niste počeli piti ovaj čaj, je krajnje vreme da krenete. Sad, svako kako želi i oseća da treba.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam jučer poslušala savjet od LadyA (nogu baš ispraviti i stopalom raditi gore-dole i to ne samo kad te uhvati grč, nego u toku dana nekoliko puta to ponoviti) i nisam imala grč jutros
    A na pregledu mi je ginica s puno suosjećanja rekla da će proć nakon poroda
    Cikla imaš li neki link - literaturu, nešto, gdje piše da je taj čaj od listova maline bezazlen i u 2. tromjesečju? Jer sam i ja čula mišljenje koje navodi mia74 i plašim se počet ga piti sada u 16.tt

nenidane avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

cure evo vidim da puno vas pije centrum materna.. pijete li to na svoju ruku ili vam je savjetovao/propisao liječnik? trebamo li to pit? puno stvari sam saznala ovako preko neta, od prijateljica, važnih savjeta-što smijem jesti, što ne... a zašto mi ginekolog nije NIŠTA rekao???

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sumskovoce,ako malo surfaš po netu,vidjet ćeš da ima oprečnih mišljenja-od onoga da je to dobro cijelu trudnoće-kao "čuva trudnoću" do toga da se ne savjetuje..pa da se smije tek krajem trudnoće..
    Mislim,ako popiješ šalicu dnevno da nije isto kao kad se pred kraj trudnoće natankaš litru,ali ja se ne bih igrala..

Sjećam se frendice koja je bila trudna,imala stalno urinarnih tegoba i ginekologica joj je preporučila jednu biljnu mješavinu,da pije u što većim količinama-ono,litru dnevno..
    Nije doktorica pogledala da ta ista mješavina ima i list medvjetke-nešto što se ne preporuča u trudnoći.Najčudnije je to što ta ista doktorica-poliklinika dosta preporuča čajeve,a to joj je "pobjeglo"..
    Frendici nije bilo ništa..hm,možda i zato jer to nije niti pila koliko je trebala..

Onaj savjet koji si poslušala od LadyA je ok-meni je to isto rekla jedna patronažna sestra.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kao što ti je i mia rekla, na netu možeš naći tekstove i za i protiv. Ja sam slušala čoveka koji mi je više puta pomogao, kada doktori nisu uspeli, i nisam imala negativnih posledica. Na osnovu svog iskustva, svakom bih preporučila da ga pije. Ako ti se ne googla, evo par linkova:
    http://www.snagabilja.com/mone-biljk...-trudnice.html
    http://www.poliklinika-harni.hr/teme/trudnoca/10faq.asp

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hm... ali ja i inače stalno istežem mišiće nogu tijekom dana što zbog cirkulacije što zbog toga što mi je lakše obzirom da natičem dosta. i svejedno uredno svako jutro grčevi... hm...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Od kad vježbam nisam imala ni jedan grč
    A čaj od maline sam odlučila piti kasnije pred kraj trudnoće, da budem ziheraš...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imama isti problem, kaže doktorica da uzimam Kalcij. Od danas počinjem pa ćemo vidjet.
    Inaće pijem 600 mg magnezija dnevno, i ne pomaže mi za to.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kalcij to nisam probala..makar, mislila sam da ga ima već i previše u prenatalnim tabletama (ja koristim Elevit)
    A Magnezij - uzimam svaki dan Bioelectru od 300mg i još sam se nalijevala Donatom - dok mi se probava nije pošemerila...sad je pak pretjerana. Pa i to smanjujem...
    Ali Roza tvoji grčevi su još malo bye-bye ...kažu kad rodiš da prođu skroz...
    Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 05.08.2011. at 13:49

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh nadam se, ova me trudnoća dokusurila, em grčevi u nogama, grčevi u leđima, bol u trtici, čak mi se ćini da mi i noge lagano otiču - strašno nešto. Afani me hvataju stalno, vruče mi je za poludit, i tako...čari blaženog stanja su me totalno dohvatile

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jutros sam se istegnula nakon buđenja, i uhvatio me grč u listu lijeve noge. Boljelo je za popiz*it, jedva sam ispravila nogu. Sada boli onako malo dok hodam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uzmi magnezija, i povremeno u toku dana opet isteži

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ono sto meni pomaze kad me uhvati grc po noci je da brze bolje se dignem iz kreveta i oslonim se svom snagom na nogu u kojoj me uhvatio grc (najbolje samo na tu jednu stat)... to me naucio prijatelj biciklist... otkako tako radim, ako me i uhvati grc, zacas prodje i poslije nista ne boli.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja se u trudnoći nisam udaljavala više od 100 metara od svoga magnezija.
    jednom sam bila na jednom vjenčanju, nekad tokom večeri došla do mene jedna prijateljica koja je isto bila vrlo trudna i veli "ti sigurno imaš magnezija", i ja iz one male torbice vadim paket sa šumećim tabletama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •