Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: pupčani batrljak

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno pupčani batrljak

Prošlo je već više od desetak dana a batrljak nikako da otpadne iako ga redovito prašimo bivacinom i patronažna ga previja. Dokad je vašem djetetu najkasnije otpao taj nesretni batrljak?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Budi strpljiva, kod svakog djeteta je drugačije i moji su imali dugo pupak.
    Samo ga puno puno praši, a patronažna će ono oko čišćenja i nek bude uvijek suho. Ako vidiš da se namočilo odma promjeni gazicu i opet napraši i jedan dan će samo otpasti. Malo je nezgodno ali će proći.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne sjecam se tocno, ali mislim da mu je otpao nakon tjedan dana. no, mi nismo posipali bivacinom, vec bi samo umocila stapic za usi u hipermangan i time premazala.

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mojoj curi je otpao 7. dan. Po uputama iz rodilišta pupak je bio nepokriven i samo sam ga ispirala hidrogenom, lagano rotirala batrljak i gazicom čistila ono malo nazovi sluzi što se je stvaralo.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da je nama bilo prošlo 10-ak dana - cca 2 tjedna ..ne brini

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prvom sineku otpao 4-ti dan, drugom 16-ti :shock: sve radili isto!
    Previjala sam i sama, bolje neg smotana naša patronažna, a i došla je tek 3 dana po izlasku, ko bi je toliko čekao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama patronažna nije dala da posipamo praškom niti da ičim tretiramo pupak, samo da zamotamo u sterilnu gazu i batrljak otpao i zarastao 10-ti dan!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E gdje me nadje sa pupkom. Nama nikako nije htio otpasti pupak 2-3 tjedna. Pa nam je onda visio na 3 koncica i patronazna ga je odrezala. I onda smo jos do mjesec dana isli svaki drugi dan kod pedijatrice da joj tretiraju ranicu koja nikako nije htjela zarasti. A sve smo radili kako su nam rekli (ciscenjekod svakog previjanja sa alkoholom, bivacin t sl.).
    Mislim da je najbolje da se drzite tog batrljka dok sam ne otpadne. Ja sam malo proucavala temu i nasla sam na webu da se nekima drzao batrljak i do mjesec dana. Tako da se ne morate nista brinuti. Vjerojatno je bila malo deblja pupcana vrpca pa sad to traje. Dok god je batrljak u redu, sve je OK.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

..što će reći- što manje kemije i pusti da prorodno zaraste!..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

N. je otpao nakon 14 dana - mislili smo da nikada neće

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mislim da smo rekorderi. 19 dana!!!! nikakvih problema kasnije nismo imal, pupk presladak

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Mislim negdje 12 ili 14 dan!!!

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

14-ti dan, uz (prema savjetu pedijatrice i patronažne) izmjenično posipanje jedan put bivacinom, pa ništa, pa drugi put detmazolom, jer samo sprejanje alkoholom nije bilo dovoljno. I nakon toga još 3 posjete pedijatrici zbog granuloma u pupku. Uglavnom prvo kupanje smo čekali poprilično dugo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    mislim da smo rekorderi. 19 dana!!!! nikakvih problema kasnije nismo imal, pupk presladak
    I kod nas ovako, skoro puna 3 tjedna.

Mi smo previjali pupak samo kad bi ga Andrija zapišao. Po savjetu patronažne, nasprejali Octenispet, pustili da se osuši i naprašili Bivacynom. Kad je batrljak otpao, ostao nam je granulom kojeg je patronažna dolazila 3 dana zaredom tretirati.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nakon dva tjedna! ja sam bila sva u šoku od tog pupkića :shock: jedva sam čekala da padne

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala na odgovorima! Evo i mi smo prošli tu agoniju i otpao je batrljak 12. dan. :D Pupak je super. Laknulo nam je.
    Sad me jedino muči što nema stolicu već 13 h. :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, nisam rekla da ga osim dojenja hranim i adaptiranim mlijekom. Ali zasad je uredno kakao 4 puta dnevno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:/
    zašto mu daješ adaptirano?????????????
    na taj način samo gubiš!
    ma doći će stolica, ne brini.
    Inače samo dojena djeca mogu imat šest stolica dnevno ili nit jednu u dva-tri dana.
    jel mu od početka daješ nadomjesno mliko? U kolikoj količini?
    opet ću ja
    ZAŠTO???nadam se da imaš dobar razlog

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ja bi se nadovezala i rekla neka beba samo cica. sada ti jos dolazi vrijeme prehlada i gripa i nikakvo nadomjesno ga nece spasiti osim cice, a sto manje on cica, manje mlijeka ces imati i zato na cicu i baci flasicu :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Došla kakica :D Sve super!
    Paničarim bez veze

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo malo podižem temu.
    danas nam je ravno 6 dana. naravno, subota je i naravno, patronažna ne radi. došla nam je do sada 2 puta, čistila pupkić alkoholom (ili hidrogenom, nemam pojma) i rekla da ga mi samo posipamo bivacinom, zavijemo kompresu u blagi čvorić oko pupka, pelenu neka podfrknemo ispod pupka, a ona će brinuti o ostalome. mali je strašno aktivan i stalno se koprca i negdje u svemu tome se famozni čvorić od gaze zalijepio za ranicu i sve skupa se malo izvuklo iz rupe ispod batrljka i zakrvavilo pelenu. izgleda mi kao da će mu se otvoriti krvavi ponor ispod tog batrljka. kao da će se odvaliti prije vremena, a ispod će ostati rana. šta napraviti? ima li kakva dežurna patronažna služba? ili da nešto pokušam sama?
    oprostite, odužila sam.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam od kud si, ali ja da sam na tvom mjestu otišla bih na hitnu (ako nema hitna za djecu) i mislim da bi ti tamo pomogli,a i mislim da bi bila sigurnija i mirnija. Evo, to bi ja napravila.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lulu prvotno napisa
    famozni čvorić od gaze zalijepio za ranicu i sve skupa se malo izvuklo iz rupe ispod batrljka i zakrvavilo pelenu. izgleda mi kao da će mu se otvoriti krvavi ponor ispod tog batrljka. kao da će se odvaliti prije vremena, a ispod će ostati rana. šta napraviti? ima li kakva dežurna patronažna služba? ili da nešto pokušam sama?
    oprostite, odužila sam.
    Prati kako izgleda pupak, ako primjetiš da je prokrvario idi na hitnu. treba ga netko u tom slućaju lapizirati!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Po mome mišljenju ako nema puno krvi mislim da ne treba ići na hitnu. Malo je ok.
    Inače, i mi smo izludili sa stavljanjem gazice na pupak, stalno je opadala. Ali smo tek na kraju skužili koji je najjednostavniji način da se prekrije batrljak. Uzmeš sterilnu gazu te je zarežeš na polovici gaze i to do pola. Malo raširiš to i fino taj zarezani dio staviš okolo batrljka pa gore zaljepiš gazu malim selotejpom (gazu zaljepiš ne kožu) i onda fino ne otpada gaza. Možeš i mrežicu oko struka onda staviti ili samo pelenu. Ili izrežeš u sredini malu rupicu u sterilnoj gazi kako bi provukla batrljak. To je puno jednostavnije nego rolati gazicu i motati je i vezati oko batrljka.
    Ne znam jesam li ti šta pomogla..........

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

curke, hvala.
    gotovo je, patronažna je bila danas i nije se uzrujavala zbog izgleda pupka. pola sata nakon što je otišla, batrljak je otpao. i sad smo mirni.
    Veronika, ovo s gazicom ću zapamtiti za iduću bebu. hvala svima.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni nije jasno, kad sam u apoteci kupovala bivacin za pupak, tražila sam i taj medicinski alkohol ili 3% hidrogen, a ona teta u app me blijedo gleda, i veli mi da to ne kupujem, da se to više ne koristi :?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure, malo ću vam se priključiti iako više tu ne spadamo. Mom N. je pupak otpao tek s mjesec dana :shock: . Valjda ne bi ni tad da nam patronažna nije dolazila svaki dan ( osim vikenda ) i spaljivala ga ( prelazila s nekim crnim kamenom, ništa ga nije bolilo ). Tako da znate da ima i takvih slučajeva. Danas imamo preslatki pupak!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon 3 lapizacije i 5 tjedana i 1 dan (dakle punih 6 dana), doktor odrezao pupak uvukao se već i onaj unutra dio se nikako nije sušio

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I mi smo tu negdje, puna 3 tjedna, i onda još tjedan dana dok je skroz zaraslo. Sad je isto lijepi pupak.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Tek sad vidim koliko je ovo staro, i da sam se već javila...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama je pupak otpao nakon 3 i pol tjedna. Bile smo u Zaraznoj i nakon što je prošla katastrofa živcirala sam se oko pupka i na svakoj viziti pitala doktora kad će to više otpasti. On je prokomentirao da neće nositi majce do pupka jer nije izgledao obećavajuće. Danas imamo pre, predivan pupak i definitivno ga neće skrivati.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    I mi smo tu negdje, puna 3 tjedna, i onda još tjedan dana dok je skroz zaraslo. Sad je isto lijepi pupak.
    mislim da je ipak naš rekord - 36 dana da bi ga odrezali...nije otpao

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nas se drzao 20 dana, trebalo je 4 lapizacije i puuuno strpljenja.
    I onda, kad je napokon otpao, baka me pitala dal sam ga spremila!? Jer oni su to, navodno, uvijek cuvali. Ma naravno da nisam, bila sam presretna kad sam ga se rijesila!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kak ste stigli 4 lapizacije u 20 dana? ja sam prvi put otišla pedijatru nakon 26 dana. bilo je upaljeno ili?

s malim smo išli nakon 15 dana jer je bio granulom ili crvenilo, ne sjećam se, i otpao je cca tjedan dana nakon toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •