osim pregleda auto sijedalica, dojenja i priča o zoo-u , može li mi netko dati mudar savijet i podijeliti iskustvo po pitanju vrtića :?
osim pregleda auto sijedalica, dojenja i priča o zoo-u , može li mi netko dati mudar savijet i podijeliti iskustvo po pitanju vrtića :?
pokušala sam al nema odgovora :?
pa to te ja pitam![]()
kod nas il nema vrtića il djeca ne idu u njih![]()
Fenix-što te konkretno zanima?
Moje dijete će na jesen u vrtić,ali ja ti inače svašta znam![]()
t r a k t o r k a :D :D :D t r a k t o r k a
konkretno;
državni/ koji /
privatni/ koji/
bila sam na službenim stranicama centra no ipak bi voljela čuti i ono neslužbeno![]()
na jesen krećemo u svijet vrtića i veselimo se :D
U kojem si dijelu grada?
Roko će ići u "Vedre dane" u centru.Općenito sam čula za svaki vrtić i prednosti i nedostatke pa sve ovisi što te zanima i za koji vrtić?
Privatni-od frendice sin ide u Retfali u "Mali princ" i zadovoljni su sa svime. Mislim da ima jedan u Zagrebačkoj ulici ili tamo negdje u blizini!
Napiši što te zanima pa se raspitam!
Koliko ti je staro dijete?
zanima me taj u zagrebačkoj.
živimo u retfali , imamo jedan kod vodovoda , potočnica i drugi mislim jelenko.
glavna dvojba je državni ili privatni,po radu s dijecom i individualnom pristupu mislim da privatni imaju prednost. što kaže tvoja frendica :?
za malog princa.
imaš li pojma da li u kojem od državnih vrtića ima montesori grupa :?
montesori je otvoren u đakovu i kažu da je ludilo :D
malac je 05. godište i na jesen smo nepune tri.![]()
Moja frendica je jako zadovoljna sa "Malim princom"- i sa tetama,programon,aktivnostima,prehranom!
Ja sam odlučila da će Roko ići u "Vedre dane" jer nam je 2 minute od kuće tako da o drugoj opciji ni ne razmišljam!
Mislim da je taj u zagrebačkoj također odličan!!
Montesori... :/ nisam ti sigurna,ali mislim da nema u Osijeku (iako je navodno bio u planu jedan u DGO)
Ajd još ti se raspitam pa ti javim![]()
MOje je dijete išlo u Mak ( DGO) i drugo će ja sam prezadovoljna,ja bih uvjek državni barem na Os
slažem se s kinder.
u retfali imaš i sunčicu. mi smo tamo išli i imam samo pohvale za njih.
mamaja
gdje je točno sunčica ,
kakva im je klopa i tete.![]()
znaš li nešto o vrtiću pored vodovoda mislim da je potočnica. :/
mene u pravilu zanima onaj individualni rad koliko je moguć u grupi s puno djece.
ipak imate više iskustva kao roditelji![]()
U državnim vrtićima uvijek u grupama ima više djece (kod nas u Sjenčici na Sjenjaku je 28 djece u jednoj grupi). A u privatnim vrtićima uvijek je manje djece u grupi. U Zagrebačkoj mislim da je max za grupu 18. A dvije tete na jednu grupu, pa ti vidi koja je razlika ako imaš desetoro djece više u grupi.
Lakše je raditi s mnjom grupom i na taj način se tete imaju više vremena posvetiti djeci.
ALI, najviše ti ipak ovisi o tome kakvo je dijete i kakve su tete bez obzira u kojem je to vrtiću. U istom vrtiću možeš imati prekrasne tete koje se stvarno jako lijepo brinu za djecu, a u drugoj grupi su tete drukčije i roditelji budu nezadovoljni.
Mi u jesen kad je I. krenuo u vrtić uopće nismo bili zadovoljni (i takvo mišljenje smo dijelili s dosta roditelja iz naše grupe). Tetama se bilo teško prilagoditi nakon predškolske djece na sasvim malu dječicu koja su tek nedavno izašla iz pelena i nisu toliko samostalni kao ovi predškolarci.
Ali vremenom, djeca su se navikla na novo okruženje, tete na novu malu djecu, a i djeca su se malo osamostalila. I sada sve puno bolje funkcionira nego na početku. U početku je teško bilo i pričati s tetama, nisu dale da im se što kaže. A sada ipak nađu vremena koju minutu za svakog roditelja i žele popričati o svemu (i ako postoji kakav problem s djetetom, pa da pokušaju u suradnji s roditeljima to riješiti).
Najbolje bi ti bilo ako imaš mogućnosti i vremena, uzmi dijete za ruku i u šetnju po vrtićima. Uzmi si nekoliko alternativa za vrtiće, pa jedan vrtić na dan i lijepo s djetetom pogledaj koje ti se alternative nude, popričaj s tetama koje bi eventualno bile zadužene za grupu koja počinje od jeseni. Na taj ćeš način sama vidjeti kako koji vrtić izgleda i što ti se čini. Steći ćeš svoj dojam, a i vidjet ćeš kako dijete reagira s kojom tetom i u kojem okruženju, pa će ti biti lakše odlučiti.
Ovako sam i ja razmišljala prošle godine.Švrćo prvotno napisa
Već u prvom vrtiću su nas bez puno emocija 'potjerali'. Bila sam šokirana!
Sad vidim da su bili u pravu: kako bi izgledalo da svi zainteresirani, po vlastitoj želji i rasporedu, krenu u razgledavanje?
Da ti se ne desi isto što i nama, probaj telefonski dogovoriti posjet.
hvala na prijedlozima![]()
u Zagrebačkoj je "Radost" - koliko čujem (a mama mi je bila cijeli svoj staž teta u vrtiću) to je jedan od najboljih vrtića u Osijekuja radim blizu i često vidim tete sa djecom u šetnji po parkovima i do promenade i općenito, misilm da niti jedan vrtić toliko ne šeta sa djecom, a to mi se sviđa
i ja ću Luku tamo upisati, bez daljnjega
Traktorka, znaš li kakvi su vrtić Bubamara u Pejačevićevoj i jaslice Cvrčak u Strossmayerovoj?
beta
prijatelji su s bubamarom jako zadovoljni,no za cvrčak sam čula da baš i nije nešto , sređen je al tete da su onak :/
fenix hvala!
ja sam zadovoljna sa našim STRIBOROM tete su super i sve je ok
Mali princ je privatni ali grad sufinancira do cijene državnog vrtića, tako da je 500 kn. (vlasnica ima jako dobre štele). Mi smo u Josipovcu i :D preeezdovoljni!!!
Navodno negdje blizu stadiona ima vrtić koji drže časne sestre i da je dobar. Ima li tko saznanja?
E, taj vrtić kraj stadiona koji drže časne je službeno zatvoren prije nekoliko godina (zatvorila ga neka inspekcija). A i mi smo se raspitivali za to i čak otišli jesenas tamo i pričali s časnim sestrama. Iako su drage i ljubazne, ništa od čuvanja djece kod njih. Čak sam i s našim kapelanom pričala, pa da preko njega kod tih časnih dam dijete na čuvanje jer su jedno vrijeme čuvali nekoliko djece (kao čuvalice, neslužbeno). Ali ništa od toga i to su prestali.
Vrtić koji drže časne imaš na jugu.
Znam samo da su u Bubamari svi jako zadovoljni.Mi smo tamo prošle godine imali doček Djeda mraza i prostor i tete su mi bile super!!Beta prvotno napisa
Za Cvrčak nemam pojma!
podizem temu:
zanima me u koliko sati dolazite po djecu koja su u vrticu na poludnevnom boravku bez rucka?
nama su rekli prije 11 sati? pa zar to nije malo prerano? mislim placamo malo manje nego punu cijenu, a ono samo 3-4 sata ima pravo biti u vrticu?!
ne znam za osijek ali znam za neke druge gradove
ručak je 11.30-12 kako gdje
a ako kupiš djecu prije toga, onda moraš doć cca pola sata prije
dakle 11-11,30
prekratko traje ako je bez ručka, samo to .
pretpostavljam da ako je rucak u pola 12 onda mora otic prije priprema za rucak. malo je nezgodna situacija da mora otic kad oni idu jesti. neko bi dijete mozda gnjavilo da hoce ostat na rucku, pa bi ispalo da ga 'tjeraju' doma kad se ide jesti, cak i kad mozda ne bi jelo, moze se osjetit nepozeljno na nekoj nesvjesnoj razini.
ok, ali mene vise zanima kada dolazite po djecu, a ne toliko zasto dolazite po djecu.
neko?
Posljednje uređivanje od cokolina : 08.07.2011. at 23:30
kad je moj sin prvi puta krenuo u vrtić prvo sam mislila da mi je zgodnije voditi ga do ručka jer kod kuće ili kod bake ionako ima skuhano i zašto bih plaćala 100kn više za taj ručak. mlađi ručaju oko 11-11.30, a stariji u 11.30-12. s obzirom da je on tada spadao u mlađu grupu morala sam doći po njega u 11. međutim, nakon tjedan dana sam zamolila tete da ipak bude na tom programu s ručkom i pokazalo mi se puno bolje. mislim da neće praviti problem ako zakasniš pola sata pa dođeš u 11.30, ali zamisli koja je to neugodnost kad sva djeca jedu, a tvoje gleda. mislim da ni tetama to nije lagano gledati i vjerujem da bi mu svejedno dali obrok ako zakasniš.
pa dobro, zar nije bezveze da imaju sobu za djecu nespavace, a za djecu "nejedace" nemaju? hocu reci, ne da im se brinuti za njih dok ovi ostali jedu.
u mlađim skupinama djeca obično jedu u svojoj sobi, dakle ne šeću se do blagovaonice nego im obrok donesu u njihovu sobu i obično su obje tete prezaposlene oko hranjenja te male djece pa im zna doći i ispomoć na hranjenje. a zašto ne organiziraju posebnu grupu za djecu koja ne jedu? pa mislim da ni nema potrebe. kratki boravak je do 11 bez ručka, kratki s ručkom je do 12 i dugi sa spavanjem do 17. ne znam zašto bi netko organizirao čuvanje djece u posebnoj grupi za termin koji nije plaćen? ako ti treba čuvanje do 12, onda najbolje plati kratki boravak s ručkom i problem riješen.
iako, iskreno smatram da su cijene naših osječkih vrtića zaista previsoke čak i naspram drugih gradova i mjesta, pravila koja je odredio grad u vezi plaćanja cijelog ljeta, nemogućnosti snižavanja cijene ukoliko je dijete bolesno apsolutno bezobrazna, ali eto pravila su takva i na žalost iz osobnog iskustva možeš se slikat. nije do teta ni ravnatelja, nego do grada kojeg oči boli uvo za djecu.
mislim da je bezobraznp placati 400 kuna za 3 sata boravka. opet ponavljam, ako mogu djecu nespavace slati u posebnu sobu, mogu i pola sata djecu odvojiti u drugu sobu dok ova jedu.
pa slažem se s tobom da je bezobrazno skupo, ali opet i ja tebi ponavljam. kratki boravak košta 400kn i traje do 11 sati. djeca nespavači imaju plaćen boravak do 17, ali ne spavaju i zato je za njih organizirano čuvanje u posebnoj sobi dok drugi spavaju. ja tebe kužim. ti bi platila kratki bez ručka, a ostavila dijete dok je ručak, ali bez ručka no takvog programa nema iz razumljivog razloga. jer onaj koji je platio 400kn ima pravo na čuvanje djece do 11, a ne do 12. što opet ne znači da će ti tete zamjeriti ako budeš koji put zakasnila i vjerovatno će tvom djetetu u tom slučaju ponuditi ručak. i nemoj me sada mrziti, ja sam prvi protivnik tako visokih cijena, samo ti pokušavam objasniti kakva su pravila.
ali u nasem vrticu su rekli da moramo PRIJE 11 sati doci, to govorim. pre pre kratko po meni.
kakvo je trenutno stanje u vrtićima? retfala me zanima...
Moj stariji sin vec godinu dana ide u Mali princ koji nije bas u Retfali vec u Paradžikovoj ulici koja spaja Ilirsku i Strossmayerovu. Toliko sam zadovoljna da sam prije 3 tjedna upisala i mladjeg da idu zajedno. Vrtic je super, imam samo pohvale. I tete su super, prehrana, aktivnosti, evo bas su prije 2 mj. bili na izletu u Baranji, posjetili Batinu, Karanac, to mu je bas bio dozivljaj. Djeca mladja od 4 god. su ostala s drugom tetom u vrticu.
Inace grad ne sufinancira ovaj vrtic u gradu vec sve ostale Mali princ vrtice koji su van grada, koliko ja znam imaju vrtic u Visnjevcu, Antunovcu, Jagodnjaku...ali samo ovaj u Osijeku se placa puna cijena.
Cijena je 850 kn za cijeli dan, a za igranje i rucak bez spavanja cijena je 650 kn. Moja djeca spavaju, a kod spavanja mi je super sto svako dijete ima svoj krevet sa svojom osobnom posteljinom koju roditelj sam donese djetetu, a koju nosi na pranje svaka dva tjedna. Dakle, u krevetu mog djeteta i na njegovom jastuku spava samo on.
Uglavnom, svima preporucam Malog princa!
Posljednje uređivanje od Nikina mama : 28.09.2011. at 18:25
Drage mame (i tate) možete li mi reći što mislite o osječkim vrtićima u kojima se mora plaćati preko ljeta mjesto djeteta u vrtiću mada dijete ne pohađa dežurni vrtić? Meni je to apsurd svih apsurda. Dakle, da je to neki minimalni iznos, simbolični, ali ne, puna cijena od 640 kuna za čuvanje mjesta?! Ma dajte. Da, može se dijete prebaciti na poludnevni pa plaćajte "samo" 400 kuna, ma bravo. Ja sam ogorčena i ne mogu vjerovati da svi roditelji na to šute i plaćaju.
Mislim da imaš krivu predodžbu o tome kako vrtic funkcionira.
Jer, to nije čuvanje mjesta, ne znam odakle si to čula. Zato što preko ljeta velika većina djece i dalje ide u vrtić, pošto ih nema tko čuvati. Prema tome, to je normalan slijed te vrtićke godine i mora se plaćati puna cijena, o da.
Mene više brine zašto roditelji šute uopće na takvu visoku cijenu vrtića i ništa se ne bune. Pogotovo što je ta zadnja cijena donešena iznenada i bez ikakvih naznaka, sramota!
Ne moraš plaćati! Ispišeš dijete i odmah ga upišeš za jesen. Tako sam ja napravila. Samo si sada zakasnila. To si trebala napraviti u 5. mjesecu. Na žalost, nitko ti neće reći da to možeš tako napraviti. Žalosno je što su cijene tako visoke, ali kad svi šute
čekaj dal onda možeš dete uopće upisat u jesen, i to još u istu grupi.
Kod nas u zg, se plača 40% od redovne cijene ako jed ijete bilo manje od 5 radnih dana u vrtiću u određenom mjesecu.
Posljednje uređivanje od cokolina : 05.07.2012. at 16:16
garantira nam to sto nije pomama u osjeckim vrticima kao u ostalim gradovima. tako je kod nas.
mozda ne puna cijena, e pa, u Os se nazalost, placa puna cijena, bar za poludnevni, a to je 400 kuna. prestrasno. a ako ne mora u vrtic, znaci da ne treba ni tetu.