Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Osjecki vrtici

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo svoju vrtićarku prebacili dva mjeseca koja neće ići u vrtić na poludnevni pa plaćamo 400 kn. Ne bih se usudila ispisivati i ponovno upisivati jer u našem vrtiću nema mješovitih grupa nego mora ići baš u određenu grupu, a poprilična je gužva. Na redovnim upisima je odbijeno desetak djece, pretpostavljam da će ipak oni imati prednost pri upisu na eventualna prazna mjesta na jesen.
    Ne znam postoji li još ona opcija da se jedan mjesec prijavi godišnji odmor pa da se plati znatno manji iznos (?), čula sam da je to prije bilo moguće.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jel to vrtic u centru?

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    jel to vrtic u centru?
    Latica na Vij. A. Cesarca (Moša)

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

znaci, centar. ne znam jel ima i u kojem na periferniji guzva. u ovom nasem nema.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sve se može ako se obavi predupis. Dakle ako se istovremeno napravi upis djeteta u grupu i odmah ga se ispiše.
    Ja bih preko ljeta u vjetar trebala baciti 1600kn, za dvoje djece i to mi je potpuni bezobrazluk. Vrtić je prilično skup i ako ti je dijete cijeli mjesec bolesno, ali dođe samo jedan dan moraš platiti punu cijenu 640kn, a ako ne dođe cijeli mjesec u kompletu onda plaćaš 400kn. Preko ljeta se plaćaju oba mjeseca iako dijete ne pohađa vrtić. Kad im se svi počnu ispisivati možda konačno shvate da su pretjerali.

Rainbow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da ljudi, o tome vam pričam! (sorry što me dugo nije bilo, a ja pokrenula temu)
    Dijete sam ispisala jer mi ne pada na pamet plaćati 1200 kn za dva mjeseca koja provede na moru gdje su baka i djeda, a mora biti na moru zbog alergija. I naravno upisala dijete u 5. mj. redovno kad su upisi. Kad sam vidjela da nije primljena za jesen nisam mogla vjerovati. Već 4 godine dijete pohađa taj vrtić i ne mogu vjerovati da nema ljudskosti i da nije primljeno jer je gužva. Nema više da jedan mjesec platiš, a drugi ne kao što je prije bilo. Naravno ako ide 1 dan u mjesecu u vrtić moraš platiti cijeli mjesec. Ako imaš dvoje djece u vrtiću, to je da poludiš. Mislim da mi roditelji smo ludi što se ne pobunimo protiv ove pljačke. Da ne govorim o onih 640 kn "akontacije" koju su nam uzeli pri upisu i obrću naš novac bez kamata. Ja ovo ne mogu vjerovati da se radi u našem gradu!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U koji to vrtić dijete nije primljeno? Može i na pp. Ne mogu vjerovati

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pratim temu jer smo se mi nedavno upisali u jedan osječki vrtić. Nisam baš pratila događanja oko poskupljivanja cijena vrtića u Zagrebu i ne znam jesu li oni nešto postigli prosvjedima? Mislim da bi i osječki roditelji trebali učiniti nešto po tom pitanju!

Rainbow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    U koji to vrtić dijete nije primljeno? Može i na pp. Ne mogu vjerovati
    Draga, molim te pouči me kako se šalje na pp

Ne mogu vjerovati da su u tim osječkim vrtićima počeli raditi ovakve stvari. Djeca mi već 8 godina idu u vrtić i jaslice (naravno jedno, pa drugo), tete su prekrasne, ali se i one boje onih pedagoginja koje prave reda po vrtiću. Mislim da one odlučuju o svemu. Znači tko će se upisati, tko neće, koje će dijete u koju grupu upasti. Moja kolegica je imala problema s tim da je predškolsko dijete išlo s najmlađom grupom jer se to nekom tako baš svidjelo. Silni razgovori i pregovori dok joj dijete nisu prebacili u predškolsku grupu. Pa je li to normalno? I to je odlučila nekakva pedagoginja? Jako sam razočarana i mislim da ću otići u privatni vrtić makar i bio puno skuplji.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

o svakako da bi trebali....pitanje je koliko nas ima i jesmo zbilja ozbiljni

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prijavljujem se i ja da bi se trebali pobuniti protiv ovako bezobraznog uzimanja novca. Od osobe koja radi u centru za predskolski sam cula da je do prije par godina postojala racunica tocno za broj dana koliko je dijete provelo u vrticu i toliko se placalo. A onda mi je nasa teta rekla da je bilo roditelja koji su nabavljali lijecnicke ispricnice iako je dijete islo u vrtic i tu je doslo do problema. I tako je ta racunica ukinuta. Nama je ovo bila prva godina u vrticu i sve skupa je isla nekih 16-17 tjedana a ovo ostalo je bila bolesna. Na poludnevnom smo bez rucka, znaci uredno svaki mjesec 400kn plus jos placamo tetu kad radimo popodne tj. do navecer i placali tetu za ove tjedne kada je bila kod kuce. Super racunica! Ja bih bila spremna dati nesto preko ljeta ali 800 kn a da ona ne ide je stvarno previse

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

peticija?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa ne znam, koliko mi je poznato, grad donosi cjenik i njima se zapravo treba obratiti a ne centru. Ja bih definitivno potpisala peticiju a znam mnoge koji bi takodjer sudjelovali. Mozda prvo probati poslati neki upit poglavarstvu nakon godisnjih odmora?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa da, grad donosi cjenik.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Trebalo bi zahtjevati od njih da ako ljeti misle naplaćivati po istom cjeniku djeci koja ne idu u vrtić, da onda drže sve vrtiće otvorenima, ne samo dežurne, i to bez spajanja grupa, nego kao i tijekom ostatka godine.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa Vidi poruku
    Trebalo bi zahtjevati od njih da ako ljeti misle naplaćivati po istom cjeniku djeci koja ne idu u vrtić, da onda drže sve vrtiće otvorenima, ne samo dežurne, i to bez spajanja grupa, nego kao i tijekom ostatka godine.
    Potpisujem! Ako će već naplaćivati punu cijenu preko ljeta, onda sve treba ostati isto i kao tijekom školske godine. Iako je to vjerojatno nemoguće zbog godišnjih odmora odgajateljica.
    Ja sam definitivno za peticiju i znam dosta roditelja koji su također za to! Meni je totalno apsurdno plaćati vrtić preko ljeta jer radim u školi i kod kuće sam manje više od 15.6. do 1.9.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne moraš plaćati! Ispišeš dijete i odmah ga upišeš za jesen. Tako sam ja napravila. Samo si sada zakasnila. To si trebala napraviti u 5. mjesecu. Na žalost, nitko ti neće reći da to možeš tako napraviti. Žalosno je što su cijene tako visoke, ali kad svi šute
    Samo što moraš u svakom slučaju platiti akontaciju u punom mjesečnom iznosu za onaj program za koji si prijavila dijete (i to do 30.6.). Dakle, 640 kn u cjelodnevnom programu. I ta ti se akontacija obračunava zadnji mjesec prije ispisa djeteta u vrtić - dakle, u nekim slučajevima nakon 4 godine. Ako ne upaltiš akontaciju, smatra se da ste odustali od vrtića i dijete neće biti upisano.
    I, da, moguće je da u nekim vrtićima nema mjesta za takve ekzibicije. Npr. Sjenčica, jedva čekaju da se netko ispiše jer odmah dolazi netko drugi na to mjesto - vrtić prebukiran.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Švrćo prvotno napisa Vidi poruku
    Samo što moraš u svakom slučaju platiti akontaciju u punom mjesečnom iznosu za onaj program za koji si prijavila dijete (i to do 30.6.). Dakle, 640 kn u cjelodnevnom programu. I ta ti se akontacija obračunava zadnji mjesec prije ispisa djeteta u vrtić - dakle, u nekim slučajevima nakon 4 godine. Ako ne upaltiš akontaciju, smatra se da ste odustali od vrtića i dijete neće biti upisano.
    znaci li to ako iznenada odustanes od vrtica, njima ostaje akontacija ili ti ju vrate? to me oduvijek zanima.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da ti vrate

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    znaci li to ako iznenada odustanes od vrtica, njima ostaje akontacija ili ti ju vrate? to me oduvijek zanima.
    Novac ne vraćaju, ali ti je to plaćen zadnji mjesec boravka u vrtiću - regulira se prilikom ispisa, a to moraš otići kod njih na blagajnu i srediti. Vidi izvadak iz
    PRAVILA o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa
    dječjih vrtića i jaslica u Centru za predškolski odgoj Osijek

Članak 14.
    Prilikom upisa djeteta u vrtić, roditelj je dužan uplatiti Centru za predškolski odgoj Osijek beskamatni predujam u visini iznosa sudjelovanja roditelja korisnika usluga Centra u punoj mjesečnoj cijeni usluge. Uplaćeni predujam iz stavka 1. ovoga članka obračunava se zadnjim obračunom sudjelovanja roditelja korisnika usluga u punoj mjesečnoj cijeni usluga Centra za predškolski odgoj Osijek prilikom ispisa djeteta iz vrtića.
    Posljednje uređivanje od Švrćo : 10.07.2012. at 15:43

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

to je onda pljacka. i sto ako želis dijete ispisati ranije, a vec si im uplatio akontaciju. mislim kako ti mozes znati koliko dugo ce dijete ici ili ne ici u vrtic?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa samo ne uplatiš zadnji mjesec. Ako plaćaš 15.-og u mjesecu za tekući mjesec valjda onda i znaš da će ti se dijete taj mjesec ispisati. Vjerujem da bi u suprotnom slučaju ipak vratili novac.
    No ako bude kakvih akcija i ja sam za smanjenje cijene, samo mislim da je to jedna vrlo teška, možda čak i nemoguća misija. Trebalo se reagirati kada su povisili. Sada je prošla baba s kolačima.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I, da, moguće je da u nekim vrtićima nema mjesta za takve ekzibicije. Npr. Sjenčica, jedva čekaju da se netko ispiše jer odmah dolazi netko drugi na to mjesto - vrtić prebukiran.

ja sam samo prenijela akontaciju tako da za mlađeg nisam morala ništa plaćati, a za starijeg jesam jer kad sam ga upisivala nije još postojala ta akontacija.

Rainbow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da je takav moj slučaj. Vrtić je pun i baš njih briga što smo mi već 8 godina u tom vrtiću. Nema mjesta i gotovo. Jako mi je žao što mi dijete ove godine neće ići u vrtići, pogotovo što ga obožava. Ima li netko ideju što raditi?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa samo ne uplatiš zadnji mjesec. Ako plaćaš 15.-og u mjesecu za tekući mjesec valjda onda i znaš da će ti se dijete taj mjesec ispisati. Vjerujem da bi u suprotnom slučaju ipak vratili novac.
    No ako bude kakvih akcija i ja sam za smanjenje cijene, samo mislim da je to jedna vrlo teška, možda čak i nemoguća misija. Trebalo se reagirati kada su povisili. Sada je prošla baba s kolačima.

ma no. ako zadnji mjesec ne postoji, jer ne znas da ce ti dijete iznenada prestati ici u vrtic, onda me zanima da li se moze traziti povrat akontacije.
    nadam se da moze, inace bi to bilo jako bezobrazno od njih.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pa kontam da bi ti vratili. ne mogu oni to samo tako zadržati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ovako je bezobrazno od njih jer oni tvoj novac (akontaciju) vrte i koriste bez da ti plate i lipe kamate. Po meni bi bilo pravednije da ako već moraš platiti tu glupu akontaciju, da ti to zapravo plaćaš prvi mjesec djetetova boravka u vrtiću. Znači, da akontacija koja je plaćena recimo sada u lipnju da je to zapravo za plaćanje boravka u rujnu ove godine, a ne plaćanje zadnjeg mjeseca djetetova boravka u vrtiću općenito.
    Da ti tih recimo 640 kn stoji 4 godine na tekućem računu gdje je kamata zanemariva i da ih ne diraš, dobila bi koju kunu kamate, a ovako ništa. A oni to sigurno koriste i obrću (i tu me uopće ne zanima onaj dug od 0,5 milijuna kuna što su navodno roditelji dužni osječkim vrtićima).

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kakv je sad pa tp dug? i od kada su duzni roditelji? od koje godine?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo članak iz jučerašnjeg Glasa Slavonije, pa vidi o kakvom se dugu radi.

http://www.glas-slavonije.hr/171384/...u-samo-opomene

Rainbow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ovako je bezobrazno od njih jer oni tvoj novac (akontaciju) vrte i koriste bez da ti plate i lipe kamate. Po meni bi bilo pravednije da ako već moraš platiti tu glupu akontaciju, da ti to zapravo plaćaš prvi mjesec djetetova boravka u vrtiću. Znači, da akontacija koja je plaćena recimo sada u lipnju da je to zapravo za plaćanje boravka u rujnu ove godine, a ne plaćanje zadnjeg mjeseca djetetova boravka u vrtiću općenito.
    Da ti tih recimo 640 kn stoji 4 godine na tekućem računu gdje je kamata zanemariva i da ih ne diraš, dobila bi koju kunu kamate, a ovako ništa. A oni to sigurno koriste i obrću (i tu me uopće ne zanima onaj dug od 0,5 milijuna kuna što su navodno roditelji dužni osječkim vrtićima).
    Zamisli, 8 godina redovnog plaćanja vrtića, bez dana zakašnjenja i oni odjednom pretpostavljaju da ja neću platiti ratu i zato moram platiti 640,00 kuna. Dakle mojih 640 kn stoji već dvije godine kod njih, od kad je to uvedeno. Kamata naravno ne postoji.
    I da, vratili su mi tu akontaciju bez problema pošto dijete nije upisano u vrtić. Zanima me samo odakle dug od 0,5 milijuna kuna ako piše da čim ne platiš dvije rate ne smiješ dovesti dijete u vrtić?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi ćemo od jeseni krenuti u državni vrtić pa vas pratim pomno i slažem se da nije ok što moraš plaćati ako dijete ne ide..u našem privatnom u koji ide već 3 g su se odbijali dani kad je dijete u bolnici, na godišnjem ili nekom dužem putu. Dakle izostanak dva. tri dana se nije odbijao ali sve preko toga je uz prethodnu najavu i dogovor što mi je bilo ok. Sad polako moram ući u štos i pravila državnih vrtića. Ako treba peticiju potpisivati zovite ..

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Planiramo M. upisati u Nevičicu na Jugu. Imate li kakvih podataka o tom vrtiću? Čula sam da baš nije najbolji, ali Maslačak i onaj kod Grigorice mi baš nisu blizu.
    Još kad sam skužila da poudnevni bez ručka traje do 11..., mislim da će ipak ostajati na ručku jer nema šanse da do tog vremena uspijem išta napraviti od posla.

A ovo za plaćanje, visinu cijene... e pa ja se već sada planiram buniti na izgled igrališta u Nevičici... od svih igrala čitava su samo ona koja se ne mogu pokidati, nemaju ljulje, nema tobogana, a pijesak je zatrpan lišćem platana... odvratno izgleda.

Što se tiče članka, uzela bih sve s rezervom s obzirom na autoricu...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Planiramo M. upisati u Nevičicu na Jugu. Imate li kakvih podataka o tom vrtiću? Čula sam da baš nije najbolji, ali Maslačak i onaj kod Grigorice mi baš nisu blizu.
    Još kad sam skužila da poudnevni bez ručka traje do 11..., mislim da će ipak ostajati na ručku jer nema šanse da do tog vremena uspijem išta napraviti od posla.

A ovo za plaćanje, visinu cijene... e pa ja se već sada planiram buniti na izgled igrališta u Nevičici... od svih igrala čitava su samo ona koja se ne mogu pokidati, nemaju ljulje, nema tobogana, a pijesak je zatrpan lišćem platana... odvratno izgleda.

Što se tiče članka, uzela bih sve s rezervom s obzirom na autoricu...
    Ne znam nista za Nevicicu, mi smo u Maslacku. Tamo je poludnevni bez rucka do cca 11,25 +/- 5 min a to ovisi o starosti djeteta. Prvo idu na rucak najmladji, moja je bila s 3 godine u grupi sa 4-godisnjacima pa su oni isli na rucak u pola 12. Mozda ce i tvoja cura ici malo kasnije, osim ako su ti vec rekli u 11h.

Ljulje imamo ali ih tete same zakace jer bi ih inace nasa draga mladez koja se navecer okuplja vec odavno rasturila. Pa je mozda tako i u ovom vrticu. Ali je definitivno da igralista izgledaju jadno

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

podizem malo temu, buduci mi trebaju friske informacije...nas djecak u 5 mj puni dvije godine i htjeli bih ga upisati u vrtic, pa vas molim da nam malo pomognete...razmisljamo da ga upisemo u "Radost" u Zagrebačkoj, jer meni to najviše odgovara buduci radim 5min dalje...kada moramo otici u vrtic i prijaviti se?kolika je cijena(7-15)? i kolike su cijene u privatnim vrticima?
    unaprijed sve zahvaljujem na info...ovo nam je prvo dijete( za sada) i apsolutno nemamo nikakvog iskustva s vrticima (za sada)

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bok Zeljana02, cijena punog boravka ti je 640kn, to ti je ako dijete ostaje na rucku i spavanju poslije. Samo s ruckom je 520kn a do rucka je 400kn. Znaci od 7-15h je puni boravak. Inace prijave budu negdje u 4mjesecu za jesen a kada ovako "usred godine" upisujes onda mislim da samo trebas otici u Centar za predskolski i reci sto zelis i koji vrtic i onda ces vidjeti imaju li mjesta. Za privatne vrtice ti ne znam. Inace, ja sam isla u Radost i imam lijepe uspomene, al nije da ti to puno znaci...proslo je vec ohoho vremena

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga sonata hvala za info...buduci nitko nije odgovarao uhvatila sam se telefona i nazivala vrtice...uglavnom u Radost ne mozemo jer smo jos mali, ali mozemo u privatni vrtic Duga...nisam mislila da cemo tako brzo morati razmisljati o vrticima, ali eto tako je...nas bebi voli drustvo i nadam se da nam odlazak u vrtic nece biti svima skupa velika drama...

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pretpostavljam da misliš na Dugine boje u Reljkovićevoj. Mislim da je to odličan izbor za dijete jasličkog uzrasta. Sretno i možda se tamo i susretnemo!

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da misliš na Dugine boje u Reljkovićevoj. Mislim da je to odličan izbor za dijete jasličkog uzrasta. Sretno i možda se tamo i susretnemo!
    tako je, mislila sam na Dugine boje ...nekako mi se u ovom trenutku za naseg bebija privatni vrtic cini kao jedini izbor...na proljece se mozda i sretnemo

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •