Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Da li MORAM odraditi inveturu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Da li MORAM odraditi inveturu?

Surfam i guglam, ali ništa nisam našla, u našem kolektivnom ugovoru nije specificirano (osim da je max radnih sati 40 sati /tj), dakle subote i nedjelje su neradne. Danas su nas zvali iz uprave da slijedeću subotu treba napraviti inventuru.
    Radim u toj firmi nekih mjesec i pol i zadužena sam za kadrovski i administrativni dio, ali je to ured u sklopu proizvodnje pa sam neposredno vezana i uz nju.
    Stvar je u tome što mi to nitko neće platiti, cijela subota mi ode bezveze, a moram naći dadilju za djecu da mi ih čuva 10 sati (to mi je 250 kn) jer MM mora na službeno putovanje. Ne plaća mi se dadilja, ne gubi mi se subota, do sad su bili bez mene pa mislim da mogu i sada.
    Da li moram doći?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja sam svojevremeno odrađivala sve inventure, ali mi je bilo plaćeno prekovremeno.

da li si sigurna da neće platiti?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nisam 100%, ali nitko ništa ne zna i svi sliježu ramenima

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

u ostalom, ja bi radije ostala subotu kući nego radila tu idiotsku inventuru koju su pred 3 mj odradili bez mene i sad kao bi i ja trebala biti tamo :? stvar je u tome što mene nitko ništa nije obavijestio, a htjeli su da dođemi proteklu subotu odraditi neki dio (njihovom greškom i dezorganizacijom to nije bilo napravljeno), javili mi u petak u 2 poslijepodne i ja sam odbila jer mi nema tko biti sa djecom. Ako mi i plate, biti će to točno koliko ću platiti dadilju i ništa nisam napravila.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja znam da ti prekovremeni sati ne mogu nadoknaditi ni stvarni trošak, ni vrijeme. ali ja nisam gledala na to - jer je posao trebalo obaviti.

pitaj jasno i glasno da li će biti plaćeno, ili imaš pravo na slobodan dan.

obzirom da je direktiva došla iz uprave - netko ju je prenio (s imenom i prezimenom), ili ju je netko potpisao (imenom i prezimenom)... kreni od toga..

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sorci...moj drugi post - nitko mene nije obavijestio direktno, ali znam da se očekuje da ću doći (mislim, znam da ta osoba tako misli), ali ta osoba je sva predana firmi, radi od 7-21, subote, nedjelje, nije udana, nema djece... što očekivati od takve osobe nego da i od ostalih traži isto?!
    Sorci, reci još koju pametnu. Ne znam što da radim? Stvarno mi je to užasno nezgodno. Nema mi MM, a da subotom plaćam dadilju, ni slučajno!! Negdje sam u nekim regulativama čitla da bi se inventura trebala raditi za vrijeme radnog vremena.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    nitko mene nije obavijestio direktno, ali znam da se očekuje da ću doći (mislim, znam da ta osoba tako misli)
    aj sad ne kompliciraj...

1. nitko te nije obavijestio direktno
    2. ZNAŠ da ta osoba OČEKUJE da ta osoba TAKO MISLI

čitaš misli?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    nitko mene nije obavijestio direktno, ali znam da se očekuje da ću doći (mislim, znam da ta osoba tako misli)
    aj sad ne kompliciraj...

čitaš misli?
    ustvari, imaš pravo, počekati ću do srijede pa ću vidjeti da li će me tko obavijestiti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi uvijek dobijemo obavijest na pismeno u školi kad je inventura u školi.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ustvari, imaš pravo, počekati ću do srijede pa ću vidjeti da li će me tko obavijestiti

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nama je pod normalno da odradimo inventuru, ali nam je to plaćeno kao prekovremeni

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aj sad ne kompliciraj...

čitaš misli?
    Ovo bum potpisala . A do petka izbjegavaj dotičnu osobu u veeeeelikom luku i s njom smanji komunikaciju da se ni ne sjeti reći ti za inventuru.

Btw, ne znam jel privatnik u pitanju, ali po našem Pravilniku o radu bi trebali odraditi max. 10 prekovremenih sati tjedno (tj. ako nam se kaže da bi trebali odraditi) i to je ili plaćeno ili dobijemo slobodni dan. Srećom, zalomi se samo 2-3 puta godišnje i do sad je uvijek bilo u redu. Dapače, za jednu nedjelju sam dobila i 2 slobodna dana.
    Ako imaš pravilnik u firmi-tamo ti sve mora pisati. Čak i vremenski rok kad bi te trebali obavijestiti o prekovremenom radu. Osim ako nije turbo hitno mislim da je uvijek rok od 7 dana, a tebi je to danas.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    aj sad ne kompliciraj...

čitaš misli?
    Ovo bum potpisala . A do petka izbjegavaj dotičnu osobu u veeeeelikom luku i s njom smanji komunikaciju da se ni ne sjeti reći ti za inventuru.

Btw, ne znam jel privatnik u pitanju, ali po našem Pravilniku o radu bi trebali odraditi max. 10 prekovremenih sati tjedno (tj. ako nam se kaže da bi trebali odraditi) i to je ili plaćeno ili dobijemo slobodni dan. Srećom, zalomi se samo 2-3 puta godišnje i do sad je uvijek bilo u redu. Dapače, za jednu nedjelju sam dobila i 2 slobodna dana.
    Ako imaš pravilnik u firmi-tamo ti sve mora pisati. Čak i vremenski rok kad bi te trebali obavijestiti o prekovremenom radu. Osim ako nije turbo hitno mislim da je uvijek rok od 7 dana, a tebi je to danas.
    gdje bi moglo pisati o tom roku od 7 dana (meni već prošao ) pa da se na to pozovem u slučaju 'poziva'

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni piše u Pravilniku o radu. Tj. piše da službeni put ili prekovremeni rad poslodavac radniku mora najaviti najmanje 7 dana ranije ukoliko nisu iskrsle hitne okolnosti (nisam citirala, prepričavam 8) ). Ovaj tvoj slučaj se ne bi mogao nazvati hitnim jer je inventura planirana. Hitno bi bilo da se razboli netko od komisije ili koga već god pa ga moraš zamijeniti.
    Ako imaš pravilnik dobro ga pročitaj-naročito sve vezano za prekovremene sate.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja cu se malo ubaciti...mene zanima kako stoji u zakonu skidanje manjka na inventuri radnicima?
    Nama su najavili 1000 kn manje na placi zbog manjka na inventuri pa sam sad malo zbunjena...
    Niti sam imala stanje kad sam se vratila s porodiljnog i sada bi oni meni nesto skidali?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •