Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Štucanje, kihanje, podrigivanje (trudnice, ne bebe)

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Štucanje, kihanje, podrigivanje (trudnice, ne bebe)

Vidim da ove teme nema, pa da pitam

ponekad se osjecam tako smijesno (kao neka foka). uhvati me napad kihanja, štucanja ili podrigivanja (sto je problem kada pricam sa nekim ili zamislite - placam racune u FINI i štucam ko pijanac - uzas)

osjecam se malo ludo i cudno, a ne mogu to sprijeciti, puca me to otkada su pocele i mucnine (kihnem 10x zaredom npr.), pa sad tko je tu lud. :?

bilo mi je blesavo to spominjati, ali vidim da tu i tamo netko spomene slicne probleme, a otkad sam trudna nista mi nije neugodno pitati, jer me fakat zanima...

help, savjeti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

podrigivanje? o da.... naravno. biti trudan povlači i probavne probleme svih oblika.
    za štucanje i kihanje nisam čula da su problem kod trudnica ma da neka istraživanja govore da su trudnice sklonije alergijama ( kihanje ) a štucanje bi se moglo povezati sa probavom ( koja nije bajna )

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM me zove svojom fokicom

ali fakat zna biti neugodno u javnosti (e da zaboravila sam i kad mi kruli u zeludcu, anisam jela -----pa----pola sata!)

a ja sam mislila da je ona prica sa "trudnickim musicama" pretjerana

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene muž oduvijek zove "Super Hik" Jer za razliku od njega koji štuca jednom godišnje, ja štucam jako često Sad u trudnoći je postalo 3 puta gore :/ Ali nije mi najgore kad počnem štucati negdje u javnosti (navikla sam se na to ), nego mi je najgore što idem po 5 puta po noći na wc i svaki, baš svaki put kad se ustanem počnem štucati Dnevni broj štucanja više i ne brojim :/

Podrigivanje i kihanje me ne muči....ali zaboravila si ovdje dodati i prdce A to bogme ne mogu zadržati otkad sam trudna Prije sam jako rijetko ispuštala plinove, a i tada sam uvijek mogla zaustaviti da ga ne ispustim Sad nema šanse

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja nikada nisam podrigivala ali od kada sam trudna kao pivopija.nemogu zaustaviti.zna cak u razgovoru izletiti izmedju recenica a da ni neosijetim.
    ali draze mi je to nego zgaravica.ja je nemam samo podrgujem.vec sam se navikla.mozda ce mi faliti kada rodim

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne štucam, ali zato podrigujem i nema šanse da se zaustavim.
    kišem povremeno i obavezno se pritom malo ( relativno, znala sam i trenirku smočit ) popiškim.

ah veselja, srećom još malo pa gotovo :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni su podrigivanje (pogotovo zbog zgaravice) i prdenje problem, a prema njima mi se kihanje i stucanje cine kao pjesma. mislim, neugodno mi je otici u wc bilo gdje osim doma, jer kad se naprezem da piskim, obicno se i zvjerski isprdim. broj decibela nije zanemariv

ajde, za podrigivanje su moji bliznji navikli, ali kad smo negdje u drustvu, boze sacuvaj. ali to prdenje mi je ziva nocna mora. sad kod sveki, odem na wc a iznutra zvukova.. ajme majko. sve mi je bedara izaci iz wc-a

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj mikka, znam i ja za neugodnosti... kad u trgovini npr. ne mogu zadrzati goluba, tihog ali smrdljivog, pa bjezim s mjesta zlocina

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

o da.... broj golubova je nevjerojatan. i to nisu svi glasni i lepršavi nego i ima i puno onih koji kao da su tri dana krepani

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dobro je dok je tihi, pa mozes pobjeci. a kad odes u wc, a ono se iznutra zaori, najradije bi u zemlju propala. najgore je kaj sama sebe iznenadim, i s prdecom, a jos vise s njegovom glasnocom :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    dobro je dok je tihi, pa mozes pobjeci. a kad odes u wc, a ono se iznutra zaori, najradije bi u zemlju propala. najgore je kaj sama sebe iznenadim, i s prdecom, a jos vise s njegovom glasnocom :/

pa kažu blaženo stanje!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj kerida prvotno napisa

pa kažu blaženo stanje!

ja leeeeeeeetim, a svi oko mene padaju u nesvjest

to nisam htjela navesti u naslovu, bilo mi preneugodno, ali sta napraviti, kada te "primi"

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja takodjer kisem, stucam i podrigavam, prije trudnoce tako reci nikad.... bas sam si mislila da si nesto umisljam, kad evo ovog topic-a.....

uhvatime kihanje, pa kihnem 5 put za redom.....

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

podrigujem mahnito,ne biram vrijeme niti mjesto,velim MD da jednostavno zaboravi na to da mogu biti dama u trudnoći a njega to zabavlja...a da ne velim za golubove,moji svi redom tihi i podmukli

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i onda kažu: treba jesti što više voća! yeah, right! i preselit na mars............ja više ne mogu piti ni sok od jabuke ili nedajbože kruške.............a najveći mi je neugodnjak kad me dijete pita: mama, a kaj to smidi?!?!

mene je prije tjedan dana ćopila viroza - najprije s kihanjem, a onda i s kašljanjem :/ najgore je to što mi gin kaže da dovoljno jako i učestalo kihanje ili kašljanje čak navodno može izazvati i kontrakcije :shock: pa ti vidi, a da je bebi baš ugodno, bez obzira što je u svom balonu u bestežinskom stanju, čisto sumnjam................

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    najgore je to što mi gin kaže da dovoljno jako i učestalo kihanje ili kašljanje čak navodno može izazvati i kontrakcije ...
    to sam i ja cula, ali kako si pomoci??? :shock:

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa
    najgore je to što mi gin kaže da dovoljno jako i učestalo kihanje ili kašljanje čak navodno može izazvati i kontrakcije ...
    to sam i ja cula, ali kako si pomoci??? :shock:
    pa ja sam za početak odmah odalamila po petrovićevom medu, a i bez obzira što je na pastilama za grlo za koje kao kaže da smanjuju nadraženost grla, razrjeđuju sluz i olakšavaju iskašljavanje, pisalo da se trudnice prije uzimanja trebaju posavjetovati s liječnikom, uzela odmah dvije koje su mi umanjile nadražaj na kašalj, pa sam samim time procijenila da eventualni rizik od malo umjetnih boja (iako kažu da su skroz prirodne - ekstrakt zelenog čaja, ulje naranče, mentol, ulje eukaliptusa) je puno manji za bebu, nego rizik od nedajbože kontrakcija :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni su podrigivanje (pogotovo zbog zgaravice) i prdenje problem, a prema njima mi se kihanje i stucanje cine kao pjesma. mislim, neugodno mi je otici u wc bilo gdje osim doma, jer kad se naprezem da piskim, obicno se i zvjerski isprdim. broj decibela nije zanemariv

ajde, za podrigivanje su moji bliznji navikli, ali kad smo negdje u drustvu, boze sacuvaj. ali to prdenje mi je ziva nocna mora. sad kod sveki, odem na wc a iznutra zvukova.. ajme majko. sve mi je bedara izaci iz wc-a
    isuse nisam se odavno ovako dobro nasmijala
    suze mi idu.

ali vratimo se na ispuštanje tihomira i glasnomira, a i ponekih krepanih golubova.
    to sam i ja radila u trudnoći i to mi je bilo ok. kao ono: ja sam trudna i šta je sad tu neobično malo prdnit.
    e ali problem prđenja nije nestao porodom. naprotiv, ja više skoro ni ne mogu pustit tihomira.
    i onda kad se nađem vani i dođe mi za propuhat auspuh ja se jadna cila uzvrtim, stiskam noge, stiskam pozadinu jer znam ako otčepim da neće bit niti malo tih. a prdaci su iz dana u dan sve učestaliji i glasniji.
    pa ja znam pustit goluba u zahodu a mm-a u sobi štrecne oko srca kako to bude glasno.
    ali ima i drugi problem osim te glasnoće (iskreno, vapim za tihomirima):
    ako se suzdržavam od prdaca na kraju me tako zaboli trbuh da ne znam za sebe. to su boli ko da me netko reže nožem. i tada se moram izvalit na krevet ili se negdi dobro isprdit. ali šta kad nisam doma :?

podrigivanje već nekako uspijem iskontrolirat i obavit potiho, ali prdaci su stvarno postali zabrinjavajući

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A hrkanje i slinjenje u snu?

bljak, al sta se moze.....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    A hrkanje i slinjenje u snu?

bljak, al sta se moze.....
    ja tvrdim da ne hrčem.
    mm tvrdi da pilam ko velika

a šta se slinjenja tiče, to mi se događa samo kod popodnevnog spavanja. uvik se probudim a kušin cili nabaljen.
    po noći nikad ne slinim :?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    a šta se slinjenja tiče, to mi se događa samo kod popodnevnog spavanja. uvik se probudim a kušin cili nabaljen.
    po noći nikad ne slinim :?
    tako je i meni :?
    ajd sad vidim da nisam jedina...

a tihomiri i zvonimiri
    katastrofa! nekad me strah da se ne ugušim u vlastitom smradu
    a tek sam na početku trudnoće...

kihanje je također učestalo... al tek sad vidim da je netko napisao da se učestalost povećava u trudnoći
    sad su mi neke stvari jasnije

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajde ipak dobro da sam otvorila ovaj topic :D

prvo sam mislila da cu se osjecati blesavo jer sam jedina sa tim glupim simptomima, ali sada vidim da nisam i to me , ipak, tjesi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

znaći sve smo iste

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Loryblue, umirem

baby_eve, daleko si od jedine, draga

stvarno, smrad mi nije neki pbm. kod mene je recimo caka to sto imam "issue" s pisanjem--odem na wc, sjednem, pisam. kad sam gotova pridignem se u pozu skijasice i probam da vidim ide li jos sta--e, tu krenu slapovi, koji sjedecki ne idu :? . i kako se ja naprezem da se ispisam, tako pocnem i prditi. jednostavno ne mogu kontrolirati, jer cim se napnem, gotovo je. a ako se ne napinjem, ici cu na wc za 5 min, pa opet za 5, i tako cijeli dan valjda. eto, jedno se na drugo veze. mislim stvarno . jedva cekam da rodim.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ajme da, to sa pisanjem....

a kad sam imala jake mucnine, morala sam prati pod, jer sam imala "lokve" iako sam imala (barem sam tako mislila) prazan mjehur

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno prdeci i ostali zvukovi

Isuse, ovo je najveselija tema koju samikada valjda otvorila u ikakvim forumima....htjela sam nešto čitati o žgaravici i povraćanju, kad evo teme koja nas valjda sve trudnice zaokuplja i još se o njoj priča...koje olakšanje....naime, ja se ne mogu baš pohvaliti nekakvim decibelima i kojekakvim dogodovštinama u wc-u, iako mi je prdenje i podrigivanje isto takav problem kao i svima, ali mi je najgori problem žgaravica i mučnina (14+2) , pa čekam još koji tjedan da to prođe....
    Dakle, samo sam htjela napisati hvala što ste me nasmijale!

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: prdeci i ostali zvukovi

Citiraj Lilisol prvotno napisa
    ali mi je najgori problem žgaravica i mučnina (14+2) , pa čekam još koji tjedan da to prođe....
    i taman prodje i imas par tjedana mira i tisine i onda u 3 tromjesecju opet zgaravica...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo, samo da napišem da ste me nasmijale do suza, doslovno

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[quote]i taman prodje i imas par tjedana mira i tisine i onda u 3 tromjesecju opet zgaravica...

joj...ja bih potpisala i da mi prođe na koji dan....žgaravica je katastrofa....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja mama je u trudnoći sa mnom imala problema s nadutosti,
    ali nakon nekog vremena ju je više zabrinjavalo nekontrolirano ispuštanje vjetrova, a s obzirom da je bila trudna u zimsko vrijeme i radila je u jako malenom uredu koji je dijelila s nekoliko kolegica,
    nikome nije bilo baš bajno

i jedno jutro, ona ulazi u kuhinju i skonta da joj svekrva u čaj stavlja šaku kima, kao, eee to ti je dobro protiv nadutosti, narodna medicina

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    i jedno jutro, ona ulazi u kuhinju i skonta da joj svekrva u čaj stavlja šaku kima, kao, eee to ti je dobro protiv nadutosti, narodna medicina
    :shock:

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja još nemam žgaravicu, ali zato kad pojedem i najmanju količinu nečega kao da sam progutala ogromnu kamenčugu. To je takav pritisak da ponekad imam osjećaj da će mi trbuh jednostavno eksplodirati. I da, možda to još nije žgaravica, ali ponekad, poslije mlijeka recimo, znam osjetiti lagano peckanje u želucu.
    U prošloj su mi trudnoći protiv žgaravice pomagali bademi, pa ću tako i u ovoj.

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U prošloj su mi trudnoći protiv žgaravice pomagali bademi, pa ću tako i u ovoj.
    meni bademi nikako ne pasu.

Skuzila sam u zadnje vrijeme da mi protiv zgaravice pomaze - hamburger (cheeseburger), sta cete, slavonska krv

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e jesam se sad nasmijala, jos mi suze u ocima...
    prdjenje je kod mene izgleda malko bolje (kuc, kuc, kuc, da ne ureknem!), al podrigivanje! a ja prije nisam znala podrignuti! neki dan sam isla nesto prevoditi pa me uhvatila panika, sta ako podrignem na mikrofon! srecom nisam

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene podrigivanje mucilo cak i na porodu, sad sam se sjetila. nakon svakog truda bi morala socno podrignuti da izbacim zrak, a sve u grlu onako vruce od jos aktualne zgaravice. ma uzas, pred kraj mi je to toliko islo na nerve da sam pocela psovati

i sad, evo 12 dana od poroda, kad podrignem osjecam ostatke spaljenog grla od zgaravice... :/

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jeste spaljene
    a meni baš već neko vrijeme neugodno zbog golubova (krepanih naravno) već sam pomislila da nekaj nije u redu da imam neku bakteriju il da sam s nečim pokvarila probavu al sad sam mirna

a najgore mi je kad idem kod ginicha pa kad mi radi pregled pa si mislim kaj ak me sad ulovi?!?! mislim da ne bi preživio al uspjela sam se skulirat tak da je još živ...
    e da i što se tiče tog pišanja, mogla bih komotno provest cijeli dan na wc-u jer ak pričekam koju sekundu mogu opet i tak stalno, nekad znam sjedit po 10 min jer mi se ne da vraćati al opet za 5 min. se vratim

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam bila jednu vecer u predradaoni. Tamo je jedna zena rađala a mi smo umirale od smijeha
    ona je tiskala, prdila, ispricavala se, urlala od bolova, tiskala, prdila... i tako pola sata. Njoj mora da je bilo grozno neugodno, ali mi nismo mogle da se ne smijemo kojim je to redosljedom islo to ste trebale vidjeti

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj baby_eve prvotno napisa
    ja sam bila jednu vecer u predradaoni. Tamo je jedna zena rađala a mi smo umirale od smijeha
    ona je tiskala, prdila, ispricavala se, urlala od bolova, tiskala, prdila... i tako pola sata. Njoj mora da je bilo grozno neugodno, ali mi nismo mogle da se ne smijemo kojim je to redosljedom islo to ste trebale vidjeti

Uh, ne mogu reći da mi je smiješno, jer bi se lako to i meni moglo dogoditi....

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma znam. i nije, ali ne mozes si pomoci, a i meni bi se to moglo dogoditi

pa barem cu imati zabavan porod :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ovak dobro se nisam nasmijala od ne znam kad. Ja imam problema s ispuštanjem vjetrova. MM me u čudu gleda i ne vjeruje jer kaže da on uopće ne pamti da sam to radila prije. Kad on komentira, onda je to zbilja zvjerski budući da je on "prvak u prdenju".

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ljudi moji...tako sam se nasmijala sad da će mi popucat šavovi od serklaže!!!!!!!!!Imam i ja problema s "vjetrovima s Dinare" ....dobro je dok si doma al što kažete kad se ide negdi vani a neugodeeee....a kad sam bila u bolnici a ljudi moji da mi je bilo sakrit se u neku rupu....a mene muče najviše kad ne idem na wc po dva tri dana(bloody željezo)...al doskočila sam i tome...jedem suhe šljive pa sad na wc idem ko luda....Od samog početka trudnoće idem piškit tisuću puta dnevno i sto puta noću a kao ne bi se trebala puno ustajati i hodati...al bar mi je stalo ono da kad kihnem il se zakašljem da bude sve mokro....žgaravica...da kucnem - neemaaa.....Misli svako da je nama vako!!!!!Ponovim sto puta...sve za bebu..... :D

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Taja.St prvotno napisa
    Od samog početka trudnoće idem piškit tisuću puta dnevno i sto puta noću a kao ne bi se trebala puno ustajati i hodati...al bar mi je stalo ono da kad kihnem il se zakašljem da bude sve mokro.
    ajme meni je to koma. Ja nosim jaaako nisko i mala mi je skroz na mjehuru. Nedo bog da kihnem vani...ni ne stignem do wc-a....stalno sam mokra ili moram nositi one jednodnevne...UZAS! Ja sam mislila da sam ja imam taj "problemčić"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •