Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: jeste li doživjele 'ne mogu više'?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno jeste li doživjele 'ne mogu više'?

Tema 'urlanje na porodu' me podsjetila na jedan zanimljiv fenomen. Kako sam u rađaonici provela podosta vremena, čula sam u susjednim sobama mnoge mame kako rađaju. I često se ponavljalo da kako bi koja viknula 'ne mogu više', koju sekundu iza toga bi se začula bebica kako plače... Svaka je i mene raspekmezila.
    Ja sam negdje pred kraj poroda kroz nekoliko pauza razvukla MM rečenicu: 'čini mi se da možda ne mogu više, jel to možda to?', ali nije upalilo potrajalo je još neko vrijeme. Valjda moraš biti sigurna da ne možeš.
    Zanima me je li vas dosta doživjelo taj 'ne mogu više' pa rodilo ili je to što sam ih ja više čula baš slučajnost.

Sramežljiva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da je to porođajna klasika...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam vikala da ne mogu više i pitala mogu li ić na carski
    a valjda je sve bilo od izmorenosti, jer noć prije nisam mogla spavati i nisam ništa jela.

Al babica me tješila i rekla "ajde još 2-3 puta i vani je" i stvarno je tako i bilo

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam to doživjela ni na prvom, ni na drugom porodu.
    osjetila sam u jednom periodu drugog poroda veliku slabost, kao da ću se jednostavno srušiti u nesvijest, ali to nije bilo "ne mogu više" i dešavalo se nekoliko sati prije poroda.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ooooo, da!
    mislila sam da još jedan trud neću preživjeti, a bilo ih je još i još...
    istina, bilo je to pred sam kraj, ali je još neko vrijeme potajalo i ne znam, stvarno ne znam, odakle sam čupala snagu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni se nije dogodilo, niti mi je padalo napamet. Valjda sam se jednostavno pomirila s tim da moram roditi i to je to.
    Imam jedno lijepo sjećanje na svoj porod.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam primetila taj momenat u mnogim pricama, ali meni se nije desilo.
    Jedino mi je bilo tesko da pre izgona lezim na boku, ali nisam dosla do "ne mogu vise".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam svaki put prosla kroz tu kratkotrajnu fazu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Znači, to je faza koja te prođe?
    Jel' itko čuo ili doživio da to "ne mogu više" stvarno to i znači? Dakle, da je rodilja bila nesposobna svojom snagom dovršiti porod (ne mislim na komplikacije) i da su potrebne neke intervencije med. osoblja?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj Zorana prvotno napisa
    Znači, to je faza koja te prođe?
    Jel' itko čuo ili doživio da to "ne mogu više" stvarno to i znači? Dakle, da je rodilja bila nesposobna svojom snagom dovršiti porod (ne mislim na komplikacije) i da su potrebne neke intervencije med. osoblja?
    Nikad čula. :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"ne mogu više" je dio porođajne tranzicije.
    pročitajte ovaj zanimljiv topik na tu temu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Hvala!
    Ja onda nisam imala "ne mogu više" tranziciju, već tranziciju "zovi ih sad, moram tiskati" od cca sat vremena (drip).

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne znam. Ako je tranzicija faza između 7 i 10 cm, onda to ne bi bilo to na što ja mislim. Ja sam čula nekoliko žena kad su rekle 'ne mogu više' i doslovno u sljedećoj minuti rodile.
    A onaj moj neuvjerljivi 'možda ne mogu', kad sad razmislim i nema baš veze sa nekom prirodnom fazom poroda. Meni se to desilo (pa sam uz to još počela i drhtati) kad je primalja rekla 'porod će se uskoro morati završiti'. To me odjednom izbacilo iz filma u kojem sam, čini mi se mogla biti još danima. Bila sam već dugo skroz otvorena.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne, znala sam da moram rodit i to je to

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bila sam u rađaoni ukupno 15 sati i dolazilo je rodilja i rodilja i uopće nisam čula niti jednu kako se dere, psuje ili nešto slično

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Bila sam u rađaoni ukupno 15 sati i dolazilo je rodilja i rodilja i uopće nisam čula niti jednu kako se dere, psuje ili nešto slično
    Imala si sreće
    Ja sam bila u boxu 6 sati pa sam se naslušala svega i svačega

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ejsam....i to je trajalo par sati..mislim zato jer sam imala jos zaostataka u crijevima...i vikala da hocu doma i na carski...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nisam, u jednom trenutku je došao dok, ja sam gotovo spavala, maknuo mi kosu s čela i pitao "jel možeš?"valjda je očekivao da ću reći ne mogu više ali meni je bilo super, tranziciju sam nekako "preskočila".

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jesam, imala sam fazu "ne mogu više", ali ne pred kraj poroda već malo prije.
    I to zato što sam konstantne, nepravilne trudove imala 3 dana, u rađaoni provela 12 sati i pred kraj (par sati prije izgona), jednostavno više nisam znala kako sebi pomoći, o čemu razmišljati da si pojačam snagu i usmjerim misao na pozitivu.
    Tad sam primila MM i rekla mu: ljubavi, kad će ovo završiti, ja ne mogu više!...
    Ali uspjela sam, kao i svi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam rodila relativno brzo, za 4 i pol sata sto je za prvorotku vise nego odlicno. "Nemogu vise" faze sam imala po kraj ali ustvari me "ubijala" duljina trudova. Kad god bi imala trud imala sam osjecaj da nikad nece prestat. Bas fizicku iscrpljenost nisam dozivjela.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam izgovorila tu slavnu rečenicu. U jednom trenutku sam osjetila jaki umor ali to je bilo zbog nespavanja (spavala sam samo 1,5h kad mi je puko vodenjak). No, poslije sam doživjela neki novi val svježine i s lakoćom sam dogurala do kraja. A poslije :shock: , od sreće i euforije uopće mi se nije spavalo! Al sam se bojala kad jednom zaspim da me niti Bog neće probuditi, a kamoli beba! Ali čula sam ga, naravno...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mali karlo prvotno napisa
    ja sam vikala da ne mogu više i pitala mogu li ić na carski
    a
    joj tako sam i ja,al bit ce da zbog dripa...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam imala "ne mogu više" fazu pred kraj.
    Kad sam skužila da je izgon blizu, rekla sam sama sebi: "moram to završit i gotovo, nema druge". Znala sam da moram izvući svu preostalu snagu za to.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja ne samo da sam imala fazu ne mogu vise vec sam urlala iz sve snage "vadite ga vaaaan!"

bila sam na dripu skoro punih 6 sati, bolilo me ko sam vrag, a nisam se otvarala. na kraju me dr otvarao sakom sto je valjda najbolnija procedura ikad dozivljena... kad sam rekla da me to ocajno boli, odgovorio mi je da mora tako...na sto sam ja viknula "ne boli zato manje" 8)

no, moj prvi porod je bio vise manje strahota koju sam htjela sto prije zaboraviti. nadam se da cu za ovaj biti spremnija...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na drugom porodu sam pola sata prije izgona rekla mužu da ja ne mogu više. Imala sam užasne bolove, trudove pod dripom na svake 2 minute do minutu i pol i zaista nisam znala da mogu izdržavati takve bolove. Nisam mislila zaista da ne mogu više, da ću se prepustiti ili nešto slično, to je samo bio moj vapaj da ode po doktoricu da možda završimo prije nego što je ona predvidjela jer nije bilo nikoga od osoblja u sobi, a meni se činilo da bi mogla tiskati i završiti porod. Muž se jadan čudio kako sam sa prvim sinom izdržala preko sedam sati, a ovaj put je bilo nekih tri sata od ulaska u rađaonu, samo što su trudovi bili puno bolniji i intenzivniji. Rekla sam mu da ne znam kako sam prošli put mogla, ali da sada fakat ne mogu više, da nešto poduzme. Onda je jadan trčao po doktoricu i zbilja su došli, pogledali me i ubrzo nakon toga je Oliver bio rođen.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam cijelo vrijeme disala, bez ikakvog zvuka i onda sam samo u jednom trenutku rekla mužu: Ja vjerovatno neću ovo preživjet!
    Brzo sam rodila.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i ja sam već pred izgon imala osjećaj da ne mogu više ali srećom suprug je bio samnom i bodrio me da ja to mogu .

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam se baš pripremala reći im da ubiju mene i spase dijete kad su mi nalegli na trbuh i time priveli kraju moj 12-satni boravak u boksu s 0 hrane i poslije neprospavane noći.
    Hvala, doviđenja i ne znam kad ću opet.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ooo, da... itekako...
    Ja sam na porodu upitala liječnika da li bismo mogli ovaj sastanak odgoditi za neki drugi dan...
    Čovjek je samo upro prstenjakom u vlastito čelo i izašao van...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam...i onesvjestila sam se...
    dalje se gotovo pa ničeg ne sijećam...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Niti u jednom trenutku mi nije palo na pamet da vise nemogu. Pred sam izgon sam vec bila umorna ali mi spoznaja da cu uskoro drzati bebu u narucju koju smo dugih pet godina cekali, davala neizmjernu snagu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na prvom porodu mi je tako bilo cim su mi stavili drip.
    na drugom je to vise bio kalasican "sat ocaja"

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pups prvotno napisa
    Ja sam se baš pripremala reći im da ubiju mene i spase dijete .

ja sam se zadnjih sat vremena potajno nadala da ce mi konacno neko doci i reci da moram na carski rez

izjavila sam i ne mogu vise, kad sam osjetila nagon za tiskanjem, pa su se svi brzo sjatili oko mene

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

o da i jos sam se legla i rekla radite sta hocete ja vise nemogu
    onnda sam dobila od babice dva tapsanja po obrazu ono kao kad nekog pokusavate probudit iz nesvjestice i za desetak minuta je sve bilo gotovo :D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    moram primjetit da su linkani topic i ovaj otvoreni na isti datum

ja mislim da se meni ovo dogodilo :/

ne znam sta si tocno mislila, na kakve intervencije ali nakon moga "ja ne mogu vise" doslo mi je da tiskam, napregla sam se, zatvorila oci i cula skripanje stola, donosenje aparature, osjetila kako me babica tri puta zarezala i pritisak lijecnika na moj stomak sto nije bilo tako strasno a ja san ispustila zadnje aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh otvorila oci i skroz slabasna i u nekom cudnom transu pitala "jel napokon gotovo?" ko da nisan skuzila sta se dogodilo, a onda san cula bebaca kako place...

nakon nekih pola sata sam izgubila svijest. bila sam bas jako umorna i gladna pa je vjv to jos pojacalo sve "simpotme".

a jeli sve to bilo potrebno ili sam mogla i sama? :? :/ to se jos uvijek pitam... i tjesim da je stvarno bilo potrebno...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nisam to doživjela, valjda zato jer sam samu sebe cijelo vrijeme uvjeraval a da ja to mogu.

Pričala mi je cura koja stvarno nije imala snage, da kad je trebalo tiskati ona jednostavno nije mogla. Mislim da je imalo veze s tim kaj su joj dali epiduralnu. Na kraju su ju dolje izrezali i rukama istisnuli bebu van

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam rekla da ne mogu više, ali sam bila rezolutna da ja to više neću i da sad idem I, da, to je bilo blizu kraja, ali prije izgona.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tzv. 'sat ocaja' iliti tranzicija iliti 'ne mogu vise' je vrlo uobicajena stvar u porodu, a prethodi izgonu kad rodilja misli da je dosegla i presla svoje osobne granice boli, beba samo sto nije dosla.

naravno, ako nije pod dripom, jer tada koliko citam 'ne mogu vise' pocinje vec kad drip pocne djelovati...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    naravno, ako nije pod dripom, jer tada koliko citam 'ne mogu vise' pocinje vec kad drip pocne djelovati...
    ili uopće ne dođe

ja nisam imala nijedan "ne mogu više" trenutak, tranziciju bih opisala kao "au, ovo boli!" period. JEDINO što me natjeralo na vrisak je rezanje, dvostruki cak-cak.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    naravno, ako nije pod dripom, jer tada koliko citam 'ne mogu vise' pocinje vec kad drip pocne djelovati.
    ja sam bila pod dripom i tranziciju sam ipak izgleda dozivila normalno pred kraj kako bi valjda izgledalo i bez dripa. trudovi koje san imala pod dripom su mi djelovali normalni, tj mogla sam sve izdrzat do pred kraj, do tranzicije, moji trudovi pod kojima sam se doma otvorila 7 cm uopce nisan dozivljavala ko prave trudove vec ko laganu bol u ledjima sve dok me nisu pregledali i rekli da je to to - radjam.

po tome san mogla nila io doma rodit

prije poroda nisan znala za tranziciju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Ja sam čula nekoliko žena kad su rekle 'ne mogu više' i doslovno u sljedećoj minuti rodile.
    K'o da mene opisuješ.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam doživjela "Ne mogu više" samo na prvom porodu pod dripom. To je bilo strašno i samo sam mislila "Vadite ju van!". Drugi i treći porod su bili bez dripa i bez lijekova protiv bolova i nisam se osjetila tako očajno. Samo na trećem sam si pomislila da mi je dosta troje djece. Sad nakon dva tjedna razmišljam da bih ipak možda i četvrto.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj ne mogu više trajao je pola sata dok se nisam otvorila s 8 na 10 cm-ne znam,nisam pratila točno vrijeme

mene su ,doduše pod dripom,doslovce izluđivali oni posljednji trudovi kad tvoje tijelo silom hoće tiskati a ne smiješ još...no sva sreća to je pred sam kraj

meni je sam izgon bio bezbolan(dobro,ako izuzmemo pucanje,no to je više peklo),al duboko se nadam da mi se pucanje IV stupnja neće više dogoditi...to te valjda zadesi once in a life time,a neke ni tad

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj -ne mogu vise- je bio na prvom porodu i to u smislu - ok, ovo cu sad izdrzati i vise nikada.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Ne, znala sam da moram rodit i to je to
    A misliš da su one mame koje su doživjele 'ne mogu više' vjerovale da je to izborno?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bila sam 2 sata u boxu i sve je bilo gotovo...nisam stgla do faze "ne mogu više"

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Pups prvotno napisa
    Ja sam se baš pripremala reći im da ubiju mene i spase dijete Grin
    I ja ovako... I zadnjih nekoliko sati poroda bila sam uvjerena da će M. biti jedinica... Na svu sreću, kratko me to držalo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

O daaa....

Ja ne mogu vise.... sam rekla jednoj sestri...
    A ona je nastavila pjevati tu pjesmu sa stihovima...Bože moj....
    Pa bi se smijale...
    Al to je kratko trajalo..mozda 20ak min prije samog poroda djeteta...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila sam pod dripom 5 sati, ali nisam doživila tu fazu. Dapače, kad se mali skroz spustio, imala sam dojam da mogu još tiskati, da imam snage. I žao mi je što su me, skoro pa automatski rezali, jer sam mogla tiskati na izgonu kako god su htjeli.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, imala sam tu fazu. i dok su trudovi šibali jedan za drugim bez ikakve pauze lupala sam zglobovima šake u pločice na zidu.. no lako se sad smijati...tada sam mislila da ću umrijet od boli.. kad god bi došao neki doktor, pitala bih koliko još do kraja..činilo mi se da kraj neću dočekati

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •