-
do kad plakanje po noci, i sta raditi??
Mak se budi po noći i plače iako vec ima skoro 3 godine. To se nekad dešava češće, nekad ne toliko, ali nismo prespavali noć bez noćnoh trauma. Preselio se kod mene u sobu, a tata je odselio u drugu sobu... Znam pogrešno, ali više nisam mogla da šetam od sobe do sobe svu noć.
Ne znam sta nam je činiti kad tako histerično počne da urla, naime mi smo svi neispavani pa se baš i ne postavimo utješno prema tim dogadjanjima. U jednom momentu svi siznemo. Šta je najbolje činiti i šta mogu biti razlozi tog noćnog vrištanja?
-
Osoblje foruma
-
zašto misliš da je pogrešno uzeti dijete u svoju sobu? Ako se tako osjeća sigurnije zašto ne. Moja se preselila u svoju sobu i kad se probudi ne želi ići u moj krevet nego moram ja k njoj. Vjeruj mi bolje sam se naspavala kad je spavala samnom/nama.
-
naravno citala sam o night terrors, ali kao sto pise nije tako cesta pojava cca 3% djece, pa reko mozda nas je i nesto drugo strefilo obzirom da traje nocima. inace link je dobar, hvala...
e odlicno da nisu svi protiv spavanja u zajedickom krevetu...
i mak je poceo da doziva u svoju sobu, to je sada dodatni izazov :D
-
Većina forumaša/ica ovdje nije protiv zajedničkog spavanja 
Naši klinci su oboje s nama u krevetu, a stariji ima još malo pa tri godine. Ima svoju sobu, ali rijetko tamo spava. Jedino kad izrazi želju za tim.
Također nas muče ti noćni strahovi. Par dana se budi vrišteći po noći, pa tjedan-dva spavamo ok. Počelo je malo prije njegove druge godine. Sad je rjeđe, ali se događa.
Najbolji savjet je smanjiti mu poticaje po danu - televizija, crtići najviše. Ako se dogodi nešto što ga jako uznemiri, pokušavamo to "proraditi" prije spavanja. Klinci sve ono vide proživljavaju kroz snove, a ako nešto nisu razumjeli ili ih je zbunilo, u snovima iz zna jako preplašiti. Ne znaju još to isprocesuirati.
-
hvala honey, zaista pomaze da znas da nisi jedini.
plus ako jos uspijemo rijesiti nerjeseno.
sto je veoma smijesno, kad ode kod mojih, on spava cijelu noc, a to se desava 1 u 2 mjeseca... cim se vrati kuci, opet frka...
sinoc je u 1 digao paniku, nije sebi dao prici 15 minuta, onda zaspao evidentno premoren.
kazu da ti night terrors traju i do 7 godine...
bas lijepo 8)
-
e da, samo jedno pitanje,
sta mislite da li dnevno spavanje utice na nocno i kad bi oni trebali prestati sa dnevnim spavanjem? mak kad spava po danu nocu do 22, nekad i 23h, nema spavanja....
-
Osoblje foruma
Draga Olimpnet, piše ti mama jedna "night teroristice" 8) . Traje od njenih godinu i pol (sad je preko četiri), ima razdoblja po par mjeseci kad se to ne javlja, a napr. sad traje već 4 mjeseca svaku 3.-4. noć. Počne 2 sata poslije zasnivanja, a sam "napad" traje od 10 do (rijetko) 40 min. Vrišti, otima se, izgleda grozno, ako je imalo prehlađena onda obavezno povraća od plača i šlajma :/ . Prilično je iscrpljujuće, osobito jer sad imam i bebu, pa se i ona probudi...
Prije smo to povezivali s nespavanjem po danu, s uzbudljivom svakidašnjicom ili sl., ali sad smo ohladili od traženja uzroka. Tako je kako jest i gotovo. Sigurno da je i dolazak bebe utjecao na učestalost te pojave zadnjih mjeseci.
-
-
evo samo da te utješim, mi imamo novi strah. onaj trag svjetla koji prolazi kroz prozor ili vrata po noći. kako živimo u gradu, to je skoro nemoguće u potpunosti eliminarati. ukoči se od straha, nabije medvjedića na lice i sva se oznoji. jadno moje malo!
već neko kraće vrijeme spava u svojoj sobi, ali samo kad ona hoće. Uvijek ju pitam prije spavanja gdje će spavati. Jučer je bila premorena i otišla je u moj krevet.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma