Results 1 to 9 of 9

Thread: Što kada se naizgled samo jedna dojka puni??

Default Što kada se naizgled samo jedna dojka puni??

Pozdrav svim mamama dojiljama! Moj `problem` je sljedeći. Iako mom malom plavom princu (28 dana starom) nudim obje cice naizmjence, počelo mi se događati da se samo desna puni po noći. Tj. lijeva djeluje prazna(iako iz nje curi mlijeko), a desna pune sva nabrekla i kvrgava. Moja draga mama mi je rekla da sam ja onda fenomen, a ja vas molim ako ima još koja mama sa sličnim/istim problemom da mi se javi i pokaže mi da si ja to ne umišljam. :/

NatasaM...'s Avatar

moguce je i normalno je (i meni je uvijek desna radila probleme)

je li ti problem povremeno izdojiti tu desnu? kako rijesis kvrge?
    koliko ti beba ima popiskenih pokakanih pelena dnevno? jeste li bili u pedijatra, kako napreduje?

Prvo, hvala na javljanju(jedno, ali vrijedno).
    Ovako, desnu ne trebam izdajati jer mu po noći ponudim većinom tu, pošto se ona po noći puni. Sa sisanjem mi nemamo nikakvih problema. Oliver fino i redovito jede i dobiva na težini( preko 600g u 4 tjedna). Kod pedice smo bili nekoliko puta na kontroli jer je bio u inkubatoru dok smo bili u bolnici. Sutra idemo na prvi službeni pregled-danas nam je mjesec dana.
    Pelene su uvijek popiškene, i kad se previjamo onda se još jednom olakša. Rjeđe kaki, nekad kruće, a nekad tekuće (žuto; patronažna je rekla da je to sve normalno dok je god na dojci). I u bolnici su rekli da je više popišanac nego posranac.
    Problem je jedino i isključivo u mojoj lijevoj dojci, koja nikada nije tvrda. Mlijeko iz nje curi, ali ja imam osjećaj da je stalno prazna. Nudim mu obje naizmjence, ali po noći je to začarani krug, jer je samo desna puna i nabrekla pa iz nje po noći sisa da mi se ne bi upalila.
    P.s. Sorry na podužem odgovoru, nadam se da ćeš mi moći nekako pomoći. Hvala!!

NatasaM...'s Avatar

Veda, nitko ti se ne javlja zato sto je kod tebe sve u redu: desna ti se prepunjava, ali je sama odlicno rjesavas pojacanim dojenjem i povremenim izdajanjem; lijeva se isto puni dovoljno, ali je na njoj mehanizam takav da sama otpusta visak, sto je za tebe dobro, jer onda ne moras nista poduzimati.

Kazem ti, sve je normalno i ne trebas se brinuti.

Kad ti se uspostavi ponuda/potraznja (otprilike kad ti beba bude imala 2-3 mjeseca), obje ce ti dojke lijepo omeksati i nece ti raditi probleme.

Je li ti beba normalno sisa obje dojke ili preferira jednu?

Osoblje foruma leonisa's Avatar

radi podrske, da ti se javim, da sam i ja u tom klubu

Hvala cure! Pušem i na hladno, i sve preispitujem, ali mislim da je bolje pitati nego skitati. Ok, onda ćemo samo nastaviti kao i do sada dok se stvari ne reguliraju. Joše jednom hvala-ipak nisam fenomen :D.

Skoro zaboravih odgovoriti na pitanje. Ne preferira ni jednu ciku posebno-prihvati koju god mu ja ponudim, što je svaki put druga.

momze's Avatar

evo da ti i ja dam podrsku - ista stvar kao i kod tebe, no to mog dvoipolgodisnjaka ne ometa da nesmetano doji i dalje.

Hvala na podršci i svaka čast na 2 i pol-godišnjem dojenju. Nadam se da ćemo i nas dvoje sisati što duže možemo.