Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: krvna slika i urin?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno krvna slika i urin?

je li to uobicajena procedura za navrsenih 6 mjeseci :?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja radim u labosu i koliko ja znam nije!

možda se nešto promjenilo,ali imam dvoje svoje i nijedno nije išlo!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod naše pedice KKS je rutina sa 6 mjeseci i sa godinu dana, gleda prije svega željezo (hemoglobin). To je dio sistematskih pregleda.

Urin radi samo ako posumnja da nešto nije u redu.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod naše pedice (bjelovar) je kks rutinski s navršenih 6 mj-isto najviše radi hemoglobina.
    krv vade iz prstića.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bas sam htela da postavim isto pitanje

problem je sto smo pre dva meseca vadili krv iz prstica i n. je jaaaako plakao nakon toga, pa se sve mislim da li je to bas i ovog puta neophodno... mislim, posto je proslog puta bilo sve ok

ima li nekog sa mudrim savetom?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ništa nije neophodno ako ti tako odlučiš.
    meni je ta pretraga sigurnost da mi je s djetetom sve ok.
    naš. a. nije rekao ni A, a strašno ne voli kad oko njega čačka medicinsko osoblje.
    jako mu je bila zanimljiva ona traka kojom se podvezuje ruka i dok se je zabavljao njome, laborantica je već bila gotova.
    bitno je da si ti ok s tim da ti dijete ide na pretragu jer ono može plakati i ako ti pokazuješ strah.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma kod n. nije bio problem sam ubod i vadjenje, nego cinjenica da mora biti sputan neko vreme. jednostavno ne voli kad ga neko drzi i nema slobodu pokreta, pa makar to bila i mama.
    a plakao je nakon vadjenja jer sam ja jos neko vreme morala da drzim tufer na prsticu da bi se zaustavilo krvarenje.
    ilustracije radi, on vec par meseci unazad doji skoro iskljucivo lezeci, jer mora da ima slobodu pokreta, pa ako probam da ga dojim u rukama, to se brzo zavrsi. a nije nervozno dete, bas naprotiv, ima blagu narav i skoro da ne place na lekarskim pregledima, vec se smeska i zabavlja med. osoblje.
    i ja volim da budem sigurna da je sve ok i uvek idem sa pozitivnim stavom, samo ne znam kako da izvedem ovu pretragu sa sto manje stresa za sve.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne znam šta bih ti rekla, ti najbolje poznaš svoje dijete.

umjesto držanja vatice, može pomoći da ju zalijepe flasterom.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod naše pedice se krv vadi sa 7 mj. starosti zbog željeza, urin ne.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas je to rutinski, krv i urin sa 6 mjeseci.
    Obavili bez mnogo dreke, ima bolju krvnu sliku od mene

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi cemo sad na KKS.
    Mislim da to nije nista strasno a dobra mjera predostroznosti. Normalna stvar.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala na odgovorima

slazem se - nista lose, mjera predostroznosti

Uputnicu imamo, a imamo i dobra dva mjeseca za psihicke pripreme

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni ako dijete nema nikakve znakove to nije mjera predostroznosti vec nepotrebno gnjavljenje i maltretiranje djeteta.

vadit im krv nije bas macji kasalj. ni za laboranticu, ni za mamu, a definitivno ni za bebu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    meni ako dijete nema nikakve znakove to nije mjera predostroznosti vec nepotrebno gnjavljenje i maltretiranje djeteta.

vadit im krv nije bas macji kasalj. ni za laboranticu, ni za mamu, a definitivno ni za bebu.
    Sve je samo ne "mačji kašalj", dapače meni noćna mora

Moja beba je sa 7 mjeseci dobila uputnicu za krv i urin, rutinska pretraga.
    Prošlo je mjesec dana i još nismo obavili jer mora biti natašte, a meni se to čini nemoguće izvedivim jer ujutro čim se probudi hoće sisati i ako nije odmah to je opći urlik (a stvarno je inače ok, nikad se ne dere bez veze).

Meni je cijepljenje noćna mora, a kamoli ovo vađenje krvi

Zna li netko dali je moguće da npr. patronažna sestra izvadi krv kod kuće ili se mora ići direktno u laboratorij?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

Znate li možda kakvi su to eventualni znakovi ???

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moje dijete nije ni a reklo na to vadjenje krvi, nije moralo bit na taste a nadjena je blaga anemija iako nije imala neke "znakove".

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo prvu KKS i urin radili s godinu dana povodom upisa u jaslice. Prije nas nitko nije slao, a nisam ni ja tražila.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

na vađenje nikad nismo išli natašte, možda samo za jetrene probe na sjećam se točno

da je meni netko preporučio da napravimo te nalaze i usput mi objasnio eventualne posljedice vrlo vjerojatno ne bi završili s upalom bubrega na Šalati preko vikenda

ponekad su infekcije jako zakamuflirane (kao kod nas u urinu)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Moje dijete nije ni a reklo na to vadjenje krvi, nije moralo bit na taste a nadjena je blaga anemija iako nije imala neke "znakove".
    Meni je pedijatrica rekla da mora biti natašte- kontrola željeza i šećera, možda natašte zbog šećera?!

Zna li netko koliko vrijedi uputnica?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne znam kako je u hr, ali ovde vredi mesec dana... sto znaci da je nama istekao uput
    doduse detetu vaditi krv u ovdasnjoj drzavnoj zdravstvenoj ustanovi jeste pravi pakao, tako da smo mi i proslog puta isli u privatnu laboratoriju... jeste da kosta, ali je osoblje ipak mnoogo ljubaznije i pazljivije sa tako malom decom...

ja sam nakraju ipak resila da odem, jer evo n. ce jos malo 8. meseci, i dalje je samo na mom mleku i ponekoj kasicici dohrane tu i tamo... pa zelim da budem mirna...
    psihicki cu se pripremiti bolje nego prosli put, pa se nadam da ce to za njega biti ovog puta manje stresno... drzite nam fige

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo bili danas ujutro i uopće nije bilo strašno. Vade krv iz prstića. Ja sam mislila da će joj onak zarezati prstić a to peče i boli, ali imaju one tanke iglice pa samo lagano pikne. Takve ima moj tata doma kaj si kontrolira šećer. Uopće nije reagirala kad ju je piknula ali je onda plakala kad joj je držala za ruku jer je morala istisnuti malo krvi u epruveticu i na stakalce. Više joj je smetalo kaj ju drži za ruku nego ju je boljelo.
    Mi smo radili kks, mislim da ako vade samo za željezo treba manje krvi, pa to i brže bude gotovo.

I nitko nam nije rekao da mora biti natašte, meni je to glupost kod tak malih beba. Moja pojede eventualno malo rižinih pahuljica u podne a ostalo vrijeme ju dojim. Možda se tu misli da beba ne smije ujutro jesti voće ili nešto slatko ako je već počela s dohranom? :?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bebaeva prvotno napisa
    Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Meni je pedijatrica rekla da mora biti natašte- kontrola željeza i šećera, možda natašte zbog šećera?!

Zna li netko koliko vrijedi uputnica?
    mi nismo kontrolirali zeljezo, samo hemoglobin
    GUK je oke unatoc tome kaj je dojila to jutro

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nismo ni mi kontrolirali željezo, nego isto hemoglobin. Inače su joj eritrociti, hemoglobin i hematokrit malo iznad gornje granice, mislim da bi to moglo biti jer nismo odmah prerezali pupčanu vrpcu na porodu pa je dobila još krvi. Čini mi se da sam negdje pročitala da to ima veze sa sprečavanjem anemije

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bebaeva prvotno napisa
    Zna li netko dali je moguće da npr. patronažna sestra izvadi krv kod kuće ili se mora ići direktno u laboratorij?
    zamoli patronaznu da dode, mozda ti izade u susret

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo ja da javim sta je na kraju bilo:

otisli kao i prosli put u istu privatnu laboratoriju, mm je drzao n. i ovog puta je sve bolje proslo... jedino smo napravili glupost kad smo dosli kuci i ne razmisljajuci pustili n. da se okrene na stomak, pa mu je opet procurila krv iz prstica od naslanjanja na ruke

rezultat i nije tako sjajan, hemoglobin nam je na najnizoj granici te smo dobili sirup sa gvozdjem (doduse samo pola doze) dok nam dohrana ne krene na bolje... i moramo na kontrolu sa 9. meseci... znaci sleduje nam joj jedno bockanje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo i mi da podelimo iskustvo sa vadjenjem krvi. nije moralo biti nataste jer se gledao hemoglobin, a ne zeljezo. Otisli smo u privatnu laboratoriju gde sam isla i kao trudnica. Zenica koja tamo radi je bila preljubazna. Nosila sam bebu u ergo carrieru i taman htedoh da je izvadim, kad mi zena rece da je ostavim tako, da je jos zgodnije. I zaista je bilo super. Cela procedura je malenoj bila super zanimljiva, na bockanje je zaplakala, ali se smirila nakon par sekundi. Ja sam odmah ustala, setala s njom u nosiljci i bilo je bas jednostavno.
    Doduse, nije mi jasno zasto moraju bebe da bodu u prstic. Zasto se ne uzima krv iz usne resice? To je potpuno bezbolno i ne treba posle drzati vatu i cekati da mesto uboda zaraste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •