Imam prekrasno dijete koje se svako toliko zna pretvoriti u monstruma. Barem u očima mm.
Ja na neki način znam s njim. Ako negoduje dok mu mijenjam pelenu, dam mu nešto u ruku da mu odvrati pažnju. Ako perem suđe dozvolim mu da mi kopa po jednoj ladici i on se igra sa konzervama tune i paštete. (Sad recimo sjedi sa mnom ispred laptopa i igra se)Sve 5.
normalno da ima dana kad sam ja malo nervoznija pa mi se neda tražit prikladna igračka da ne skriči kod povijanja ... Uglavnom takve situacije budu kad je mm kući jer mi je recimo glupo baviti se sa ditetom dok u kuhinji raspremam stvari od šopinga, a klinac mi bada po vrećama. Normalno da se derem u nadi da ću privući pažnju mm i da će prestati gledati National Geografic i odvojit dite od mene i namirnica.
ali ne, on to tako ne doživljava. On ne vidi kako smo Karlo i ja dobar par i kako funkcioniramo kad njega nema, a kad je tu normalno da želim da ga malo odvoji od mene.
Kupila sam knjigu od Seasa AP i odma je primjetio da je to glupost jer "naše dijete upravlja sa nama." Slaže se on sa dojenjem, nošenjem, spavanjem sa nama, ne slušanjem loših savjeta.., ali on je uvjeren da naše dite treba dobit po guzi da bude dobro. Svaki put kad ja kažem ne Karlo to, ne ovo, on se dere sa kauča nešto u stilu, hoće me vraga poslušati kad ga opet nisam lupila.
Najveći problem mu predstavlja baš taj shopping jer K. ne može biti miran 1,5-2sata. Mislim da je tako kod većine djece. Ali, kad K. zaurla ne prestaje, ne može ga ništa odgovorit od deranja, ni vožnja kolicima, ni namirnice u kolicima, ni nošenje u nosiljci, ni na rukama, on želi trčati centrom i pipati (bacati) namirnice sa polica. Možda da nema mm bi ga i uspila skulirati, ali pod pritiskom sam još živčanija i jedino šta znam je otići u auto sa djetetom i čekati mm da završi.
Tako je bilo i jučer. vidno iživcirani smo se vratili doma, on mi je govorio da prestanem čitati te gluposti i dopisivati se sa istomišljenicama...trebalo je presvući karla, skinula sam mu pelenu i krenula u wc, zamolila ga samo da mu stavi čistu, zadržala se 5 min u wc i imala šta vidjeti kad sam se vratila. karlo urla, sav točkast od plača, mm mi j...AP i moj odgoj, primim karla koji je odmah zatim povratio od plača. katastrofa.
sve argumente sam potrošila. mm gleda iz svoje perspektive i ja ne znam kako da se uopće ponašam. ponavljam, karlo je super beba kući sa mnom, vani u kolicima, nosiljci, ali 2h na jednom mjestu ga izlude. kako bebi od 15mj "objasniti" da se ne dere, da bude miran.
Razilazim se sa mm u razmišljanju i mislim da to nije mali problem.