Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
vidno iživcirani
Mislilm da je to problem jer sam to uocila kod nas. nasa kci u sekundi osjeti kad smo mm i ja nervozni i onda reagira na nacin na koji jedini moze da nas zaustavi - postaje nemoguca, skrece paznju na sebe.
Odvrti film, obrati paznju, u kojim je trenucima on takav? onda kad tvoj muz ne pomaze, a u tebi kipi, kad ne mozes privuci njegovu paznju? Probaj sve takve situacije predvidjeti.
Znaci, jos u autu se dogovori s muzem o tome tko ce raspremati namirnice, a tko ce se baviti malim.
Ako vec idete svi zajedno u shopping (mi smo odavno od toga odustali), dogovorite se da ce jedan kupovati, a drugi s malim npr. uciti vrste voca i povrca na tom odjelu, proucavati odjel igracaka, pokazati mu kako je kod frizidera hladno, a drugdje toplo i sl. (mozda nesto od namirnica u toj igri i stignes ugrabiti).

ali ne, on to tako ne doživljava. On ne vidi kako smo Karlo i ja dobar par i kako funkcioniramo kad njega nema, a kad je tu normalno da želim da ga malo odvoji od mene.
apsolutno normalno. s time da ces muzu to morati "nacrtati", dakle jasno i glasno reci - pomogni mi sad, treba mi samo pola sata, sat, moram odmoriti, daj im neku zanimaciju, nek skacu, bacaju loptu ili sto vec vole, i naravno kasnije ih obojicu pohvali kako su se lijepo igrali, kako se super slazu.

izgleda da tvoj muz nije tip od teorije pa mu nista ne znaci to sto mu govoris, vjerojatno mu je i odbojno. sljedeci put kad ti predlozi lupanje, hrabro se postavi i jasno reci da TI to nikada neces dopustiti.
ako ti prigovara da mali krici, objasni mu da je to dijete, da nije napravio robota koji se pali i gasi pritiskom na dugme.