Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
Nije mm čudovište , on je divno biće samo je uvjeren da dijete od 15 mj MOŽE i TREBA reagirati i razumjeti kad mu kažemo da je dosta, da se smiri, da ne skriči po dućanu i sl.
Kad vam dijete bude imalo 3, 4, 5 godina i povremeno se bude još uvijek ovako ponašalo, tada ćete se sjetiti kako ste puno i previše očekivali od tako malog djeteta. On tek sada uči te stvari, to je tek početak.
Imajte razumijevanja za njega; djeca kupe vaše vibracije - često se mi trebamo promijeniti, a ne naša djeca.

Shopping od 2 h s tako malim djetetom je "mission impossible";
vi očekujete od njega nešto što je nerealno i onda se ljutite na njega i njegovo ponašanje zbog toga.

A ovo s lupanjem po guzici - tome pribjegavaju ljudi koji jednostavno u nekoj "izazovnoj" situaciji nemaju snage potražiti neko rješenje u sebi,
pa makar to bilo otići na terasu i 3 x duboko udahnuti.
znam da stvarno ima situacija kad su nam živci blago rečeno nategnuti, kad smo umorni, nemamo inspiracije za diplomaciju i objašnjavanje - ali batine su uvijek najgori mogući potez.

zanimljivo je da ne znam niti jedno dijete, a na žalost znam ih dosta koji dobivaju po guzi /to je kao odgojna metoda/, da su zbog toga discipliniraniji ili se bolje ponašaju od druge djece; naprotiv -
to su u pravilu djeca agresivnija prema drugoj djeci, ili su djeca koja se boje vlastitih roditelja.
porazgovaraj malo o tome sa TM-om.