djeca su nam generacija, a i ja imam slična pitanja, dileme i trileme kao i ti (uključujući mm).M.a.r.t.a prvotno napisa
svakako, ja svojoj mrvi objašnjavam i objašnjavam. znam da me trenutno ne razumije no doći će i to vrijeme a ja ću sebe ispraksirati da dajem objašnjenja. kod nas trenutno pali kratko i zapovjedno "stani" (kad ide prema nekoj opasnosti). no ne posluša me uvijek, često se ukipi a tren nakon toga samo nastavi kao da me nije ni čuo. al ja opet ponovim...i opet i opet....pa dođem i odmaknem ga od opasnosti... i tako tisuću puta svakog dana.....i da, često sam na rubu (i ja sam potpuno sama s njim, nemamo baka servis, mm uvijek radi i jedva ga vidimo), ali eto - odnekud čupam energiju i snagu koja me odvraća od podizanja glasa (iako bude i toga, pogotovo kad se radi o opasnim stvarima)
uglavnom, ako mu ponudim drugu zanimaciju lako zaboravi ono od čega sam ga odvračala.
a u veliki shoping ne idem s njim (naručujem sve preko neta) jer ni sama ne mogu dugo izdržati atmosferu koja vlada u trgovinama, a pogotovo ne s djetetom. a ni od njega ne očekujem da ima strpljenja za to....

Odgovori s citatom