Marta, nemoj se nervirati.Svi smo mi uglavnom odrastali u okolini u kojoj je na cijeni bilo lijepo ponasanje na stetu vlastitog integriteta. Tvoja mama reagira u skladu s takvom vrstom odgoja, a i sama je vjerovatno osoba jako niske samosvijesti. Inace takve stvari ne bi ni primjecivala. Ja sa svojima imam isti problem iako se oni ne usude vise komentirati jer smo im mi cuda priredjivali u pubertetu. Pa imaju nekakvu predodzbu o tome koliko su se zeznuli jer su nas odgajali tako da nam okolina kontrolira ponasanje i utjece na stvaranje slike o vlastitim vrijednostima.
Steta sto ti muz nema vremena za citanje. Ne znam jesi li i sama citala npr. Vase komptetentno dijete. TU ti je jako dobro objasnjeno zasto i kako po guzi i slicne metode ne djeluju dugorocno. Isto se odnosi i na sve sisteme koji funkcioniraju po sistemu nagrada-kazna, kako i na koji nacin oni ruse samosvijest djeteta itd. Ako nista, mozda bi mu mogla servirati takve argumente koji su stvarno jako jednostavno izneseni i nema sanse da te ostave ravnodusnim.