e ovako sam ja mislila dok nisam imala dijete.Isto tako ako npr. oblacimo cipele na izlazu a djeca se nedaju on 'ne moli' kako on kaze. Upita jedanput i to je to, ako nece neka idu bosi!tj. ja ni danas ne molim. ne molim ni kad se trebaju prati zube, niti kad se treba jesti, ni kad se treba obući, skinuti i sve takve stvari. i ne pravim majmuna niti zabavljam dijete pri tome niti odvraćam pažnju il što već. al što sam naučila je - da joj dam VREMENA. njen mozak ne funkcionira kao moj - tako brzo. njoj treba jednostavno više vremena da skonta da me u konačnici želi poslušati. eh, to joj dam - to nije više od minute, al ta je minuta jako bitna jer kad joj tu minutu pružim, onda nema ni vike ni frke niti napetosti. znači, moja zna i reći prvo ne, ne želim, a onda kad joj objasnim i još jednom zamolim, pustim joj minutu da si skonta u glavici da je mama - kao i uvijek
- u pravu. to je nešto što sam tek kroz iskustvo shvatila.
moja maše rukicom i viče po kući: dosta mi je više toga, te spremaj igračke, te usisavaj, te jedi!! dosta više bolan!Zašto si odmah viknuo na mene? Mama prvo lijepo kaže pa tek onda vikne
ja gledam:muž mi uživa:
jer mala govori ono što on misli, a ne smije reći
![]()

tj. ja ni danas ne molim. ne molim ni kad se trebaju prati zube, niti kad se treba jesti, ni kad se treba obući, skinuti i sve takve stvari. i ne pravim majmuna niti zabavljam dijete pri tome niti odvraćam pažnju il što već. al što sam naučila je - da joj dam VREMENA. njen mozak ne funkcionira kao moj - tako brzo. njoj treba jednostavno više vremena da skonta da me u konačnici želi poslušati. eh, to joj dam - to nije više od minute, al ta je minuta jako bitna jer kad joj tu minutu pružim, onda nema ni vike ni frke niti napetosti. znači, moja zna i reći prvo ne, ne želim, a onda kad joj objasnim i još jednom zamolim, pustim joj minutu da si skonta u glavici da je mama - kao i uvijek
muž mi uživa:
Odgovori s citatom