Kao prvo - kako ste bezobrazne![]()
![]()
![]()
Kao drugo Mare te esencijale imaju odvratan ukus - tek tak da znaš
Kao prvo - kako ste bezobrazne![]()
![]()
![]()
Kao drugo Mare te esencijale imaju odvratan ukus - tek tak da znaš
:shock:Modesty Blaze prvotno napisa
A dr. mi još posebno napomenula kako je ta tekućina jako finog okusa...
Koliko to čudo košta?
Kod nas se za svaku prigodu poslužuje hladni buffet.**mial** prvotno napisa
![]()
Osim ako slučajno ne naručimo spizu iz vani. 8)
Glasam za roštilj :D
Kao da ti nije dosta rintanja :/ i priprema. Olakšaj si koliko možeš, a mamu pusti neka "drobi"...na jedno uho uđe, kroz drugo izađe. I, nemoj se nervirati, čuvaj živčeke za unuke![]()
Recept koji ja primjenjujem sa svojom mamom (iako se načelno odlično slažemo)je da sve uredno saslušam, na momente po****, al napravim po svom.
I ona gotovo uvijek ima primjedbu, al mene to nije briga...na kraju to dođe na moje. Generalno sam "ležerniji" tip, po pitanju svega(urednosti, čistoće, pripreme hrane..., i ne mora uvijek sve biti pic,pic.
:shock: Laže!wana prvotno napisa
Uvijek poslužuje kompletni ručak za prigode.
Samo što nas ne zove.![]()
Zezam se, naravno.![]()
:shock: zašto????Modesty Blaze prvotno napisa
a gdje nam je izvještaj iz šopinga?![]()
baš ste mi slatke vas dve dalmošice kad počnete![]()
![]()
![]()
![]()
MB je bila u shoppingu i ništa nije prijavila?! :shock: Kako bezobzirno!**mial** prvotno napisa
Ja upravo obavljam internet shopping u USA.To se toliko iskompliciralo da mi je dosta shoppinga za do... jesenjeg u Grazu.
![]()
je je pa sam ja malo natuknula prekjučer ( :/ čini mi se ), al je bila jako nezadovoljna, a ja nikak da ju priupitam detalje.Maruška prvotno napisa
upravo me MM iznenadio s posla, tko zna šta je tražio![]()
![]()
![]()
Kako zašto - zato jer mislite da me doma nitko ne šljivi a bome ste i u pravu
Nema nekog izvještaja iz shoppnga osim da sam totalno zbunjena sa brojevima. Tako da moji nose od 98 do 110 stvarno nemam pojma kak oni to određuju ili samo šivaju markice kak i m dođu pod ruku![]()
Jedino ak vas zanima kaj ima u sex shopu![]()
e sad nisam skužila jel tebe zapravo ljuti što "mi" to mislimo ili više ono da "smo" u pravuModesty Blaze prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
uvijekModesty Blaze prvotno napisa
8)
dobro, samo to :/Maruška prvotno napisa
Zato što TI ne voliš ništa jestiMaruška prvotno napisa
(što ja skuham
:/ )
He, he, i meni smo baš super nas dvije...samo da modreatorica ovo ne vidi![]()
Naravno,ipak je ovo edukativni forum prije svegaModesty Blaze prvotno napisa
![]()
traktorka prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
da da ajmo priču na sunce, šta ima
pa zar je dotle došlo MB draga??? ili su to ipak igračke za dvoje![]()
ma najbolje da bum rekla pa da me moderatorice brzinom munje hite van s foruma.
Osim ako to ne shvatimo kao poticaj nataliteta![]()
![]()
A glede onog kaj me ljuti - ljuti me i jedno i drugo a najviše da ste to vi izrekle - pa vi bi trebale bit moja podrška, moja magla koja će us vakom trnutku reči "da draga ti si gazdarica u svojoj kući kao i sve mi"![]()
MB
DA draga ti si gazdarica u svojoj kući!!!![]()
![]()
da može se gledati i tako kao na pronatalitetnu politiku ili kao kako smiriti majku, pa da bude još bolja i mirnija kad malo čudo(vište) skače, urliče, cendra, . . .![]()
Mial![]()
pravi si drug
a mi koji te ne držimo u magli ti nismo pravi drugovi![]()
![]()
![]()
mi smo samo realnija struja![]()
![]()
![]()
![]()
al ako ti baš tako puno znači: da, da, ti si pravi gazda na svojoj farmi..........a onda je došao svizac i zamotao čokoladu u omot![]()
nadam se da je apricot na porodiljnom ili ako ništa drugo da bar nije u PPD![]()
![]()
Da nas ne zaključa:
U utorak, kad su Lovre i maruška bili kod nas, njih dvojica su se baš lijepo igrali. Super, super.
U jednom je momentu Jure rekao Lovri: "Baš ti je lijepa majica"...malo poslije i "Puno te volim". tako su slatki.
Ali, Lovre je pronašao "novu žrtvu", malog prijatelja Franu (našeg prvog susjeda koji je godinu dana mladiju od njih dvojice), on mu je konkurencija za Jurinu pažnju.
![]()
MB preuzimam krivicu![]()
malo smo se nasmijale na tvoj racun i to je to![]()
Kristijan je danas popodne samo 45 minuta odspavao :/
a ja neispavana![]()
bas sam mislila da cu se i ja odmoriti i napuniti baterije, sipak....
mozda ne moze spavati zbog ove baustele u zgradi
stalno nesto lupaju, buse, ruse....prasine posvuda
Lovre i Jure![]()
Lovre, ~~~~~~~~~~~ da ozdraviš. I baš mi je drago da se lijepo igrao s Jurom.
MB, ma sve smo mi gazdarice u kući i svi nas slušaju. Često vičemo, imamo osjećaj da ćemo doživjeti slom živaca, ali to je tako. Neki dan bolje, neki gore.
Ni Lovro danas nije išao spavati popodne :/ I sada mi je sve naopako. Ajde, bar se sada igraju pa imam vremena bit koju minutu na netu.
Počela sam kupati djecu zajedno. Zapravo, jedan dan sam išla kupati Lovru i Leda se nacrtala i skakutala oko mene i vikala "pupati, pupati", pa sam ju stavila s njim u kadu. I sada, kada god stavim Lovra, on viče da dovedem Ledu. A ona se ne buni. I onda je borba za izlaženje van. Lovro je dobar, pazi na nju, pa se špricaju međusobno, vrište od sreće....
PotpisMaruška prvotno napisa
![]()
A ja ću se samo pohvaliti da smo mm i ja solo popili kavu pod Dravom nakon sto tisuća godina :D a moja mama čuvala Roka (dok je spavao)
Haribo-da te utješim - i kod nas buše,lupaju i rondaju već 3,5 godine bez prestanka :shock:![]()
Dobro jutro!
Sjećate se da sam spominjala shopping u USA? E pa sad je sigurno: narudžba s OldNavy.com mi stiže dupla.![]()
Mame trogodišnjaka, shvatite ovo kao najavu prodajne akcije.![]()
Mare....a što si naručila da odmah vidimo o čemu se radi?
evo i mene
ivan je doma, jučer je navečer povratio i imao temp. 39, otspavao od pola 8 do 6 ujutro i sad je kao nov??
probudio i mene i luce u 6...
počela dohranu i odmah super pojela kao d aje oduvijek jela žlicom, sisa i dalje puno, a i budi se i dalje
ne voli se družiti sa tatom osim ako sam ja u blizini, jučer sam na 45 min otišla kod zubara, vrištala je
mm jednostavno ne zna s njom, kad i je doma onda se više bavi ivanom i uopće ne zna kako je uspavati
mislim, jasno mi je to, a ona fakat traži posebnu pažnju i mora biti sve kao po špagici a on jednostavno to ne zna
kad mu zaplače on se unervozi, ne uspije ju smiriti i onda započinje drama
čeka da poraste
e, da...vratim se ja doma, uzmem je na ruke i zaspala je u sljedećih 10 sekundi...
a ivan pak ništa ne želi da ja radim oko njega ako je tata doma
ivan se isto znoji jako, ja ga lagano oblačim, najtanje majice, ponekad i kratki rukavi usred zime, veste uopće ne nosi niti tople majice, ni štrample
ako je jako hladno obučem mu duge gaće i to samo ako se vani igra
2 cargo bermudetraktorka prvotno napisa
3 kratke hlačice
3 majice bez rukava
2 majice kratkih rukava
....
I da, nadam se da ništa neće odgovarati Roku.
U suprotnom, morat ću prodavat oba paketa jer će Lovri biti turbo velika...
Dobro jutro!
Kod nas sve je sve po starom.
Danas sam doma pa sad malo uzivamo![]()
Vanja je proslu noc pocela kasljati, stalno guta slinu, kao da joj se spusta
iz nosa u grlo i to ju onda uzasno zivcira i puno se budi po noci.
Za sad nema temperaturu pa ju necu voditi kod doktora.
Nego, zadnjih mjesec dana mi se Luka svaki dan zali da ga boli glava .
U pocetku nisam tome bas pridavala puno pozornosti, ali u zadnje vrijeme
ne prodje ni dva sata , a da on ne dodje i veli da ga boli glava.
MM veli da pretjerujem i da on tako privlaci paznju, ali ja sam sve vise uvjerena da ga bas boli.
Ponekad se igra i odjednom dotrci i napravi bas onako grimasu kao da ga je zaboljelo i veli da ga opet boli glava.
Ne znam kaj da radim, da li da idem doktoru ili kaj vi mislite? :/
Bokić!
:shock: Mare pa šta ti bi? sorry, al moram![]()
![]()
![]()
da li ste vozile svoju dječicu na bicikli?
da li biste ih vozile odostraga bez one sjedalice?
kako bi reagirale da vam to netko napravi bez vašeg znanja?
Yas super za Ivana da je jutros bolje kod nas u vrtiću opet rota virus vlada.
pa i dobro ti je to što Ivan neda da ti s njim nešto radiš kad je tu tata, bar jedna briga manje.
poznato mi je to tata-beba, moj je sad prisiljen 2 x tj na 3 sata shendlati oboje ( uz pomoć mamice se razme), ali kad dođem vidim da je živčan ko pas. izgovor mu je ti imaš cicu koja mu fali.
Luceza dohranu .
![]()
mama27 provjerite kod okuliste vid!
jel se lupio, pao il sl probaj s njim razgovarati. sumljam da bi tako dug period se žalio na glavobolju i tražio pažnju
mama27, ja bi isto otišla do doktora. :/ Za svaki slučaj i da svi skupa budete mirniji.
**mial**, ovo je trebala biti (skoro) cijela ljetna garderoba. Moraš uzeti u obzir da nas još čeka odvikavanje od pelena i zapišavanje... A i većina ovih artikala je bila po 5 dolara!
Vozimo se stalno na bicilku, nikad bez sjedalice( milsim da je to i nemoguce jer bi odmah pala), nikad bez kacige( ista stvar kao i s autosjedalicom)**mial** prvotno napisa
i da mi netko napravi to bez mog znanja bila bih jako, jakkooooo ljuta![]()
Vožnja na bicikli...
Vozili smo Lovru u sjedalici naprijed.
Bez sjedalice. Ako je to bilo đir po dvorištu, mislim da ne bih puno dramila. Ako je to bila prava vožnja koja je trajala - pobrinula bi se da osoba koja je to napravila, ne napravi to drugi put.
Mene je kao klinku deda vozio po dvoristu na biciklu i gurnula sam
nogu u spice tak da i jedna voznja po dvoristu moze biti dosta opasna.
Znam da može ali ja ne razmišljam na takav način. Valjda sam ja generalno opušteniji tip.
Znate onu "šeta Mujo po dvorištu i padne mu cigla na glavu"? E pa, meni se to desilo. Nije, doduše, bila cigla nego oluk... Svejeno ću opet šetati tom istom ulicom i vjerojatno neću dignuti pogled prema gore...
Mare mislila sam na što ti bi da si poduplala![]()
dakle radi se o sveki![]()
jučer poslje vrtića ona će s njom u šetnju da bi ja kasnije saznala da ju je vozila na biciklu odostraga bez ičega i što je najbolje sve je to imala u planu prije tj. kad ju je uzela, a ništa mi nije htjela reći.
Kali je ovo bilo prvi put vožnja na velikom biciklu.
pitala sam ju kako joj je bilo, ona mi je rekla da se malo bojala. kad sam ju pitala gdje se držala, kako mi je objasnila na onom "paktregeru" ( nemam pojma kak se to zove ) od bicikla.
sinoć mi je mrak pao na oči. kad sam došla po nju ( jer nikako da ju dovede ) ona meni stalno da se vozila na cikliću, a ja mislila na malom u dvorištu, a one bile ohoho od kuće bez da mi je i riječ rekla.
na sve to još ju je hranila sa svojom žlicom iz svog tanjura - fuj, fuj fuj
možete sad mislit o meni šta hoćete, al ipak mislim da nije baš higijenski, al još kad bi o njenoj higijeni![]()
![]()
![]()
e sad da li je to sve povezano ili nije, ali noćas cijelu noć se Kala budila i plakala i vrištala mamice, mamice dođi moji teeeeeeeeee.
uh sad mi je opet tlak na 300
ajd iskreno jesam zabrijala?
rekla sam sinoć MM i on se slaže samnom, al znam da on neće ništa reći dok se njih dvoje ne posvađaju oko nečeg onda će i ovo joj nabit na nos i sve se onda krivo skuži.
mi smo jučer imali situaciju.............
popodne patrik bio kod svekija jer sam ja, kad malo zatopli, iza 2 popodne na rezervi (počelo je, počelo), i navečer dolaze oni i zove me MM i kaže da se patrik igrao u pijesku i da si je bacio pijesak u oko i sad mu je "malo crveno", a usput još je i (u 8 navečer) zaspao u autu :shock:
dolaze oni, patrik spava, oko ko balon :shock: :shock: :shock: , za par minuta budi se i plačeeeeeeeeeeeee, boli ga oko, ne može ga otvorit. Ne da ga dirat, pa hoće da mu ga operem vodom, ja mu nudim da mu nakapam fiziološkom - naravno ne da. Nakon nekog vremena sjetim se da imam još sulfasola od zadnjeg konjunktivitisa, pa samo mu na silu, jako veliku silu, uspjeli nakapati dvije kapi. Nakon toga se smirio, ali nikako ponovno zaspat i svako malo plače da ga boli.
Naime, uopće nije bio neki problem u pitanju, nego si je on to stalno dirao (zmazanim) rukama tako si je to sve iziritirao i trebalo mu je bar pola sata nediranja da mu se to malo smiri, tako da je zaista jedini lijek bio da čim prije zaspi i ne dira.
Uspio je zaspati tek negdje iza 12 i ujutro naravno, sve OK.
(iako se sinoć već MM obukao da idu na hitnu :/ , ali mu ja nisam dala jer će tamo čekat, iznervirat se, dijete će bezveze izmorit, a samo mu zapravo treba da zaspi).
mama27, sad kad čitam što sam napisala vidim da možda nisam bila dovoljno jasna. Htjela sam zapravo reći da dopuštam da ljudi na različite način procjenjuju razinu opasnosti: ono što ja smatram opasnim, tebi se može činiti totalno bezopasno. Zbog toga vožnju dvorištem ne bi doživjela tako strašno. Ovo što je mial sada napisala, svakako smtram problemom koji zahtjeva reakciju.
**mial**, bilo je nekakvih problema s autorizacijom kartice pa sam mislila da mi prvu narudžbu neće prihvatiti pa sam napravila drugu. U međuvremenu i prva narudžba je odobrena...
Što se bicikle tiče, mislim da trebaš razgovarati sa svekrvom. Zapravo, možda ni ne treba razgovarati već joj jednostavno reći - to više nikada nemojte učiniti. I gotova priča.
Patrik![]()
Što se Hitne tiče. Ne znam kako je u ZG, ali u Splitu je Hitna prijem pedijatrije odvojen od 'obične' hitne. I taj pedijatrijski zapravo nema specijalizirane liječnike, npr. okulistu. Tako je nama naša pedijatric/prijateljica dala mali hint: preskočiš hitan prijem, odeš direkt u bolnicu na odjel, kažeš da si zvao hitnu telefonom, da su te uputili kod njih i da ćeš uputnicu donijeti naknadno.![]()
I mi imamo Klaićevu hitnu koja je specijalizirana za djecu, no je li baš po specijalistima, ne znam jer hvalabogu još nikada je nismo trebali.Maruška prvotno napisa
međutim, s obzirom da nam je klaićeva na drugom kraju grada, radi ovakvih "malih" problema usred noći voziti na drugi kraj grada je malo :/ , ali opet kad bolje razmisliš, ako hoćeš riješiti problem, možda se bolje malo provozati![]()
iako, radi nekih povraćanja usred noći i slično, znala sam nazvati klaićevu jer imaju cjelonoćno dežurstvo, pa su me znali uputiti što učiniti i jel eventualno treba doći ili ne, odnosno baš radi povraćanja su me uputili na zaraznu.
mial
stvarno je pretjerala,slažem se s Mare, nema se tu što puno objašnjavati dok ne nabavi sjedalicu za bic nema vožnje
mi imamo ali onu što ide naprijed i voli se voziti
ja sam svojima dugoooo objašnjavala koliko je bitna AS,trebala se dogoditi prometna da ima krene iz guze uz glavu
![]()
mama27 posavjetuj se sa pedijatricom ona bi mogla odvagnuti dali je potreban ekg
Mateo je doma,opet je sav zaštopan al bit će dobro,na terapiji je s fiziološkom i Petrovičevim medom koji stvarno djeluje!!!
Hitna u Klaićevoj-neznam koje slučajeve primaju al znam da nisu za proljev i povračanje(zbog oboljelih od tumora) niti za uho a grlo i nos :/ jesu,kak su oni to zamislili neznam najbolje im ne ići ako baš ne stisne
za sve probavne - hitnu ima zarazna, baš dječju (bili - jest da smo dugo čekali, ali su stvarno napravili SVE pretrage), a za ORL srebrnjak - za koji kažu da je uvijek bolje otići tamo na hitnu nego i običnom pedijatru jer ti tamo naprave sve pretrage, a još su i specijalisti. Samo treba nešto smuljat da pedijatar ne radi popodne, večer ili jednostavno svog pedijatra tražit uputnicu.
za što je hitni prijem u klaićevoj ako već slovi kao klinika za dječje bolesti Zagreb :? koje slučajeve primaju il neprimaju?!kad već za orl moram na Rebro,za probavu na zaraznu...kad bi bio prjelom možda bi nas poslali na traumatologiju
zašto jedna dječija nemože biti za sve