Spavanje - od 10 mjeseci sam u svoojoj sobi u kinderbetu. Na tome sam inzistirala ne bi li konačno počeo malo bolje spavati nekon 10-mjesečnog non-stopnog buđenja gotovo od prvog dana. Do tada spavao je s nama u sobi u kolijevci jer nam je bila puno praktičnija za smještaj jer je manja, ali kad smo ga premjestili, više nisam reagirala na svako prevrtanje, pa smo samim time svi počeli bolje spavati. Jest da je često znao završit i s nama u krevetu, ali bilo je i noći kad je samo tražio da ga se pusti na miru u svom krevetu. Sve u svemu nikada nije pokazivao neki otpor prema spavanju u svojoj sobi, iako ne mogu reći da ga nisam očekivala, jer to je bila zadnja slamka spasa, pa da ni to nije uspjelo, više stvarn ne znam što bih probala!

Obuća - ima 3 para tenisica koje NE NOSI jer ih ne voli. Čitavu jesen i zimu je u jednim te istim cipelicama - toliko već iznošenima, koje su mu valjda najudobnije i druge ne želi ni vidjeti i nove novcate stoje i čekaju nekog drugog. Jednostavno više ne znam kakve bih mu cipele/tenisice/sandale kupila da sigurno znam da će ih htjeti nositi. A sasvim mi sigurno nije u interesu da se pati ako su mu neudobne. Naravno da uopće nema smisla vodit ga sa sobom pri kupnji jer se on predomišlja 5 puta u 5 sekundi. Tako da mi uvijek tamo kaže jedno, a kad dođem doma drugo Nije bed više niti masno platiti jer je to ipak artikl koji iznosi (ako nosi), ali opet platiti masno da ih ne nosi - to mi je uvijek too much!

I naravno, nespavanje - Meni je to tako postalo najnormalnija stvar. I za drugo koliko god priželjkivala spavača/spavačicu, moram priznati da mu/joj se uopće ne nadam jer to bi tek bilo nešto što bi me iznenadilo. Da je teško preživjeti - JE, ali preživi se. Da je teže s DVOJE nespavača, vjerujem da je, ali upravo zato drugo mi je dijete bilo u planu tek kad donekle uspijem riješiti pitanja poput pelena, spavanja, vrtića, boca i ostalog, što bi do rujna već s patrikom osim, onih koje smatram već odavno zaključenima - trebalo biti povijest, pa možemo ispočetka - još nisam izašla iz štosa, a bar ne moram duplo!