Evo jos jednog izvestaja iz Beograda
Vec neko vreme Pika se jako uplasi stranaca koji joj se obrate,toliko da se sva trese i place na sav glas.Jedva je smirim,odmah je,naravno,uzmem u narucje i govorim da se nema cega bojati kada su tu mama i tata,a i kada nisu....nadam se da je to faza kroz koju moramo proci zajedno.Kada malo bolje razmislim,ne upasi se od svakoga.....verovatno joj se neko vise,a neko manje svidja.....klinka filtrira....
A ne prica nista...u stvari,trtlja nesto sto cak i tata i ja jedva razumemo,jer je potpuno neartikulisano.Kada nam nesto daje ili kad uzima,uvek nesto izgovori.To je,valjda,"izvoli" i "hvala",mada ne zvuci tako,ali zvuci uvek isto.Kada je pitamo kako zove tatu,kaze "taa-ta",a mamu-pomazi.Bacanje lopte,smeca,mokrih pelena(ili gacica koje nosi po kuci ) proprati sa kratkim "ba",a kada se krijemo jedna od druge-sa dugim "baaaa".Nekada izgovori "necu",i to bas kada treba
Pokazuje znake za ribicu,kucu,slona,majmuna,zmiju,pticu,bubicu(a totalno se plasi musice kada nam uleti u stan ),a siku trazi tako sto mi zagnjuri nos medju grudi,kaze pa-pa(ali kao ribica),pa kad se nasiki iz jedne,pokaze ovu drugu prsticem i kaze-TU.To isto radi i nocu kada se probudi,mada moram da primetim da mi se vec 3-4 noci ne budi,tek ujutru oko 7.30-8(inace,mi smo pravi spavaci-budimo se oko 9-10 ,sto nikako nije dobro jer propustimo jutarnju setnju po hladovini,pa moramo da cekamo vece).
Inace,postala je pravi majstor za pentranje po toboganu,bez icije pomoci,samo uz nase stajanje sa strane ili iza nje i verbalne instrukcije kad zatreba.Voli klackalicu,ljuljasku nikako,voli da hoda uz i niz stepenice,da gura malena kisobran kolica sa omiljenom lutkom unutra,ali mi je najsladja kada cuci u parkicu i bere bele rade
Bogu hvala,zdrava je k'o dren.Boginjice dosle i prosle bez posledica.
Pocela je da gleda crtace Tata je naucio da pusti tv kada je hrani(kada sam ja na jogi),i sad ona kako ja pomenem da je vreme za klopu,uzima daljinac i ukljucuje crtace.Meni nekad bude zao da joj ih odmah ugasim,pa je pustim malo i sve vreme joj pricam ko sta radi i zasto,tj .pokusavam da interaktivno odgledamo.Sreca pa je to neki totalno bebeci kanal,bez ikakve price,reklama,nesto slicno Baby Einstein-u.
I tako se ja po ceo dan igram(hvala mojim divnim doktoricama koje mi velikodusno produzavaju bolovanje ) sa malenom patkicom,a kad zaspi krece "kucna rekreacija" i vidite gore kad idem na forum
Ljubim sve proljetnice!!!!!!
Laku noc!