Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 218

Tema: Proljetnice 2007 (3. dio)

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    moj muškić se počeo upuštati u samostalni hod, je da zgleda ko frankenštajn
    To je prva faza hoda. Još malo pa će hodati kao Charlie Chaplin. Fali mi malo hod moje frankenštajnove mlade.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Jel vama pase popdne kavica?Bojim se toplotnog udara a nemam klimu u autu
    jedino ako misliš na kavicu oko 6 - jer prije toga je vruće kao i ujutro.
    ja mogu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cureeeeeeeeeee pozdrav svima.
    mial preslatki su klinci
    britta1 hello i sretan rođendan.
    Mi smo bolesni, tj. Nađa je. Juče ujutru se probudila u 6h sa temperaturom 38.5, ceo dan je bila 37.5-38.5 uveče spala.
    Jutros ponovo i opet ceo dan. Malo je kenjkava dok joj raste temp, kad spadne vesela i razigrana. Ništa ne jede, sisa svakih sat vremena. Navukla mi je toliko mleka da imam za izvoz. Ne izgleda kao da je nešto boli, a mene najviše buni to što joj uveče spadne temperatura i celu noć ništa, a onda ujutru raste :/
    Inače brblja sto na sat, sve je brža u hodanju uz nameštaj, zid..... ali ne pušta se. U kući smo bez pelene po ceo dan i to joj se sviđa. Svako malo čučne i napravi baricu pa se smeje. Ceo stan nam je zapišan
    Opet ne voli kolica, ali neće ni u maramu pa je nosamo stalno. Do nedavno je plakala kad bismo je u parku stavili na travu, sad napokon uživa, puzi za decom i loptama, a MM i ja jedemo sladoled u miru. Na žalost naši parkovi su strašno neodržavani, samo jedan je baš ful sređen pa smo osuđeni na njega.
    Idem sad da spavam, čeka nas još jedna nacicavajuća noć...

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo jos jednog izvestaja iz Beograda
    Vec neko vreme Pika se jako uplasi stranaca koji joj se obrate,toliko da se sva trese i place na sav glas.Jedva je smirim,odmah je,naravno,uzmem u narucje i govorim da se nema cega bojati kada su tu mama i tata,a i kada nisu....nadam se da je to faza kroz koju moramo proci zajedno.Kada malo bolje razmislim,ne upasi se od svakoga.....verovatno joj se neko vise,a neko manje svidja.....klinka filtrira....
    A ne prica nista...u stvari,trtlja nesto sto cak i tata i ja jedva razumemo,jer je potpuno neartikulisano.Kada nam nesto daje ili kad uzima,uvek nesto izgovori.To je,valjda,"izvoli" i "hvala",mada ne zvuci tako,ali zvuci uvek isto.Kada je pitamo kako zove tatu,kaze "taa-ta",a mamu-pomazi.Bacanje lopte,smeca,mokrih pelena(ili gacica koje nosi po kuci ) proprati sa kratkim "ba",a kada se krijemo jedna od druge-sa dugim "baaaa".Nekada izgovori "necu",i to bas kada treba
    Pokazuje znake za ribicu,kucu,slona,majmuna,zmiju,pticu,bubicu(a totalno se plasi musice kada nam uleti u stan ),a siku trazi tako sto mi zagnjuri nos medju grudi,kaze pa-pa(ali kao ribica),pa kad se nasiki iz jedne,pokaze ovu drugu prsticem i kaze-TU.To isto radi i nocu kada se probudi,mada moram da primetim da mi se vec 3-4 noci ne budi,tek ujutru oko 7.30-8(inace,mi smo pravi spavaci-budimo se oko 9-10 ,sto nikako nije dobro jer propustimo jutarnju setnju po hladovini,pa moramo da cekamo vece).
    Inace,postala je pravi majstor za pentranje po toboganu,bez icije pomoci,samo uz nase stajanje sa strane ili iza nje i verbalne instrukcije kad zatreba.Voli klackalicu,ljuljasku nikako,voli da hoda uz i niz stepenice,da gura malena kisobran kolica sa omiljenom lutkom unutra,ali mi je najsladja kada cuci u parkicu i bere bele rade
    Bogu hvala,zdrava je k'o dren.Boginjice dosle i prosle bez posledica.
    Pocela je da gleda crtace Tata je naucio da pusti tv kada je hrani(kada sam ja na jogi),i sad ona kako ja pomenem da je vreme za klopu,uzima daljinac i ukljucuje crtace.Meni nekad bude zao da joj ih odmah ugasim,pa je pustim malo i sve vreme joj pricam ko sta radi i zasto,tj .pokusavam da interaktivno odgledamo.Sreca pa je to neki totalno bebeci kanal,bez ikakve price,reklama,nesto slicno Baby Einstein-u.
    I tako se ja po ceo dan igram(hvala mojim divnim doktoricama koje mi velikodusno produzavaju bolovanje ) sa malenom patkicom,a kad zaspi krece "kucna rekreacija" i vidite gore kad idem na forum
    Ljubim sve proljetnice!!!!!!
    Laku noc!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Lutonjice-hajmo onda sutra radije ujutro jer pred vecer mi dolaze starci...Jel tebi pase tako?Ako ne,onda sljedeci tjedan,kako god zelis,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

9.30 ok
    danas sam se vraćala doma u 11.30 nije bilo prestrašno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moze!!!
    Ja cu biti vec oko 9, 9.15h u onom bircu gdje smo se srele zadnji put,gdje je MM prije sljako,pa mozemo zajedno do dalmatinske ili gdje vec.
    Sms-aj Mirtu i jos neku "neradnicu" 8) da nam se pridruze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vidjet ću kad Miha ustane pa možda i mi došećemo na kavu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ne dolazimo, zara se iz vrtića vratila s temperaturom i upalom uha i grla

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Chris mi ne budemo došli jer nam je to rano, Lukas mi zaspao tek u 23.30.
    A nisam ti odgovorila na SMS jer sam bila u shoppingu u Ljubljani, Lukas mi je obučen za cijelu sezonu, HM rules

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

šopingholičarko ....

Miha mi pao sa kreveta noćas...cijelu večer se vrti po krevetu ko lud i crijeva mu rade sto na sat...
    i glava mu pod krevetom bila.. :?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kasnimmmmmmmmmm

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo bili u gradu,sa tatom,obavljali banke i shopping...
    Bit ce jos kavica, samo da djecica budu zdrava

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Zaru !

da se pohvalimo
    Kiar upravo samostalno prešetao cijelu kuću :D :D :D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kiar bravo!!!!

mi smo bili u parkiću u standardnoj postavi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je poklon za sekin ročkas

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bravo Kiar :D i seki sretan rockas,

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dino i mama zahvaljuju na cestitkama.
    Upravo sam otkrila da mi sin ima 12 zubica,dole 4 ,a gore ostatak.Lijevu cetvorku i desnu trojku je dobio ovih dana ,bez ikakvih simptoma,jedino sto me izgrizao po rukama :/

kiar :D i seki sretan rodjendan
    nadja i zara ~~~~~~~~~

Toliko od mene ,idem odmarati nogu,vena me ubija

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala curke

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nađi i Zari ~~~~~~~~~~~~~~

kiar :D :D za koračiće

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo nas sa novostima iako bi radije da nemam novosti. Kao prvo mali mi je danas sam iskocio iz vrtica (gajbice) i to na glavu :shock: . Naime sam je trazio da ide unutra, valjda jer je vidio slikovnicu unutra, i u slijedecem trenutku promatram ga kako se prebacio preko ogradice i visi naglavacke i tup glavom o pod :shock:
    Nemam sta rec osim da je vrtic spremljen u spajz.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Druga jednako strasna vijest, baka nam je prolupala i sad trazimo cuvalicu hitno, ja sam uzela godisnji iduci tjedan jer mi nema tko cuvati dijete. Naime vec smo jednom imali svadju s njom jer sam htjela da koristi platnene pelene a ona je mislila da su pampersice s neba pale i da mu je u platnenima vruce . Najnoviji problem je iskrsnu kad sam rekla da ne zelim da ga hrani sa dukatinom i Kinder pingvijem. Na sto je ona rekla da je on stalno bolestan da smo mi krivi sto ima losu krvnu sliku da je to zato jer nisam nadohranjivala kad je ona rekla sa 4 mj., da smo losi roditelji i da nista dobro nismo ucinili za svoje dijete! Nakon toga sam ja rekla da ne zelim vise cuti niti rijec o tome kako trebam odgajati svoje dijete, da bi moja svekrva rekla, pazi sad: da ce nazvati socijalnu radnicu i da ce reci da smo mi narkomani i da tucemo svoje dijete sa staklenom bocom :shock:
    I to je samo dio price. Treba li reci da ne zelim da mi se takva osoba vise priblizi djetetu. Pa eto svima koji ste govorili: baka je ipak baka!

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I da znam da su moderatorice rekle da ovdje trebamo pisati o djeci a ne ogovarati svekrve i dogovarati kave, ja cu ipak reci: potrebna mi je kava iduci tjedan, pa ako je netko slobodan neka se javi!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

nadam se da ćete uspjeti nešto iskombinirati

a ja sam inače protiv baka servisa, makar ne zbog ovakvih drastičnih izjava

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mina o moj Bože
    Drži se, što da ti kažem - luđakinja, ali to znaš i sama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    I da znam da su moderatorice rekle da ovdje trebamo pisati o djeci a ne ogovarati svekrve i dogovarati kave, ja cu ipak reci: potrebna mi je kava iduci tjedan, pa ako je netko slobodan neka se javi!
    ma daj ženo, pa nije to tak strogo ovdje :shock:
    možeš i o sveki i o kavi ako hoćeš, samo se ne smije baš pretjerivat

početkom tjedna ću sigurno u dalmatinac
    ali mogu zapravo bilo koji dan

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mina30 i na čvrstim stavovima prema sveki.
    ali da te utješim i nama se naša prijeti sa socijalnom jer mi starija curka prije nekih 2 tjedna se budila po noći i jako plakala i ona nas je zvala po noći da joj odmah donesemo dijete dole jer mi nju maltretiramo. još je rekla da nam dijete nije normalno kad tako plače iz sna i da ju moram voditi kod dr na preglede, a kad sam rekla da neću i da nije jedina onda mi je samo odbrusila da uništavam dijete i da će mi bit žao jednog dana što ju nisam poslušala.
    znam da ti nije utjeha neka, ali nisi jedina

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobar dan i pozdravić od novopečene jednogodišnjakinje Mie i njezine mame.
    Jučer smo proslavile 1. rođendan i super smo se provele.
    Javljamo se samo da znate da smo tu.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tibice čestitke
    Baš bi se mogle vidjeti jednom

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    mina30 i na čvrstim stavovima prema sveki.
    ali da te utješim i nama se naša prijeti sa socijalnom jer mi starija curka prije nekih 2 tjedna se budila po noći i jako plakala i ona nas je zvala po noći da joj odmah donesemo dijete dole jer mi nju maltretiramo. još je rekla da nam dijete nije normalno kad tako plače iz sna i da ju moram voditi kod dr na preglede, a kad sam rekla da neću i da nije jedina onda mi je samo odbrusila da uništavam dijete i da će mi bit žao jednog dana što ju nisam poslušala.
    znam da ti nije utjeha neka, ali nisi jedina
    Iskreno, mislila sam da sam jedina, ocito zivim medju ljudima visoke tolerancije pa mi se ovakvo ponasanje cini nenormalnim i granici sa patologijom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što sam ja sad doživjela :shock:

marge se usred igre digla i počela trčati u kupaonu derući se "kaka! kaka!"
    i stala ispod lavaboa i stvarno se pokakala.
    ja u šoku koliko sve kuži
    tibica, bok!
    mina, jeste bolje volje danas?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    A ne prica nista...u stvari,trtlja nesto sto cak i tata i ja jedva razumemo,jer je potpuno neartikulisano.
    Ajde da nije moja jedina.
    Jučer smo bili na sistematskom za godinu dana (74 cm / 9500 g) i sve je u redu osim što je dr napravila jako, jako zabrinutu facu kada sam rekla da nište ne govori. Ispravka, ništa razumljivo, priča nešto svoje non-stop i sve živo kuži. Kaže da joj preko nekoliko puta dnevno po masu puta moramo ponavljati iste slogove (ma-ma, ba-ba, la-la,...). Meni je to malo . Ne mogu reći da sam zabrinuta jer ne govori po naški, ali nije mi se niti dopala rekacija pedijatrice.
    Cijepljenje sam odgodila do 15 mjeseci, tj. jeseni i to mi je napisala na potvrdu za jaslice. Drugi tjedan prijavljujem i nadam se da mi neće raditi probleme zbog toga. Imate li takvih iskustava?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo uopće bili na pregledu s godinu dana. planiram otići na jesen i tad je cijepiti.
    u našem vrtiću potvrdu od doktora se nosi kad dijete krene u vrtić (na jesen), a ne sad kad se upisuje, tako da kod nas problema neće biti.

ni margita ništa nije pričala s godinu dana, čak ni "mama" nije bilo s nekim smislom (odnosno, nije me zvala "mama" nego je to bez veze izgovarala, npr. kad bi radila balone s ustima ).
    i onda je odjednom u par dana progovorila, i sad stvarno svašta priča (najnovije riječi su joj "kakalji" - škakljaj me, i "pupaka" - pupak), a razumije apsolutno sve. ja se svaki dan ponovo čudim kad vidim da razumije ama baš sve što mi pričamo.
    tako da se ništa ne brineš

i danas sam skužila da zna pokazati 11 dijelova tijela, i to i na sebi i na drugima :shock:

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i danas sam skužila da zna pokazati 11 dijelova tijela, i to i na sebi i na drugima :shock:
    Za toliko dijelova tijela niti ja ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trenutno sam skroz izgubljena, svi spavaju, i zara i margita i MM. ne znam kud bih sa sobom

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Kako ne znaš: oci, noc (nos), u(s)ta, jezit (pa se još lijepo isplazi ), zubiiii, usi, ob(r)azi, (lij)epa gjava, tosa (kosa), jutice (rukice), p(rs)tici, noga, duza (guza), pupa(k), pita (pika) ...
    Vidiš da znaš

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj blis prvotno napisa
    Kako ne znaš: oci, noc (nos), u(s)ta, jezit (pa se još lijepo isplazi ), zubiiii, usi, ob(r)azi, (lij)epa gjava, tosa (kosa), jutice (rukice), p(rs)tici, noga, duza (guza), pupa(k), pita (pika) ...
    Vidiš da znaš

Pika sve to pokaze,ali nista ne izgovara!
    A omiljeni su joj biribici(prstici na nozicama),stopalca(pa se jos i ljube ,a to je teramo da pokaze ,jer joj korigujemo sedenje kao zabica) i kolena.Za kolena imamo celu scensku izvedbu tj komad sa pevanjem i tapkanjem
    "Imam levo,imam desno,imam jedno imam dva
    to su moja ,to su moja slatka mala kolena"
    Ja pevam i pljeska po kolenima,a ona me ,kezava,prati

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

OFF TOPIC: Nasa Pika je od pikapolonica iliti bubamara

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vještičica me lijepo podsjetila na dijelove tijela , a Lutonjičin post me natjerao na razmišljanje. Nisam je još podvrgla testu dijelova tijela, ali sam se sjetila da stvarno neke dijelove pokazuje i na sebi i na drugima, neke samo na sebi, a neke samo na drugima. Recimo uši pokazuje samo Đudi (majmunici). A danas je kažiprstom takla vrh svog nosa. To je test za nešto kod odraslih, ako se ne varam?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za ravnotežu, tako nešto....

margiti je u zadnjih dva dana glavna riječ "neću". vjerujem da je jedva dočekala da to može izgovoriti zari koja ju konstantno gnjavi sa svojim maženjem i navlačenjem i razvlačenjem... i nikad ne sluša kad joj kažem da nešto margiti smeta, a sad joj margita sva ponosna kaže "NEĆUUUUUUUUU"

danas ima novu riječ : KUA iliti mama daj kruva što si škrta

bili smo danas u onoj kleti bunčić, curama je bilo super zbog hrpe životinja, a meni i MM-u jer smo svi zajedno (a dugo nismo proveli dan nas 4 zajedno, a bez ikoga drugoga)
    sala i švedski stol su meni užas, ali dobro dođe ako ti se ne da kuhati

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    OFF TOPIC: Nasa Pika je od pikapolonica iliti bubamara
    Je li joj Pika forumsko ili pravo ime?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bok cure,
    sorry kaj vam ovak upadam al trebala bih savjet vas iskusnih mama proljetnica.
    Naime zanima me kak ste s bebama prošle godine na moru. Sve žive preporuke su da tak malo dijete ne ide na sunce i da se ne maže nikakvim kremama protiv sunca. Pa kako to onda izvesti ako ste na plaži sa starijim djetetom? Mislim imamo hlad, šumu na plaži al dal to doista znači da bebe nikako na sunce?
    I jeste li ih kupali u moru?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala lutku Piku, ali ne od pikapolonce, nego baš od pike (točke)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubi, ja ti ne bum baš od pomoći. margitu sam namazala, pa je dobila odvratnu kožnu reakciju i prestala sam ju mazati. pa sam ju stavila u more, i dobila je još goru rekaciju.
    uglavnom, cijelo ljeto smo izbjegavali i sunce i mazanje i more. i pelene, bila je uglavnom gola.
    koža joj se smirila tek s dolaskom ejseni
    i nisam mogla sama s njih dvije na plažu, uvijek je morala biti s nama barem još jedna odrasla osoba.
    nije bilo baš neko bajno ljeto.
    ali će ovo biti bolje :D

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uff, nije ti bilo lako ni bajno onda. nadam se da ćete ove godine sve nadoknaditi.
    Baš me zanima što će i druge curke reći.

I neću biti sama s njima. Iskreno ne bih se nikada upustila u taj pothvat(barem ne u ovoj dobi u kojoj su sad)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daaaaaaa, ja sam prošlo ljeto pristala na tjedan dana s mojima i tjedan dana sa svekijima, jer sama nisam mogla (MM je imao samo 2 tjedna godišnjeg, a obje bake imaju apartmane na moru i blesavo mi je to ne iskoristiti). ta 2 tjedna s jednima pa s drugima mi je bio najveći kompromis u životu i jako sam sretna da ga ovo ljeto ne moram ponavljati. potpuno sam spremna i sposobna biti sama na moru s curama. jedva čekam :D

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo se kupali i mazali sa Vichyevom kremom 50. I sve je bilo ok!
    nismo išli na najjače sunce, ali ujutro i kasno popodne je u redu. Mislim.

sreno!

Ima temp već treći dan, danas je dobro, noćas je bilo preko 39

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bubimira, mazala sam je i kupala u moru, a na suncu smo bili samo navečer i ujutro. Zapravo i u podne ako smo tada imali zakazan sistematski ili morali nešto obavljati. :/ Ako sam imala prilike, u dubokom hladu sam je držala i za najvećih vrućina.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lutonjice citam i smijem se - curke nam govore istim jezikom. i L je luda za kruhom. Moze nakon sto je pojela cijeli pileci batacic s mrkvom i tjesteninom jos pojesti gotovo cijelu snitu kruha (i mekano i koricu-super zbog zubi, za sad izbija 7.)
    a ima i novu rijec MUA - naime, imali smo muhu koju smo masuci krpama pokusavali otjerati na sto je L vristala od smijeha :D
    sad prvo kad se probudi kaze MUA ili PAAK (iliti park) , a ne vise mama :D
    pozdrav svim proljetnicama

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •