ivana zg što se tiče BCGa nama su u rodilištu rekli da se dobija samo po rođenju, ne revakciniše se i nema onih proba kao nekada jer se smatra da sa današnjim uslovima života ima jako malo šansi da dete oboli od TBCa. Tako da nama niko nije ni gledao taj ožiljak od vakcine niti se on Nađi vidi.
Mi smo probali jogurt sa 12 meseci i dobila je koprivnjaču od njega, tako da ne jede nikakve mlečne proizvode. Homeopat mi kaže da je to najverovatnije zato što su je hranili adaptiranim u porodilištu
Na drugu hranu za sad nema reakcija, od nedavno klopa ribu i sviđa joj se. Jaja ćemo probati ovih dana.
Prošle nedelje je imala temperaturu 3 dana po ceo dan i ma koliko se nadala da izbegnemo doktorku, treći dan smo otišli. Sa vrata nas je napala zašto nismo bili na sistematskom sa godinu dana, zakasnili smo za MoPaRu Nije ni pitala šta je detetu, odmah je počela da nam drži pridiku. Vadili smo krv i ispostavilo se da je neka viroza, ali joj je hemoglobin bio jako nizak i odmah nam je dala gvožđe u sirupu. Naravno dojenje je krivo što neće ništa da jede pa joj je krvna slika loša. Ispratila nas je sa: Majka, to vaše dojenje mora da se završi, sad je stvarno dosta. Dva dana sam se nervirala zbog toga, sad sam se skulirala. Činjenica je da Nađa slabo jede (zadnju sedmicu nije imala niti jedan jedini obrok, ali računam bila je bolesna sa upaljenim grlom) ali zato je dobro da imamo dojenje.
Menga-prva došla 3 meseca posle poroda, druga 6 meseci posle poroda i od tad su redovne-baš sam baxuz :/
Inače Nađa bi hodala ali ne pušta se još, po kući je savladala sve uz nameštaj a u parku više ne želi da puzi već mi se drži za nogavice.
Još za kraj da se pohvalim, rečnik nam se proširio: ala (hvala), aa (draga), kad je pitam gde je medi oko kaže: ovde, i naravno za sve što je pitamo odgovor je: neće!!!!