-
Od poroda pa sve do prije par tjedana moje ionako osjetljive ruke su bile nevjerojatno suhe. Preucestala pranja kada nisam mogla koristiti rukavice uzela su danak i u biti sam, kad sam odlucila upitati lijecnika za misljenje, shvatila da je bilo krajnje vrijeme konsultirati se s njim. Dijagnoza - kontaktni dermatitis. Doslo je bilo i do ragada na vrhovima prstiju. Uopce me vise nija zabrinjavao estetski aspekt to problema, nego prakticni, jer su jagodice prstiju bile najranjivije.
Kako sam negdje u to vrijeme dijagnoze koristila za bebu kupku i losion za tijelo na bazi tekuceg parafina, primjetila sam prva poboljsanja, no ona su ugavnom bila kratkog vijeka. Istinsko poboljsanje desilo se pojacanim unosom omega masnih kiselina u organizam (masna riba, lanene sjemnke, ulje bogata omegama), a pokusavam piti i sto vise vode.
Dok god sam pokusavala naci rjesenje u vidu kreme za ruke, nije islo. (Mislim da sam cak i ovdje na forumu trazila savjet koju kremu za ruke koristiti.) Tek kad je problem dobio ime i kad sam ga krenula rjesavati iznutra, stvar se drasticno popravila vec u roku od 15tak dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma