Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Swaddle

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Swaddle

Drage cure,

Ima li tko iskustva sa tzw. swaddleom?
    Naručivala sam neke stvari sa Amazona i primjetila to - odmah sam išla tražiti po forumu jel to netko ima i kakva su mišljenja, ali nisam ništa našla. Možda zato što ne znam kak se to zove na hrvatskom?

U svakom slučaju voljela bih čuti vaša mišljenja!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jel' to ona dekica za umotavanje sasvim male bebe?
    Mi smo se umotavali prvih mjesec ipo, jedino je tako mogla zaspati.
    Ja sam bila teški protivnik takvog zamotavanja djeteta, jer sam smatrala da to sputava bebu u normalnim pokretima, da je zastarjelo i svašta nešto... Ali jednu noć više nisam znala šta bi od muke zbog njenog neutješnog, umornog, pospanog plača... Tražeći razlog nespavanju pročitah negdje da zamotavanje baš i nije toliko van pameti, jer su bebe stisnute u trbuhu i na to su navikle.
    Tako da sam je zamotala u običnu flanelsku dekicu. Kad sam vidjela kako je zaspala, prestala sam se protiviti.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

e da da to je to!
    I meni to zgleda na prvi pogled prilično stravično, ali frend je s tim rješil puno neutješnog plakanja bebe (a beba je dojena, mažena i pažena)...
    A na Amazonu je to nekih desetak dolara, s time da na žalost ne šalju overseas, ali budem se snašla prek frendova u Americi.
    Jer je to dosta zgodno skombinirano, kao vreća, pa onda možeš zamotati i čičkom zalijepiti, a možeš i otvoriti ak vidiš da bebi to ne odgovara, pa služi kao vreća.
    Za tak male novce ja bi to rado imala doma za svaku sigurnost!

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je patronažna rekla da bebe vole spavati stisnute, a ja sam eksperimentom i sama došla do tog zaključka. Nisam je zamotavala ničim posebnim, nego bih je zamotala u dekicu ili bi je stisnula između 2 jastuka ili tako nekako. Spavala bi puno mirnije i dulje ako je bila stisnuta nego ako je imala puno mjesta oko sebe. Pričam o bebi staroj 1-2 mjeseca.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam nedavno čitala knjigu 'Najsretnija beba u kvartu', uglavnom, tamo imaju koraci kako bebi olakšati grčeve, i jedan od njih je baš umatanje u takvu dekicu...
    mi je nismo imali, ali ono što sam primjetila je da, kada bih ga stavila u sling (i naravno, čvrsto stisnula) bi zaspao u roku od 10ak min, u potpuno blaženom stanju. zbog toga mi se i čini da to može biti istina, da bebama paše da su tako stisnuti...jer do jučer su bili.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Curke, podižem temu samo da kažem jedno:
    BOG BLAGOSLOVIL SWADDLE :D

Naručili smo ga ... onak... za svaki slučaj, a sada ... znači mi sve na svijetu. Iako moram priznati da kad je zamotavam znam pomisliti... ma je li to OK?? Kad vidim kako je Tara zadovoljna znam da sigurno ne griješim.

Inače, što se tiče samog zamatanja, kada sam se učila dojiti u bolnici, jako su me smetale bebine rukice - jer tada nije znala zinuti jako, ja nisam znala ubaciti dojku... učile smo se... i onda još te njene rukice koje veselo mlataraju i guraju moju ruku koja pokušava ubaciti cicu. Pojavila se jedna draga sestra koja je uzela tetra pelenu i zamotala je. Tarica se istog trena zadovoljna smirila i uspjela sam ubaciti cicu. Kako sam sretna bila!!! Od onda nam je dojenje krenulo.
    (inače sestra mi je rekla da je to naučila od Romkinja koje su rađale kod njih u bolnici. Vidjela je kako ih zamataju i kako su bebe smirene nakon toga)

Navodno dok su smotani umire se jer ih to podsjeća na to kako je bilo u maminom trbuhu. Jer smotana je i naštekana na cicu - dakle nije ostavljena sama!!! Ma super.

Ja sam najprije mislila da kada je prvi put zamotam da će se jako meškoljiti i pokazivati jasne znakove da je izvadim van. Niti govora. Mir božji. Kao kada ja legnem u toplu kadu (za koju psiholozi kažu da isto ima veze sa vraćanjem u plodnu vodu , tj. mir koji smo imali kod mame u trbuhu )

Danas je naravno dojim bez swaddlea, ali ga koristimo za umirivanje prije noćnog spavanja, a danas smo ga upotrijebili i za dnevno jer bubica nije mogla nikako zaspati čak ni nakon 3 sata na cicki. A trebalo joj je sna, jer se vidjelo da joj se oči zaklapaju od umora, ali da joj treba JOŠ nešto.
    Čak je i zaspala par puta na par minuta, ali bi se odjednom trgla...
    Eto sad već spava sat i pol što nam je rekord svih rekorda za dnevno spavanje i ja sam odjednom zbunjena što mogu uopće prići laptopu.

Poželila sam podjeliti svoje iskustvo sa vama jer vjerujem da ima puno mama kojima bi zamotavanje pomoglo!
    Sa engleskog Amazona BTW šalju i u Hrvatsku, a ja ga planiram odnjeti šnajderici da skine kroj pa da ih sašije par komada još.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    a ja sam eksperimentom i sama došla do tog zaključka. Nisam je zamotavala ničim posebnim, nego bih je zamotala u dekicu
    isto ovako. takodjer nosenje u marami.
    pomoglo nam je u trenucima grceva.

Svea, drago mi je zbog vas.

a za cure koje ne mogu naruciti z nekog razloga, mogu bez problema umotati bebu u dekcu ili nosit u marami ili slingu

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oh da! Sling blagoslivljam od prvog dana Samo je u njemu htjela spavati preko dana. No bile su užasne vrućine (sad prije par dana)... a i moram priznati kao novopečenoj majci trebalo mi je bar 30 minuta na dan da draga curica nije naljepljena na meni... Čak ni kod tate u slingu nije išlo!!!
    I tu je swaddle pomogao jako!

Inače leonisa, čitala sam tvoje postove na tematici duda i pomogla si mi da učvrstim odluku koliko je važno ne dati dudu. Djelim mišljenje. Sorry na off topicu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •