babyiris prvotno napisa
abonjeko prvotno napisa
Razgovarala sam s roditeljima na ovu temu, inače grezi mesojedima i pitaju me zašto bi se uskraćivali u uživanju. Tvrde kako oni ne žele živjeti sto godina i da ne vide razlog zašto bi se odrekli nečega što jako vole???!!!!
Ja im na to odgovaram kako niti ja ne želim živjeti sto godina, ali isto tako ne želim u 60.-toj ležati po bolnicama metastazirana... Želim uživati u životu, a zdrava hrana i se što ide uz to će mi to omogućiti!!!!
Oprosti, ali čemu ovaj boldani dio? Ne vidim razlog zašto bi se prehrana uvijek povezivala sa zloćudnim bolestima.
Takve me izjave duboko odbijaju od deklariranih jednih ili drugih. Ne može se gledati tako slijepo i u jednom smjeru. Za svako stanje ljudskog organizma odgovara višestruki niz čimbenika, a ne samo način prehrane. Ovdje zaboravljaš ogromne količine stresa koje opet imaju svoje posljedice u nekom negativnom smjeru, koliko se god zdravo hranili.
Osobno od osnovnoškolskih dana gajim ljubav prema bezmesnoj prehrani s fazama u svim smjerovima, ali se nikad ne bih deklarirala i okomljavala na druge busajući se u prsa da je samo ono što ja činim ispravno i zdravo. Naprotiv, nastojim poput spužve upijati iskustva drugih, nekad više,a nekad manje uspješno i zadovoljno.
babyris, hajde ponovno pogedaj moj post i vidjet ćeš da nisam boldala taj dio, sama si za izboldala
I ne gledam slijepo, samo se nisam htjela "širiti" jer ovdje govorimo o prehrani :/ ... Vjerovatno bi bilo bolje da sam boldala dio u kojem govorim "zdrava hrana i sve što ide uz to"... a na to mislim stres, alkohol, pušenje, brz način života, itd., itd...
I apsolutno ne vidim koji dio mojeg posta dijeli ljude na skupine ili deklarira ili se okomljava na mesojede :?
Ja sam iznijela ono što ja radim, dala sam savjet, ako ga netko neće prihvatiti - ne mora!!!!
A kada me već vučeš za jezik svakako želim reći da nije sve u prehrani, da nas isključivo zdrava prehrana neće spasiti od gama zračenja iz svemira koje nas pogađa svaki dan. I samo jedna zraka u krivo mjesto može izazvati tumor...i nema načina da se zaštitimo od svega toga.... tu nam ne može pomoći niti manjak stresa, niti zdarav hrana, niti najsavršeniji način života!!!!! :/