Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: HZZO i neplaćeni porodiljni

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno HZZO i neplaćeni porodiljni

na neplacenom sam porodiljnom do 3. godine, na HZZO-u nam kazu da se ne mogu prijaviti za zdravstveno preko supruga, nego da ga ili moram sama uplaćivati, ili mi ga poslodavac mora plaćati, ili se moram prijaviti kao nezaposlena.
    tko je u pravu, i ako mogu preko supruga, molim da mi linkate taj clanak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nitko?
    cure koje su na neplaćenom trogodišnjem, kako je bilo kod vas?

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mene ovo jako zanima, ali, nažalost ne znam odgovor.
    Koliko se sjećam onoga što sam pročitala na forumu, možeš se prijaviti preko supruga ili sam uplaćivati, ali ove 2 solucije se sigurno nisu spominjale.
    Ići ću ovih dana do HZZO-a, pa ću ih pitati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, meni su u hzzo klovićeva rekli ovako kako gore piše i naglasili da NE MOGU preko supruga.
    a ja mislim da nemaju pojma i čekam da mi netko linka članak pa da se idem svađati :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neznam odgovor , al nazovi besplatni tel. HZZO 0800 7979 te pitaj, sigurno ce ti dati odgovor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na njega se nitko ne javlja :/
    poslala sam mejl glasnogovornici

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    eto, meni su u hzzo klovićeva rekli ovako kako gore piše i naglasili da NE MOGU preko supruga.
    a ja mislim da nemaju pojma i čekam da mi netko linka članak pa da se idem svađati :/
    1000 puta sam doživjela da više ljudi iz jedne institucije daju različite informacije, pa bi stvarno trebalo pitati negdje drugdje.
    Javit ću što kažu ovi iz Zadra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobila sam centralni ured, kažu da naravno da mogu preko supruga, ali ako ne daju u područnom, da pošaljem pismeni upit u centralu i da će im oni poslati naputak kako se to radi.
    mislim, stvarno :shock:

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno da se možeš prijaviti preko supruga, reci im tamo da ne pričaju gluposti!
    Ja sam se prošlog mjeseca upravo na taj način prijavila na zdravstveno preko supruga, trebao mi je samo obrazac, odluka firme u mirovanju ro i vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam bila prijavljena preko supruga.
    morala sam samo priložiti rješenje poslodavca u kojm piše da sam u mirovanju.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hej, pa naravno da može preko supruga, i to bez plaćanja.

a upute su ti i na Rodinom portalu http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2041

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam se nabrijala i otišla u podružnicu i nisam se dala. nakon "konzultacija s kolegicom", rekli su mi da sam u pravu i prijavili me preko supruga.

problem je u tome sto su oni meni tumačili da sam nezaposlena jer me poslodavac odjavio s hzzo i mirovinskog, te da moram čekati rok od 30 dana kako bih se mogla prijaviti na zdravstveno za nezaposlene, a ja sam njima tumačila da me poslodavac odjavio jer jer je to neplaćeno mirovanje, a da ja i dalje imam svoj neraskinuti ugovor o radu na neodređeno i nisam nezaposlena.

uglavnom, sve koje će ubuduće zezati, budite ustrajne i nek se konzultiraju s kim god moraju, ali mama na neplaćenom rodiljnom IMA pravo na zdravstveno osiguranje preko supruga, i to NE kao nezaposlena (kako bi vas oni htjeli voditi)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ih države. Svaki HZZO svoju politiku vodi. Svim tim trudbenicama koje ne kuže zakone, a rade s njima, dala bih otkaz.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da imaš pravo na osiguranje preko supruga,ali je mene prije 6 i pol godina Ina(u kojoj mi muž radi) glatko odbila,jer to ide preko njih i oni plaćaju taj doprinos.Uglavnom,mom mužu se nije dalo natezati i reko mi je da uzmem novce i platim to i plaćali smo svaki mjesec nekih 300-400kn(ne sjećam se više cifre) a da sam znala ovo što sad znam..... sigurno ne bi plaćala.
    Ti NISI nezaposlena,tebi samo miruju prava iz radnog odnosa i kao takva se ne možeš prijaviti na burzu.Ti si i dalje zaposlena,u firmi ti čuvaju radno mjesto i moraju te primiti natrag.Dopust možeš prekinuti i prije isteka ,ali nakon što jednom prekineš više ne možeš nastaviti.
    Ono što sam ja skužila prije sedam godina kad sam ja rješavala papirologiju za neplaćeni dopust je da u ovim našim institucijama nitko živ nema pojma o ničemu.Ja sam nekoliko puta bila kod ravnateljice Zaprešićkog HZZO-a i svaki put dobivala odgovore tipa;ne znam,nisam sigurna,dajte to još provjerite :shock: a žena je pravnik,ma grozno.Na koncu mi je donekle relevantne podatke dala inspektorica rada pri našoj općini i to sam ju danima tražila i čekala s bebom u kolicima,jer je žena uglavnom bila na terenu,al je na koncu kad sam ju ulovila imala najfriškije zakone po kojim sam se onda ravnala,jer ni u mojoj firmi nisu imali pojma kako postupiti pošto sam ja bila jedina trudnica nakon dosta godina i definitivno jedina koja se odlučila na neplaćeni dopust.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •