Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: POTEŠKOĆE S NAKNADOM ZA BOLOVANJE

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno POTEŠKOĆE S NAKNADOM ZA BOLOVANJE

Molim Vas djevojčice za pomoć
    naime prijateljica radi u zg muzeju ima problema s naknadom, plaća joj je bila skoro za ćetvrtinu veća od naknade za bolovanje, ja sam mislila daje održavanje trudnoće 100% bolovanje eh sad bilo kakvi savjeti isl, dobro dođu...
    :?
    tnx

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kolika joj je plaća?

Naknada za bolovanje je max. 4250 kuna.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Kolika joj je plaća?

Naknada za bolovanje je max. 4250 kuna.
    .....odnosno da nadopunim Juroslava, naknada za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći iznosi 100% plaće ALI NAJVIŠE DO 4250 kuna /mjesečno.

Znači, plaća joj može biti i 20.000 kuna, ali će za vrijeme trajanja bolovanja uslijed komplikacija u trudnoći dobiti max 4250 kuna mjesečno.

Delimitirana je SAMO rodiljna naknada za prvih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Molim informaciju i za mene! Zanima me koliko redovno HZZO isplaćuje naknadu jer ja još čekam onu od 2mj!

Zvala sam na besplatni tel i žena mi je rekla da oni isplaćuju krajem mjeseca?! Prokomentirala sam, znači sa mjesec dana zakašnjenja, ali me spljuvala da nije to kašnjenje, da ne mogu isplaćivati unaprijed... :?

Sad ja pitam ko je tu lud? Ako naknadu za ožujak isplaćuješ krajem travnja, nije li to mj dana kašnjenja?! I je li to stvarno tako? Zna li netko tko trenutno prima naknadu radi komplikacija? Pliz, pliz! :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana ako se radi o prvoj naknadi onda postoji vjerovatnost da kasni zbog obrade, inače kasnije uplate kad krene su redovite samo ta prva ponekad zna kasniti!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala Božana, a jel stvarno da tek krajem mj sjedaju? Jer ja sam plaće puštala prema kolektivnom do 5.u mj. pa mi je ovo sad šok.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, negdje oko 20-tog!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Morat ćemo se snaći... U svakom slučaju, hvala na brzom odgovoru!

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala puno na brzom odgovoru...
    da stvar je limitacije..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Ana28 prvotno napisa
    Molim informaciju i za mene! Zanima me koliko redovno HZZO isplaćuje naknadu jer ja još čekam onu od 2mj!

Zvala sam na besplatni tel i žena mi je rekla da oni isplaćuju krajem mjeseca?! Prokomentirala sam, znači sa mjesec dana zakašnjenja, ali me spljuvala da nije to kašnjenje, da ne mogu isplaćivati unaprijed... :?

Sad ja pitam ko je tu lud? Ako naknadu za ožujak isplaćuješ krajem travnja, nije li to mj dana kašnjenja?! I je li to stvarno tako? Zna li netko tko trenutno prima naknadu radi komplikacija? Pliz, pliz! :?
    ovisi kojeg datuma si predala doznaku. ako si npr za 2 mj predala 6.3. onda će ti isplatit u 4 mj. do 5-og u mjesecu treba donijet papire, ako želiš isplatu krajem mjeseca

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Još jedno pitanje: ako je naknada za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći limitirana na 4.250 kn, da li to znači da mi je automatski prosjek za prvih 6 mjeseci porodiljne naknade?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da,ako si na bolovanju 6 mj. (ili više) prije otvaranja porodiljnog .

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    Još jedno pitanje: ako je naknada za bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći limitirana na 4.250 kn, da li to znači da mi je automatski prosjek za prvih 6 mjeseci porodiljne naknade?
    ako mislis, da li ti je automatski ISTI prosjek za satnicu u prvih 6mj porodiljnog onda je odgovor DA - samo moras tete u HZZOu podsjetiti da si donijela vec ER-1 obrazac sa satnicom i da ti to koriste za prosjek naknade

ako je pitanje da li ti je 4250kn naknade prosjek koji ces dobivati na porodiljnom onda je odgovor NE. naknada na porodiljnom dopustu do prvih 6mj je delimitirana i racuna se prema prosjeku satnice PLACE sa obrasca ER-1 u koji ne ulazi naknada sa komplikacija u trudnoci.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uf, Saska7 hvala na odgovoru, ali mi je to i dalje malo nejasno (plavuša u glavi, što ćeš ).

Pretpostavimo da imam plaću 5.000 kn. Odem na očuvanje trudnoće (vrlo vjerojatni scenario, bolujem na štitnjaču). Znači - do poroda primam 4.250 kuna (jer je to maximum) sa HZZO-a.
    Ali koliko sam shvatila iz tvog posta, prvih 6 mjeseci porodiljskog dopusta ću primiti svih 5.000 kuna jer mi naknada za koplikacije u trudnoći NE ulazi u prosjek?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

tako je
    kad otvaras komplikacije nosis na HZZO ER-1 obrazac na kojem je ispisana satnica
    oni isplacuju naknadu place prema satnici, ali mx 4250 dok god si na komplikacijama.
    kad otvaras porodiljni (jer se to posebno otvara) kazes da si predala obrazac prij otvaranju komplikacija i da ti koriste satnicu sa njega.

novi ER-1 se predaje samo u slucaju da si se izmedju otvaranja komplikacija i porodiljnog vratila raditi.

jel sad jasnije?
    (ja sam farbana trudna plavusa pa miljon puta citam svaki post dok ne shvatim o cemu je rijec i apsolutno te kuzim)

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Saska7 - ma jasno ko dan! Thx!

(čini se da će ipak biti nešto od mene )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bok svima, ja sam radila 3mj i dalje sam prijavljena zaposlena sam ali nakon tri uplacene place sam otisla na komplikacije ili bolovanje..ako uzimaju prosjek od 6 mj.. kolko cu onda ja dobiti bolovanje ako su mi uzeli obracun za samo dvije uplate..to jest dva mjeseca rada :?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj velika prvotno napisa
    bok svima, ja sam radila 3mj i dalje sam prijavljena zaposlena sam ali nakon tri uplacene place sam otisla na komplikacije ili bolovanje..ako uzimaju prosjek od 6 mj.. kolko cu onda ja dobiti bolovanje ako su mi uzeli obracun za samo dvije uplate..to jest dva mjeseca rada :?
    da bi ti se racunao prosjek placa moras biti zaposlena minimalno 12mj u komadu prije otvaranja komplikacija ili 18mj tokom prethodne 2 godine. tako da zaposlenje od 3mj nazalost ne ulazi u ovu opciju nego mislim da ti je naknada minimalna - onih cca800-900kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •