U dvorištu imam lijepu travnatu površinu zamišljenu da mi po njoj skaču klinci, da prostru dekicu, rade šator, i tako to. Međutim, kako se prije nas u toj kući samo povremeno živjelo, tu su se udomaćile mačke, i navikle su u dvorištu obavljati nuždu. Svaki dan pokupim po nekoliko drekeca (jučer 6), koliko puta su piškile ne želim ni pomisliti. Jutros je mm poludio kad je vidio da su mu tijekom noći mačori 'obilježili' auto (prašnjav auto, pa se fino vidi kako se cijedilo).
Ima li kakvo neškodljivo (i za mačke i za djecu) i jeftino sredstvo koje bi spriječilo takve aktivnosti? Jednom davno sam kupila nešto kao 'Katzen und hunde stop' i pošpricala time ulaz u haustor da mi ne ulaze piškiti unutra, ali mi je ostalo u sjećanju da to nije bila baš velika boca, a bogme ni baš jeftina, pa se bojim da bih bankrotirala da time zalijem cijelo dvorište. A nisam sigurna koji je sastav tog sredstva bio, ako je neka kemikalija (a smrdilo je i meni) ne bih voljela da mi klinci s time dolaze u dodir.
Valjda je jedino trajno rješenje nabaviti psa, ali pogotovo za mm to ne dolazi u obzir, a i tada sam samo jedne dreke zamijenila drugima, jedino možda u manjoj količini.