Kao prvo, ne mogu vjerovati da pokrećem ovakav topic. Odrasla sam i živim u totalno sredini za koju sam bila uvjerena da je prodojeća. Stariju sam kćer dojila do skoro druge godine, od čega je prvu godinu dana gotovo samo sisala, jer je bila (i ostala) slabo zainteresirana za drugu hranu.
A onda je došao VilenjakTaj dečko je od prvog dana fasciniran hranom. Kad god vidi da se jede, vrišti dok i on ne dobije. Pojeo bi sve što mu dođe pod ruku tako da ga uopće ne moram hraniti. (Sve pojede sam, i onda traži još.)
Problem se javio u vidu rodbine -- i, pod njihovim utjecajem mm-a -- koji tvrde da on mora biti užasno gladan kad toliko jede, a ne deblja se. Naime, dječak je dosta sitan - u prosjeku je nakon drugog mjeseca života dobivao po 250 g mjesečno i s 9 mjeseci ima jedva 8 kila. Jako je aktivan, pa sam to pripisivala njegovom puzanju od 6. mjeseca života, ali sad sve više sumnjam da nije možda stvarno gladan. :? Naravno da me svi uvjeravaju da jest, jer zašto bi toliko jeo da mu je moje mlijeko dovoljno? A istovremeno sumnjam da mu dohrana može ponuditi dovoljno hranjivih tvari... Što da radim?
Inače, nije ni upola toliko zainteresiran za dojenje, pa to uglavnom odrađujemo pred spavanje i noću, kad je mir i tišina. (Imamo oko 4 dnevna i 3 noćna podoja.)

Taj dečko je od prvog dana fasciniran hranom. Kad god vidi da se jede, vrišti dok i on ne dobije. Pojeo bi sve što mu dođe pod ruku tako da ga uopće ne moram hraniti. (Sve pojede sam, i onda traži još.)
Odgovori s citatom
Ma da, i ja obozavam jesti -- sto se vidi iz prilozenog. Ali brine me sto me sad svi tjeraju da ga stalno hranim, jer je "gladan". Zar je stvarno toliko gladan? Zar mu je mm toliko nedostatno? I malo se pribojavam da ne prestane sisati, koliko je ravnodusan prema sisanju a odusevljen drugom hranom.

A najvjerojatnije jedu taman koliko im treba.
A nema ni godinu dana.