Stranica 14 od 15 PrviPrvi ... 412131415 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 708

Tema: Porod kod kuće

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Nije baš tema, ali vi bi mogle znati (pokušavam saznati na više topica pa nikako da dobijem odgovor)

Koja je razlika i da li uopće ima razlike između rezanja pupčane vrpce nakon što prestane pulsirati i čekanja da se porodi posteljica pa onda rez?

Znam da je tu u pitanju krv koja pripada bebi i da joj, najblaže rečeno, kompliciraju početak vanjskog života tim preranim rezanjem....

Ovo mi je jako bitno jer je moj J mijenjao krv zbog hiperbilirubinemije, a pedijatar na SD kaže da će se najvjerovatnije scenario ponoviti i kod druge bebe.... Želim bebici maksimalno pomoći....
    Evo upravo našla topic s temom

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=75330

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    vani ti to funkcinira tako da hitna kola čekaju ako zatreba ispred kuće
    nije istina.
    u nizozemskoj je uvjet da od kuce do najblizeg rodilista ima max 20 min voznje autom.
    prvi put cujem. :?
    ja sam rodila u nl i bila sam više od 20 min od bolnice.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda sam nesto pomijesala, valjda se radi o nekoj drugoj zemlji.

ali nije ti ni hitna stajala pred vratima, zar ne?

kad si odabrala porod kod kuce, jesu li ti postavljali neke uvjete tog tipa?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    onda sam nesto pomijesala, valjda se radi o nekoj drugoj zemlji.

ali nije ti ni hitna stajala pred vratima, zar ne?

kad si odabrala porod kod kuce, jesu li ti postavljali neke uvjete tog tipa?
    ma kakva hitna pred vratima!
    iskreno, ne vjerujem da postoje neka ograničenja tog tipa, ili je infrastruktura bolnica možda takva da je sve pokriveno (premda ne tak da je na svakih 40 minuta bolnica), ipak je to mala zemlja, gusto naseljena i s dosta velikih gradova, ravna k'o tanjur , tak da ni nemaš područja tipa otok do kojeg ti treba četiri sata trajektom ili vrh velebita di te zamete snijeg, pa ne možeš nikud...
    samo postojanje babice koja obavlja porode na nekom području, pretpostavljam, podrazumijeva da se oni i mogu obavljati bez nekih dodatnih "ali". Naravno, babica te "prati" kroz trudnoću i ako dođe do komplikacija upućuje na bolnički porod.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ja sam iščitavjući sve postove, ipak ostala pri svom: sljedeći porod je kod kuće. Naravno, ostaje mi još da zatrudnim, i tu sam. Na ovo me nagnala prijateljica koja je nekidan rodila svoje prvo dijete, te mi je javila to iz bolnice. Ona ima 33 godine, i jedno je hrabvro, divno i senzibilno stvorenje. Dok smo pričale zaplakala je(bilo je to 1 sat nakon poroda), ja mislila od uzbuđenja, a ona je plakala od duševne patnje koja ju je zadesila. Da ne mislite, porod je prošao ok, ono ok u BiH uslovima: pucanje vodenjaka, indukcija, ležanje na stolu, vezanje nogu i slično. Međutim, nju je pogodilo to da jedan takav poseban događaj u njenom životu je bio tako odvratan, prožet stalnim uplitanjem, gledanjem svega i svačega, pa čak i kada su ženi prije poroda rekli da joj je beba vjerovatno umrla. San hladan stav osoblja bolnice prema porodiljama, svi oni procesi kroz koje prođete a koji su tako isplanirani i surovi, sve me to odredilo da zaista pokušam roditi kući, uz svoh muža, svoju djecu, dobru prijateljicu i ginekolaoga kojeg ću na to nagovoriti. Ovo zbog toga jer babice ne mogu pomagati, a ne želim da neko ostane bez posla zbog mene.
    I zato ću čitati sa uživanjem sve priče o prorodu kod kuće, i molim one koje su ih i same prošle, da pišu i o onim stvarima koje nisu bile ok, šta bi promjenile da mogu i šta nam ostalim mogu savjetovati u nekim nepredviđenim situacijama koje su ih zadesile. Samo znaje pomaže, a ovje nema puno teorije, empirija je čudo, a dalje, uvijek, ali baš uvijek postoji ono nešto što ljudski um nikada ne može predvidjeti niti spriječiti.
    I na kraju, kako je mikka rodila, nešto ne mogu da nađem?!!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kailash,
    hvala puno na uputi, neke sam čitala i ranije, ali svejedno, opet su jednako interesantne.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

super je imati sve linkove na jednom mjesto :D
    jel' mozda ima negdje i prica od puhice?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    Ne znam je li puhica imala priču baš na pričama s poroda, meni se čini da sam ju čitala negdje u sklopu neke druge teme.

Ispiričavam se ako sam koji kućni porod preskočila, trenutno sam se mogla sjetiti samo gore navedenih

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    budem ju napisala uskoro, vidim da mi ta domaća zadaća ne gine!
    svaki je porod drugačiji, a svaki kućni porod na drugačiji način predivan, tako da ću se potruditi, možda nekom bude od koristi!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još tri priče iz forumske dijaspore koja su objavljena i na portalu:

Zoranina

Nelitzina

Lillyna

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve ovo što sam pročitala o porodu kod kuće mi zvuči prekrasno tako da sam već sada (a još nisam ni među trudilicama) odlučila roditi doma...sve mi se čini da ću sve svoje nekamo otpraviti i pozvati samo 2-3 ženskice za koje sam sigurna da nebudu paničarile

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Fae prvotno napisa
    Sve ovo što sam pročitala o porodu kod kuće mi zvuči prekrasno tako da sam već sada (a još nisam ni među trudilicama) odlučila roditi doma...sve mi se čini da ću sve svoje nekamo otpraviti i pozvati samo 2-3 ženskice za koje sam sigurna da nebudu paničarile
    pametna strategija!

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ni ja nisam opet trudna, al streber mora sve unapred da pripremi ima li ikog iz Beograda ko ima savet/babicu/sta god za porodjaj kod kuce? zasad samo sanjarim o tome

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naseg I. rodila sam u VZ, i bilo je to lijepo iskustvo.
    Ali ... tjedan dana prije rodenja, dobila sam lazne trudove. Dok smo tako pospani u sred noci lezali u krevetu sa stopericom u ruci, razmisljajuci, kad bi bilo pravi tren da vozimo u rodiliste, stalno mi dolazilo da u ovom prelijepom stanju punom iscekivanja da cemo konacno sresti nasu bebicu, najradje ne bih isla nikamo, najradje da mi dode babica, da u svijetlu male narancaste nocne lampice ostanemo tamo gdje jesmo i tihom ushicenjem docekujemo naseg malog.
    Svaki put kada se sjetim taj osjecaj te noci, tako mi dode da drugog rodim kod kuce.
    (A na kraju vodenjak je pukao tocno na CTG-u u sred bijelog dana. eh, koja sreca, i kad jos moj najdrazi doktor dezuran

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hola!
    Jel ima nekih finih knjiga na ovu temu? Nesto na engleskom sto se moze naci na amazonu, ili tako nesto? Mogu traziti homebirth pa napamet izabrati, ali bih radije nesto sto je neko citao! Procitala sam manje vise temu, ali sam nasla svega par linkova, npr odlican britanski sajt. Ponajvise me naravno zanima taj deo "a sta ako se ipak nesto zakomplikuje...".
    Hvala

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Toplo preporučam M. Odent "Birth and breastfeeding" kao uvod.
    I S. Donna "Birth: Countdown to optimal"

Ima ih još ali ove dvije su jako dobar početak...a možda budu i dovoljne što se teorije tiče

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala!

Citam studije po netu i nesto mi nikako nije jasno. Kod sigurnosti kucnog porodjaja se poredi broj smrti ili ozivljavanja majke ili deteta kod kuce i u bolnici. I vecina studija govori manje vise o beznacajnim razlikama, ili blagom naginjanju na bilo koju stranu.

Ali mi nije jasno kako je to grubo poredjenje uopste znacajno?

Ono sto hocu da kazem je da se u bolnici radjaju trojke, bebe u 26. nedelji, bebe sa vec ustanovljenim poremecajima, majke sa indikacijama da bi moglo biti problema... A u kuci se odvijaju terminski porodjaji iz skolskih trudnoca. I prosto poredjenje koliko beba umre u kuci i u bolnici jednostavno mi ne deluje dovoljno dobro. Mnogo me vise zanima poredjenje trudnica koje su imale sve uslove za porodjaj kod kuce, ali su se porodile u bolnici, i onih koje su ostale kuci.

Naravno da statistika nije sama po sebi najbitnija, ali sam zbunjena ovim sto mi deluje kao poredjenje baba i zaba i izvrtanje cinjenica...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nova studija o (ne)sigurnosti poroda kod kuće, objavljena u respektabilnom medicinskom časopisu The Lancet:

http://www.thelancet.com/journals/la...165-8/fulltext

Home birth—proceed with caution

The increased demand to give birth outside hospital has increased the rate of home delivery. In the Netherlands, a third of women now have home births. In the UK, 3% of total births occur at home, while in the USA home delivery accounts for 1% of births or 25 000 deliveries per year.
    Home birth rates have been increasing in the USA partly because of the increasing proportion of births by caesarean delivery (currently contributing a third of all births, with nine out of ten women who have a caesarean going on to have repeated caesareans). This is because doctors and hospitals opt not to do a vaginal birth after a caesarean to avoid liability lawsuits. This July, however, the American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) issued a new caesarean guideline specifically aimed at putting more emphasis on respecting women's wishes to have a vaginal birth after one or two previous caesarean sections, or when expecting twins.
    Although home birth seems to be safe for low-risk mothers and, when compared with hospital delivery, is associated with a shorter recovery time and fewer lacerations, post-partum haemorrhages, retained placentae and infections, the evidence is contradictory for outcomes of newborn babies delivered at home. These data come from small observational studies that are subject to confounding. Data also frequently include misclassified cases, since studies usually look at newborn outcomes in relation to the actual rather than planned delivery location. The problem arises when planned home births become hospital births when complications arise, and this can then lead to an underestimation of the risk and overestimation of the benefit of home births. Data from the Netherlands, for example, suggest that up to 40% of nulliparous women who start labour at home are transferred to the hospital. Most studies also rely on different midwifery models for home delivery, which are not generalisable.
    Professional organisations, perhaps unsurprisingly, have issued contradictory policy statements regarding home deliveries. The Department of Health of South Australia has a detailed policy for home birth among women with low-risk, singleton term pregnancies, while the UK's Royal College of Obstetricians and Gynaecologists and the Royal College of Midwives jointly support home birth in women with uncomplicated pregnancies. By contrast, ACOG does not support home birth, citing safety concerns and the lack of rigorous scientific evidence. Choosing to deliver a baby at home, states ACOG, is to show preference for the process of giving birth over the goal of having a healthy baby.
    A recent meta-analysis published in the American Journal of Obstetrics & Gynecology provides the strongest evidence so far that home birth can, after all, be harmful to newborn babies. The research incorporated 12 studies and 500 000 births from several industrialised nations (USA, Canada, Australia, Sweden, the Netherlands, and Switzerland). The data show that planned home births to healthy and low-risk mothers compared with planned hospital births in the same group of women doubled the risk of neonatal deaths (0·2% vs 0·09%). And when infants with congenital defects were excluded, the risk of neonatal mortality tripled. The main attributable factors for the increase in mortality were the occurrence of breathing difficulties and failed attempts at resuscitation—two factors associated with poor midwife training and a lack of access to hospital equipment. In the USA, for example, only a third of home births are accompanied by a certified midwife.
    Women have the right to choose how and where to give birth, but they do not have the right to put their baby at risk. There are competing interests that need to be weighed carefully. Hospital delivery should be the preferred method of delivery for high-risk pregnancies, even though it is not without risks—a recent study from Scotland showed that rates of neonatal death are higher in hospitals when births occur outside normal working hours. Home delivery is an option for mothers with uncomplicated pregnancies, provided they are advised of the risks involved, have one-to-one midwife care (that includes good resuscitation skills and accreditation by a local regulatory body), and live in a location that allows quick access to obstetric care. The ongoing multiyear cohort study, Birthplace in England Research Programme, aims to compare birth outcomes in different settings, and the results are expected to provide additional valuable data later this year.
    Zanimljivo je da čak 40% poroda kod kuće u Nizozemskoj završi u bolnici: Data from the Netherlands, for example, suggest that up to 40% of nulliparous women who start labour at home are transferred to the hospital.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

dugo me strah bilo imati dijete...čisto iz tehničkih razloga. nisam si mogla zamisliti bolnički porod, jer mi je oduvijek to strašno neprirodno. a mislila sam...nema druge..kud svi tu i mali mujo. sve u svemu, odlučila sam da neću ni pokušavati roditi dok ne steknem dovoljno samopouzdanja za borbu za svoja prava u bolnici. mada mi je to strašno apsurdno..boriti se u tim trenucima. i tako je nekako i bilo....porod i nije bio pretjerano interveniran...ali, ostao je gorak okus. uh, ma ni blizu onome što sam si zamišljala, što sam htjela. a nisam imala hrabrosti ostati kući, jednostavno, nisam si dovoljno vjerovala. i pogriješila. sad sam ponovo trudna. termin mi je u siječnju, i do prije par dana bila sam sva nekako žalosna...čitavo vrijeme mi je ta bolnica po glavi i kako mi tamo nije mjesto. i odluka je pala. rađamo kući....i sve se nekako u meni posložilo. baš sam mirna, vesela i vjeujem svim srcem da činimo pravu stvar.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

blackberry , ako sam dobro pročitala ti si rodila sad u siječnju?
    doma? rodilište? kako je prošlo??

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jesam..prije skoro mesec dana . rodila sam doma, u bazenu, ispod bora...
    sve je prošlo nekako glatko...brzo...mirno...
    još sam pod dojmovima....
    predivno iskustvo

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo je da čak 40% poroda kod kuće u Nizozemskoj završi u bolnici:
    Data from the Netherlands, for example, suggest that up to 40% of nulliparous women who start labour at home are transferred to the hospital.
    Ovo tek sad vidim!

samo 3 (tri) pogreške u prijevodu

nije 40%
    nego do 40%, dakle nešto manje od 40%

nije "poroda kod kuće"
    nego "40 % PRVOROTKI koje trudove dobiju kod kuće preveze se u bolnicu"

Dakle, nisu sve namjeravale roditi kod kuće, nego su čekale početak svojih trudova kod kuće.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo još malo detaljnije o tome, kako bismo stekli pravu sliku:

Data from the Netherlands indicate that about 40% of nulliparous women who start labour at home are referred to hospital during labour compared with less than 15% of parous women.20 Not all of these require intervention, let alone urgent attention.25
    http://www.homebirthsa.org.au/PDF%20...e18Jan2010.pdf

Dakle, isto se (da nakon trudova koji su počeli kod kuće odlaze u bolnicu) odnosi na manje od 15% višerotki. Nije kod svih potrebna intervencija, a pogotovo se ne radi o hitnosti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    rodila sam doma, u bazenu, ispod bora...
    Cestitam na bebi..
    Kad sam procitala da si rodila u bazenu, ispod bora, pomislila sam pa kud vani na ovoj hladnoci. Pa isla vidjeti da li si mozda u dijelu svijeta gdje je sad ljeto, ali vidim: Istra.

Onda sam skuzila da se radi o bozicnoj jelki.
    E, jesam...

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Poslid prvotno napisa
    Evo još jedne priče:
    :http://www.gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=14356

ma super!!!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ali i potaknulo raspravu imaju li žene pravo odabira gdje će rađati, i pod kojim uvjetima
    da, baš je ovaj porod potaknuo raspravu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    jesam..prije skoro mesec dana . rodila sam doma, u bazenu, ispod bora...
    sve je prošlo nekako glatko...brzo...mirno...
    još sam pod dojmovima....
    predivno iskustvo
    Divota! Čestitam

Moram priznat da sam i ja kao beti prvo promislila na vanjski bazen, hladnu vodu i iglice od bora po površini

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa Vidi poruku

super

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Cestitam na bebi..
    Kad sam procitala da si rodila u bazenu, ispod bora, pomislila sam pa kud vani na ovoj hladnoci. Pa isla vidjeti da li si mozda u dijelu svijeta gdje je sad ljeto, ali vidim: Istra

Onda sam skuzila da se radi o bozicnoj jelki.
    E, jesam...
    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Divota! Čestitam

Moram priznat da sam i ja kao beti prvo promislila na vanjski bazen, hladnu vodu i iglice od bora po površini
    hvala cure ...
    baš ste me nasmijale

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Blackberry....bas mi je drago cuti tvoju pricu!!!!!
    I ja sam doma rodila, isto pod borom ali bez bazena...hahaha!!!
    U svom krevetu, istusirala se u svojoj kupaoni i legla u svoj cisti krevet....san snova!!!!
    Da sam po treci puta trudna, sve bi ponovila!!!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nažalost nemam svoju priču kućnog poroda za podijeliti, ali imam jednu drugu: prijateljica tj. susjeda od moje bake je prije 2 mjeseca kod kuće rodila blizance ! Rodila je u kadi, sama prerezala pupčanu vrpcu i sve je ispalo super (osim što ju je ekipa hitne koja je stigla kad je sve bilo gotovo dobro izgrdila . Inače, rodila je dječaka i curicu, a ovo joj je bio 7. porod (doma već ima ekipu od 5-ero dječice). Baš mi je bilo lijepo čuti tu priču od bake, a moram se pohvaliti ovdje da je moja praprabaka bila seoska babica, porodila je uz mnoge žene iz sela i okolice i moju prabaku i baku.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

...izgleda da su sve zene poslije paramana doula seminara odlucile ostati kod kuce (osim mene, ispravit cu to drugi put)
    http://www.komora-primalja.hr/datote...kod%20kuce.pdf
    prekrasna mi je prica, fotke, sve...!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prekrasno

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da li je tko u ST rodio kući???

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je tko u ST rodio kući???
    Sorry ako padam s Marsa

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vjerojatno ne spada bas ovdje, ali evo da ne otvaram novu temu

http://www.vecernji.hr/vijesti/mala-...-clanak-314201

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj davorkica prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno ne spada bas ovdje, ali evo da ne otvaram novu temu

http://www.vecernji.hr/vijesti/mala-...-clanak-314201

Tema je tu: http://forum.roda.hr/threads/66919-M...-kod-ku%C4%87e

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala vam na ovoj temi!
    Naručiti ću knjigu od Gaskin, pa me zanima koje biste još preporučile (pročitala sam What to expect when you're..., Drugo stanje i još jednu malu o trudnoći - đepnu, našla sam ju u algoritmu). Ima ih toliko, stvarno je teško odlučiti se...
    Zanima me i što mislite o ovome: PINK KIT. Čini se zanimljivo, ali je i dosta skupo :/
    Također, ako netko ima iskustva s matičnim uredom ili pedijatrima u velikoj gorici, zanima me kako dišu (može na PP jer nije svima važno).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam iskustva s pink kitom. ovo sto sam vidjela na stranici, nije mi sjelo sto se spominje disanje (vjezbe disanja?) i 'ostati u kontroli tijekom poroda'. mozda bi nekome tko drugacije misli odgovaralo, ali mislim da je porod prije svega stvar prepustanja i odbacivanja kontrole, razmisljanja, upravljanja i zato mi se cijela ta ideja upravljanja porodom cini onak, americki i instant rjesenje.

fiziologija poroda proizlazi iz vrlo starog dijela mozga, koji je isti za sve sisavce, a koristenje novijeg, ljudskog dijela mozga (pricanje, svjetlo, razmisljanje, itd) negativno utjece na nju. to je vrlo ukratko.

za pocetak, ima tu jedan topic: http://forum.roda.hr/threads/9427-Is...Michelu-Odentu

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala, čitam sad topic.
    što se pink kita tiče, meni se ne sviđa taj način reklame (jako podsjeća na tv reklame za čudesne sokovnike i sl. :D), ali zaintrigiralo me jer navode neke praktične tehnike tipa - kod bolova u leđima tijekom poroda probaj ovaj položaj, ovakvu masažu...ako bebi zapne rame pri izlasku probaj ovo i sl...pitam se gdje saznati tako neke praktične stvari - uči li se to na tečajevima za trudnice?

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hvala vam, pogledati ću na fejs

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa dobro, mozda nekom prija "po americki" - evo meni na primer.
    Zato mi je i sela Ina May, konkretno njen Guide to childbirth.

Bitno je ne uzbuditi se onako, adrenalinski. Meni nije smetalo ni svetlo, ni muz, ni ljudi, ni deca...
    Naravno, nekim zenama je potrebna odredjena atmosfera za takvo opustanje, hocu da napomenem da nije svima nuzno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, svakoj pase nesto drugo. ja si sad retrospektivno mislim da sam trebala biti okruzena ljudima ili cak roditi vani, ispred kuce jer sam takva po karakteru, a ne da se zatvorim u sobu i samujem. mozda bi mi bilo lakse, u smislu da bi si odvracala paznju od bolova, a mozda sam u krivu

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Slažem se da je za rodilju vjerojatno (to kažem jer nemam iskustva) najbitnije otkačiti kognitivni dio mozga i opustiti se. Bilo bi idealno da se tim praktičnim stvarima bavi onaj tko bude tu da pazi na mene/asistira. Ja bih stvarno voljela da imam mogućnost uz sebe imati neku iskusnu žensku osobu, makar ona samo bila tu negdje u pozadini. No ne znam hoću li uspjeti to ostvariti s obzirom da nitko o tim ženama nesmije pričati na glas (potpuno mi je jasno zašto). Zato uzimam kao mogućnost da bi se moglo desiti da tu budemo samo ja i dragi. Ne mislim da je to katrastrofa, ali zato imam potrebu informirati se i o tim praktičnim stvarima

Ne znam je li ovo skretanje s teme, radi se i dalje o porodu kod kuće...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •