-
Ništa nije crno bijelo. I u jednom i u drugom pristupu ima ali.
Pa - ali ni kontrole plodne vode se ne rade vikendom, a niti radnim danom svaki dan, nego najčešće svaki drugi. Sada ih počinju raditi tjedan dana prije termina. U tome ima jako puno onih "ali "dana kada se djetetu moglo nešto dogoditi, i do drugog dana (ili ponedjeljka) bi bilo već kasno. Usprkos poštivanju od strane majke zakazanih termina za pregled.
A kako se pregledi plodne vode počinju raditi 7 dana prije (barem u vž), da li to znači da bi se sve opasnosti izbjegle naručivanjem svih žena na indukciju poroda 7 dana prije termina.
Japanci su to pokušali ako se ne varam, pa se dogodio ne znam koji postotak djece sa određenim poremećajem. Eksperiment je završio, posljedice su snosili roditelji i djeca. Tako se radi i kod nas u medicini, da se ne bi zavaravali.
Što se tiče drip ili carski, mislim da i M. Odent kaže da ne zna niti jednu situaciju kada bi se trebao primjenjivati drip, ali carski smatra opravdanim kada ne ide prirodno i kada se nešto zakomplicira. Obzirom da smo mi do nedavno bili valjda u postotku od 80% žena dobije drip trebalo ili ne trebalo, možemo li gledati na to kao na uvlačenja rodilja u određenu vrstu eksperimenta. Ja osobno smatram da da.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma