Citiraj mama courage prvotno napisa
Citiraj Felix prvotno napisa
ima li zena koje i danas radjaju kod kuce, u hr?

naravno da ima. moja pedijatrica veli da joj je samo u prosloj godini doslo desetak roditelja da pregleda dijete rodjeno kod kuce, neasistirano. to je samo u zagrebu u prosloj godini, kod jedne pedijatrice (ok, liberalnijih stavova)!
i moj ginekolog mi je potvrdio da ima žena koje rađaju doma, i u švicarskoj. al ima ih i čiji porodi završe sa opasnim komplikacijama za mamu i dijete. šteta samo što se o tome ne piše na ovom forumu. čisto balansa radi, jer ovako ispade da nijedna žena koja je rodila doma nije imala komplikacija koje su bile opasne za nju i za dijete, a kamo li da je ijedno dijete izgubilo život.
što, po bolnicama toga nema?
eto, ako imaš takve priče, otvori topic pa piši, nije zabranjeno.

Citiraj mama courage prvotno napisa
Manipulirali su mojim osjećajima prema djetetu i kao razlog induciranog poroda naveli prenešenu trudnoću (14 dana) a istovremeno je sve bilo u redu (pl.voda, KČS, CTG).
moja frendica pozna djevojku koja je prenijela jedan dan. i to zamolila lječnike da dođe sutradan na porod (ne znam jel se radilo o carskom ili vaginalnom, priči ima već nekih devet godina), zbog banalnosti kao što je datum (dijete bi imalo isti rođendan kao otac). već sutradan su lječnici morali dijagnosticirati da je djetetu prestalo srce raditi. slušati želje roditelja može biti i dvosjekli mač.
znam i ja jednu priču, poznajem jednu od te dvije osobe:
žena je tokom trudnoće redovno išla na preglede kod svoje prijateljice-ginekologinje, imala je barem 9 uzv pregleda tokom trudnoće(uz ostale, standardne za HR) .
i jedan dan bila je na uzv, sve ok.
drugi dan došla u bolnicu jer je osjetila da nešto ne štima...dijete je na žalost već umrlo...
sve to prije termina.
da je bilo "u terminu" (u kojem se, bdw, spontano rodi manje od 5% djece"),
valjda bi joj neka MC to natovarila kao njenu krivnju.
svašta se može desiti, a ne možemo hodati okolo neprestano vezani za aparate ili pod garancijom...