-
mama Juanita tko je taj Odent (pitam uz rizik da me popljujete jer stvarno nikad čula). Inače kad hoću nešto medicinski znati uvijek čitam Clinic Mayo. Mislim da ako nešto pročitam što mi nije struka ipak bi ta osoba trebala imati neke dobre refernce, jer u današnje vrijeme se svako nađe nešto napisati. AS čuva glau :D , nikad dijete nisam stavila u auto bez sjedalice i ponavljam već ono što sam rekla na jednom drugom topicu, kaj to ljudima treba posebno napominjati?! Mislim da je jedna stvar AS, a druga ctg i nemaju veze jedna sa drugom i zakaj je takva usporedba uopće potrebna. CR - nisam i ne bi osim ako bi mi stvarno 2 doktora preporučila, a uostalom svi će vam doktori (bez obzira da li su ginekolozi opstretičari ili ne) reći: to je otvorena operacija abdomena i tisuću stvari može krenuti po zlu. U konačnici smrtnost kod CR je 1%, kod vaginalnog 0,1%-provjereno. E sad, curke neka izaberu same. Što se tiče poroda kod kuće, i o njemu sam razmišljala dok sam bila trudna, a onda pročitala ovo: ljudi imaju najriskantniji porod od svih sisavaca jer je ženska zdjelica preuska za porod (i stvarno ja išla nakon poroda mjeriti zdjelicu na najužem dijelu -30cm, glavica mog djeteta 34 cm). Epiziotomija - mogućnost popucanja kod poroda je 80% , ja kad sam pročitla šokirala se, ali istina je. Stoga, neka me režu nemam ništa protiv, bolje i to nego a popucam tako da serem i pišam kroz istu rupu i onda trebam pravu operaciju da bi to sredili (iako su popucanja 4. stupnja kod kakvih bi se ovo dogodilo jako rijetka). Evo, ja se prije poroda oboružala informacijama, i o.k. mi je ako neka cura hoće roditi doma, bez epiziotomije i dripa sve dok je informirana i dok zna što joj se sve može dogoditi jer je to njezin izbor i njezina odluka, ali mi nije o.k. da cura koja nema informacija samo tako riskira svoj život i život svog djeteta nenamjerno jer je neinformirana odnosno krivo informirana da je porod
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma