Evo biografije(iako je u međuvremenu napisao još "par" knjiga)
Dr. Michel Odent je svjetski poznat kirurg i opstetričar koji je u francusku državnu bolnicu u Pithiversu uveo koncepciju rađaona s domaćom, ugodnom atmosferom. To je prva državna bolnica koja je od 1970. godine nudila mogućnost poroda u vodi (uporabom bazena za porode), a njihovim su se uslugama koristile žene iz cijeloga svijeta. Dr. Michel Odent je utemeljitelj Centra za istraživanje primarnog zdravlja u Londonu. Ovaj znanstveno-istraživački centar je osnovao banku podataka koja sadrži stotine studija objavljenjih u eminentnim znanstvenim i medicinskim publikacijama. Sve ove studije dokazale su povezanost zdravlja i ponašanja u kasnijem životu s primarnim periodom (prenatalnim, perinatalnim i postnatalnim periodom tijekom prve godine života). Dr. Michel Odent je nedavno razvio novi preventivni program u odnosu na period prije začeća zasnovan na ideji mobilizacije lipida ("metoda akordiona"). Autor je 50 znanstvenih radova objavljenih u medicinskoj literaturi, uključujući i članak o korištenju vode tijekom rađanja (The Lancet, 1983). Autor je 10 knjiga koje su tiskane na 20 jezika. Dr. Michel Odent je, pored dr. Fredericka Leboyera, međunarodno priznati pionir i trenutno najeminentniji znanstvenik koji je pokrenuo revoluciju u suvremenom porodništvu. Njegova predavanja, seminari, znanstveni radovi i knjige utječu na liječnike, primalje i majke u cijelom svijetu.

I ja sam čitala istu literaturu kao pripremu za svoj prvi porod i nigdje u toj knjizi niti jedan od zahvata kojim sam bila podvrgnuta nije opravdan kao rutinski(pogotovo ne urez međice).
Inače kad hoću nešto medicinski znati uvijek čitam Clinic Mayo.