-
na pola: nije bio induciran u smislu da sam imala svoje trudove (dakle, bez dripa) i to je sve od prirodnog što sam iskusila. Klistir da, brijanje da (nije mi smetalo), pokidanje vodenjaka da (nije mi niti smetalo niti me bolilo, čak i olakšanje nakon 12 sati trudova nisam se ništa otvarala, pa sam već bila zabrinuta za dijete), epiziotomija da (koma, i danas imam posljedice, ali kada su me rezali i šivali nije me bolilo, i sjedila sam već nakon tjedan i pol). Zorana :? to što sam napisala se odnosilo na ono - rađanje doma (nije isto u Švicarskoj i Gani, jer u Švicarskoj se prati tijek poroda od strane stručne osobe i ako dođe do komplikacija ide se u bolnicu, a u Gani kako ti bog da). Inače, zdjelične se kosti ne šire jer su kosti a ne mišići pa nemaju mogućnost širenja (toliko i ja kao ignorant znam), već se pomiču kičmeni kralježnjaci da bi se pomaknule zdjelične kosti i napravile mjesta djetetu da izađe (Zorana, ovo se, naravno, ne odnosi na tebe, ne znam više tko je to napisao). Nakon poroda dobila postporođajnu groznicu koja je prije "moderne" medicine imala 90% smrtnosti, pa se u literaturi čak govorilo i o epidemijama. Nemojte me krivo shvatiti, da nije moderne medicine ja bih bila mrtva, a i moje dijete (da sam rodila prije 100 g. ja i dijete bi imali samo 10% mogućnosti preživljavanja). I zato živjela moderna medicina.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma