Inače, na oba moja bolnička poroda su asistirale primalje, iako sam u prvom bila u čudu pa gdje je liječnik (čitao novine) i kaj nemam ja pravo na liječničku skrb u bolnici :?
U drugom sam bila sretna jer su bile samo primalje.

Našim primaljama nedostaje edukacija i praksa kakva je potrebna za samostalno asistiranje porodima - ali ipak to čine - u bolnici, svakodnevno na svom radnom mjestu.

To što su liječnici bili u prostoriji do, ne znači mi ništa, jer skrb su mi pružale primalje. U prvom porodu se liječnik pojavio da me razreže, a u drugom je negdje u pola prokinuo vodenjak, i na kraju radio šivanje.
U biti narušili su oba puta kontinuitet suradnje i dogovora sa primaljama. Morala sam sve objašnjavati po 2 čak 3 puta, a ono za što nisam imala snage ponavljati - nisam niti ostvarila.

To nosi svoje jako velike mane, zbog čega će se neke žene odlučiti na kućni porod gdje su primalje samo njene i tu simfoniju i mješavinu osjećaja, hormona, intervencija prilagođavaju rodilji.
S druge strane, ako se počne događati neka frka, lakše je (valjda?) ako ih je više, sjati se cijela četa osobolja od liječnika, primalja pa valjda i čistačice - i svako ima svoje mišljenje i radi što hoće (kako kaže MM )