a šta trebaš znati svaki rizik poimence. Svi "smrtni" rizici" koji vrijede za bolnicu, vrijede i doma. Samo što od doma možda nećeš stići do bolnice na vrijeme i time riskiraš fatalni ishod. Plus psihloški aspekt bolnice koji nekome smeta, a nekome smeta isto tako psihološki aspekt rađanja u pustopoljini vlastitog doma. Znači li-la što se tiče toga. Što se tiče stručnosti osoblja, ne bih bila sigurna da ćeš u bolnici dobiti stručniju osobu u pogledu komplikacija vaginalnih poroda, od osoblja koje će jednoga dana asistirati kućnim porodima. U pogledu carskih sigurno da.
Ali sam sigurna da će osoba koja prati rodilju u kućnom porodu sigurno imati više sluha i posvetiti više pažnje mogućim komplikacijama i prije nego se dogode, iz prostog razloga jer ima samo tu jednu rodilju na brizi, a ne njih 5 + rad u prijemnoj ambulanti istovremeno. Daj mi reci kako liječnik koji radi u przemlju prijemne ambulante, može pratiti što se događa sa rodiljom na 5-om katu. Prate je primalje. Koje istovremeno prate i ostalih 5-10 rodilja. I ako si 5 min. od bolnice kao ja, u čemu je razlika.
Zašto su na kraju krajeva mene "porodile" primalje u bolničkom "kompliciranom" porodu bebe od 4,5kg. Zato jer liječnici niti su znali kako je beba velika niti su stigli doći, bili su tko zna gdje u zgradi.
S tim da bi se za kućni porod bebe od 4,5 kg vjerojatno teško koja primalja odlučila. Ali su bile prisiljene same raditi to isto u bolnici.